15.8 C
Chania
Thursday, April 25, 2024

Μήπως κάπως το παρακάνουν κάποιοι φιλόζωοι; Ένα περιστατικό στα Στιβανάδικα

Ημερομηνία:

Η αγάπη για τα ζώα είναι θεραπευτική, και είναι θετικό ότι πλέον διαμορφώνεται μία συνείδηση φιλοζωική στην οποία αναγνωρίζονται δικαιώματα για τα ζώα και θεσπίζεται η προστασία τους. Όμως υπάρχουν και ακρότητες. Μία τέτοια μας αφηγήθηκε φίλος αναγνώστης της εφημερίδας.

Όπως μας είπε στα Στιβανάδικα υπάρχουν πολλές αδέσποτες γάτες που επειδή ουδείς φρόντιζε να τις στειρώσει γεννούν συνέχεια γατάκια. Πολλές φορές οι γάτες παρατούν κάποια γατάκια τους ενώ άλλες φορές πέφτουν από τις ταράτσες των κτιρίων.

Οι καταστηματάρχες και οι κάτοικοι της περιοχής τα γνωρίζουν αυτά εδώ και χρόνια και πολλές φορές φροντίζουν τα μικρά γατάκια που μένουν μόνα τους. Τους δίνουν τροφή και τα φροντίζουν.

Τώρα, στους δρόμους της πόλης δεν υπάρχουν μόνο γάτες αλλά υπάρχουν και σκύλοι. Και τα βράδια κάποια από αυτά τα γατάκια ψάχνουν για σημεία που να είναι ασφαλή. Κρύβονται μέσα στα στόρια καταστημάτων αφού έτσι όπως είναι μικρά χωράνε να περάσουν από τα κάγκελα τούς.

Κάποια από αυτά όμως κλαίνε τα βράδια. Ένα τέτοιο γατάκι πέτυχε η φιλόζωος της ιστορία μας την πρώτη ημέρα της καραντίνας.

Όπως μας είπε ο αναγνώστης, η γυναίκα βρισκόταν σε κατάσταση υστερίας καλώντας διαρκώς την πυροσβεστική και απαιτώντας να έρθει εκεί όχημα ώστε να απεγκλωβιστεί το γατάκι. Μετά, προσπάθησε να έρθει σε επαφή με την εταιρεία που έχει βάλει τον συναγερμό ώστε να ανέβουν τα στόρια και να βγει το γατάκι.

Στην επισήμανση κατοίκου της περιοχής ότι γατάκια συχνα – πυκνά βρίσκουν καταφύγιο πίσω από τα στόρια των καταστημάτων αυτή θυμωμένη από αυτό που αναγνώρισε ως αδιαφορία του είπε με έντονο ύφος:

“Ναι, αλλά τώρα είναι καραντίνα! Πότε θα έρθει ο καταστηματάρχης να ανοίξει το κατάστημά του; Τι θα γίνει το ζωντανό; Να σημάνει ο συναγερμός ώστε να έρθουν και να το απεγκλωβίσουν!”

Μάταια προσπαθούσε να της εξηγήσει ότι το γατάκι οικειοθελώς κρύφθηκε εκεί, η γυναίκα συνέχισε να προσπαθεί να βρει τρόπο ώστε να ανοίξουν τα στόρια φωνάζοντας κυρίως προς τους άνδρες της πυροσβεστικής που σύμφωνα με όσα αντιλαμβανόταν, δεν έκαναν αυτά που όφειλαν.

Δε γνωριζουμε τι ακριβώς έγινε κι αν πράγματι ήρθε η πυροσβεστική, το σίγουρο είναι πάντως, σύμφωνα με τον αναγνώστη μας, ότι το επόμενο βράδυ είδε ξανά ένα γατάκι να εισέρχεται μέσα από τα κάγκελα στο συγκεκριμένο κατάστημα ενώ σύντομα μετά ξανά άρχισε να νιαουρίζει.

Για να γυρίσουμε λοιπόν στην αρχική διατύπωσή μας, η αγάπη για τα ζώα είναι κάτι πολύ όμορφο, αρκεί να μη φτάνει στα άκρα και να μην μετατρέπεται σε φανατισμό.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Π. Πολάκης: «Μας ταΐζει σανό ο Μητσοτάκης!»

Σχολιάζοντας την κατάσταση με τις τιμές των καυσίμων, ο...

Η Ελλάδα καταγράφει το δεύτερο χαμηλότερο ποσοστό απασχόλησης στην ΕΕ

Το δεύτερο χαμηλότερο ποσοστό απασχόλησης στην ΕΕ καταγράφει η Ελλάδα το...