14.8 C
Chania
Wednesday, December 10, 2025

Μήνυση της ΓΣΕΕ στον εργοδότη που απειλούσε εργαζόμενους παρουσία Γεωργιάδη

Ημερομηνία:

Μηνυτήρια αναφορά στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών κατά του Αλέξη Λιάγκα, CEO της ασφαλιστικής εταιρίας NOS ΙNSURANCE για κατάφωρη παραβίαση της εκλογικής νομοθεσίας, κατέθεσε ο Γενικός Γραμματέας της ΓΣΕΕ Νίκος Φωτόπουλος.

Οπως τόνισε μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό “Στο Κόκκινο” ο κ. Φωτόπουλος “ο κ Λιάγκας, έχοντας μαζί του τον υπουργό Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη, επιχείρησε με περίσσιο θράσος και καταπατώντας κάθε έννοια ελευθερίας, να εκβιάσει και να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους για να ψηφίσουν “σωστά”. Αυτοί οι εκβιασμοί και οι απειλές, δεν θα μείνουν αναπάντητες”.

Ο Γενικός Γραμματέας της ΓΣΕΕ γνωστοποίησε ακόμα ότι την Τρίτη θα ενημερωθεί γι’ αυτή τη μηνυτήρια αναφορά ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ισίδωρος Ντογιάκος.

Ο κ. Λιάγκας είχε πράγματι απειλήσει τους εργαζομένους του παρουσία του Υπουργού Ανάπτυξης λέγοντας χαρακτηριστικά: «Μια άνω τελεία θα βάλω εγώ. Ο υπουργός τα λέει ήπια. Εγώ σας τα είπα χθες πιο έντονα. Δεν υπάρχει επιλογή εδώ, η δουλειά μας η καθημερινότητά μας, το μέλλον μας – εγώ θα τα πω άλλη μια φορά – εξαρτάται πάρα πάρα πολύ από μια χώρα κυβερνημένη, με μία σωστή κυβέρνηση» αναφέρει στην αρχή και συνεχίζει αναφερόμενος στην περίοδο του 2015: «Ήμασταν παρέα όταν ήταν κλειστές οι τράπεζες παιδιά, και θυμόσαστε τι γινόταν, και στα τηλέφωνα και με τους συνεργάτες, και με τον κόσμο και με τις αποζημιώσεις».

«Εγώ δεν είμαι τόσο δημοκρατικός σε αυτά τα πράγματα, σας το έχω αποδείξει. Είμαι όμως δίκαιος. Και επειδή είναι άδικο να την πληρώσουμε όλοι επειδή κάποιοι έχετε αποφασίσει να επαναστατήσετε για τους χ, ψ λόγους πρέπει να το συζητήσουμε» αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Λιάγκας, με τον Άδωνι Γεωργιάδη να λέει στο τέλος του βίντεο «Εγώ δεν παρεμβαίνω σε αυτά ο καθένας ψηφίζει ό,τι θέλει».

 

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ