Μία παρατήρηση σχετικά με αυτό το “Ιδιαίτερο Φαινόμενο της Κρήτης”

1 Σχόλιο

Του Αλέξανδρου Κουτσομητόπουλου *

Επειδή δεν έχουν ντροπή, ίσως και επειδή νιώθουν την νέα στρατιωτική δύναμη της “νέας” – Γερμανίας. Όμως το ιδιαίτερο φαινόμενο της φροντίδας των παλαιο – ναζιστικών “μνημείων” στην Κρήτη (σε αντίθεση με την υπόλοιπη Ελλάδα) θα πρέπει να το δούμε και από μια άλλη σκοπιά (πέρα από τον “με το αζημίωτο” Ραγιαδισμό των “δημοτικών αρχόντων” σε ορισμένες περιοχές).

Η φροντίδα αυτή πρέπει να οφείλεται και στο γεγονός ότι στο νησί αυτό έχει ήδη από το 1961 εγκατασταθεί στο Ακρωτήρι (τυπικά στα “πλαίσια Νατοϊκής σύμβασης” ) στρατιωτική – αεροπορική – βάση του “νέου” γερμανικού στρατού (από Wehrmacht στην Bundeswehr), όπου εκτός από το γεγονός ότι στον “νέο” στρατό υπηρέτησαν – και πολλοί “πρώην” ναζί -άρα βρέθηκαν ξανά και στην Κρήτη μετά από 15 χρόνια λήξης της δολοφονικής κατοχής, επίσημα στην νέα ‘Bundeswehr” εκθειάζονται σε επίσημες τελετές – σε παλαιούς – νέους στρατώνες & βάσεις οι … “αρετές” του “παλαιού” στρατού της Βέρμαχτ που πολέμησε “έντιμα και ιπποτικά” , σύμφωνα και με τον Ρίχτερ και άλλους Γερμανούς “δημοκράτες” – δεν είναι μόνο ο Ρίχτερ , αλλά και πολλοί άλλοι “αναθεωρητές” – .

"Sponsored links"

Ίσως λοιπόν – γεγονός που προσωπικά το πιστεύω – οι ¨νέοι τουρίστες της Bundeswehr” στην Κρήτη με εντολή και των “ανωτέρων” τους που επιδιώκουν για εύλογους λόγους την “λήθη και τη συμφιλίωση με το παρελθόν” (ένα ενδιάμεσο “ατύχημα” για τους Γερμανούς αναθεωρητές ήταν η “ναζιστική παρένθεση” στην όλη “έντιμη ιστορία του γερμανικού στρατού από το 1872” και πέρα), βγαίνουν από τους νέους στρατώνες τους στην Κρήτη για να “τιμήσουν τους αγωνιστικούς τόπους των προγόνων τους” και βάζουν μπροστά κάποιους συλλόγους – λείψανα “παλαιών πολεμιστών” που υπάρχουν ακόμα στην “νέα” – Γερμανία , ενδεχόμενα με τις χορηγίες της “Bundewehr”.

Αυτή την παράμετρο πρέπει να έχουμε υπόψη μας στο ¨”ιδιαίτερο φαινόμενο της Κρήτης” να υπάρχουν ( όχι στα Μουσεία ιστορίας όπου ανήκουν ) και να αποδίδονται τιμές στα παλαιά ναζιστικά “μνημεία”. Τέλος θα έλεγα πως το αρπαχτικό “πουλί τους μπορούν να το βάλουν όπου θέλουνε” ( σε μουσεία ) – όχι όμως σε δημόσιους χώρους όπου κάθε χρόνο κατατίθενται “δάφνινα στεφάνια”.

Βλακεία και θράσος τέλος.

*  δημοσιογράφος – πολιτικός επιστήμονας. Ερευνητής από το 1987 της ιστορίας των συνεπειών της Γερμανικής κατοχής στην Ελλάδα και υπερασπιστής με σειρά δεκάδων δημοσιεύσεων και εμφανίσεων στα Μ.Μ.Ε. της Διεκδίκησης των Γερμανικών Επανορθώσεων (προς το Δημόσιο) και Αποζημιώσεων ( προς τους Πολίτες ), όπως και της επιστροφής των ¨Εξαναγκαστικών Δανείων της Τράπεζας της Ελλάδος προς το Γ΄Ράιχ .

 

Στα : Θεσεις

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

1 Σχόλιο

  1. ΒΟΥΝΗΣΙΟΣ

    ΠΡΟΦΑΝΩΣ “ΑΣΧΕΤΟΣ” ΜΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΚΑΙ ΨΥΧΗ ΤΟΥ ΚΡΞΤΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΩΣ ΜΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΕΜΩΝ…
    ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΛΕΝΕ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΜΟΥ ΣΤΑ ΟΡΕΙΝΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΜΑΓΚΙΑ ΚΛΑΝΙΑ ΚΑΙ…

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live