24.8 C
Chania
Saturday, July 27, 2024

Μήνυμα του Διευθύνοντος Συμβούλου του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

Ημερομηνία:

Με αφορμή τον εορτασμό της 5ης Ιουνίου ως «Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος», ο Διευθύνων Σύμβουλος του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης, κ. Άρης Παπαδογιάννης, προχώρησε στην ακόλουθη δήλωση:

«Η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος,  είναι μια σημαντική ευκαιρία για να τονιστεί η ανάγκη για περιβαλλοντική προστασία και αειφορία.

Ειδικά σε μια περιοχή, όπως είναι η Κρήτη,  που διαθέτει μοναδική βιοποικιλότητα και φυσική ομορφιά, αλλά και σε μια περίοδο που η κλιματική αλλαγή – κρίση, δημιουργεί καθημερινά νέα δεδομένα, απέναντι στα οποία δεν μπορούμε να σταθούμε «απλοί παρατηρητές», το να «αφουγκραστούμε» τις πραγματικές ανάγκες του Περιβάλλοντος, είναι επιβεβλημένο .

Το Περιβάλλον παρά τον διαχρονικό «βιασμό» του – με ανθρώπινη κυρίως ευθύνη – εξακολουθεί να μας «δείχνει» το δρόμο, πάνω στο οποίον οφείλουμε να πορευτούμε, όσο ακόμη εξακολουθεί να υπάρχει χρόνος «αντίδρασης».

Δεν είναι ώρα για ευχολόγια, αλλά για δράση και συνεργασία. Η «φωνή» του Περιβάλλοντος, πιο εκκωφαντική ποτέ, ζητά την «προστασία» του. ΟΛΟΙ μας, έχουμε ευθύνη ν’ αντιληφθούμε την ανάγκη αυτή  αλλά και να εργαστούμε με στοχοπροσύλωση, προς αυτή την κατεύθυνση.

Στον Οργανισμό Ανάπτυξης Κρήτης η προσοχή μας «συναντά» την ανάγκη αυτή και η συνολική μας δραστηριότητα κινείται δυναμικά εδώ και χρόνια, με «οδηγό» τις επιταγές της».

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ