19.8 C
Chania
Thursday, April 25, 2024

Μαίνεται ο «εμφύλιος» στο ΠΑΣΟΚ – Παλαιοκομματικού τύπου διαρροές από τον μηχανισμό Παπανδρέου

Ημερομηνία:

Ανεξέλεγκτες πολιτικές διαστάσεις παίρνει ο «εμφύλιος» στο ΠΑΣΟΚ δεδεομένου ότι το απόγευμα θα γίνει στο μουσείο Μπενάκη η επίσημη ανακοίνωση της ίδρυσης κόμματος από το Γιώργο Παπανδρέου. Σύμφωνα με πληροφορίες που διαρρέονται από το περιβάλλον του πρώην πρωθυπουργού, στην ονομασία του  θα περιλαμβάνονται οι λέξεις κίνημα, σοσιαλιστές και δημοκράτες.

Θλιβερό συμβάν χαρακτήρισε ο Ευάγγελος Βενιζέλος την πρωτοβουλία Παπανδρέου δείχνοντας το «κλίμα» που θα επικρατήσει στην πορεία για τις κάλπες .

Σε συνέντευξή του σε εκπομπή του Alpha, ο κ. Βενιζέλος παρά το ότι δήλωνε συνεχώς ότι δεν θέλει να μιλήσει για τον κ. Παπανδρέου, επιχείρησε να αποδομήσει τον πρώην πρωθυπουργό.

Ο κ. Βενιζέλος μίλησε για “ατομικό κόμμα” και πρόσθεσε ότι “κανείς δεν έχει το δικαίωμα να αποπειράται να διασπάσει την παράταξη”.

Aνήθικη και παράλογη πολιτική πράξη τη χαρακτηρίζει το γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ, που κάνει λόγο για  ίδρυση «ιδιόκτητου κόμματος».

Την ίδια ώρα, το ένα μετά το άλλο τα λεγόμενα “παπανδρεϊκά” στελέχη του ΠΑΣΟΚ, ανοίγουν τα χαρτιά τους και παίρνουν θέση από τη μία ή την άλλη πλευρά, παραμένοντας δηλαδή στο ΠΑΣΟΚ ή προχωρώντας στο “Κίνημα Αλλαγής” του Γιώργου Παπανδρέου.

Την αποχώρησή του από το ΠΑΣΟΚ  γνωστοποίησε ο Μιχάλης Καρχιμάκης. Στην έξοδο βρίσκονται, επίσης, και οι βουλευτές Συμεών Κεδίκογλου, Θάνος Μωραΐτης και Φίλιππος Σαχινίδης, οι οποίοι αναμένεται να αναλάβουν επιτελικά καθήκοντα στο νέο κόμμα του Γιώργου Παπανδρέου.

Διαρροές για υποστηρικτές και υποψηφιότητες

Εν τω μεταξύ, με παλιά υλικά και με παλαιοκομματικού τύπου παιχνίδια το νέο κόμμα του Γιώργου Παπανδρέου, προσπαθεί με υπόγειες διαρροές για υποψηφιότητες και υποστηρικτές σε όλη την Ελλάδα, να δημιουργήσει επικοινωνιακό ντόρο.

Η δημοσίευση της σχετικής “είδησης” έγινε από το δεξιών κατευθύνσεων iefimerida.gr. Το συγκεκριμένο ειδησεογραφικό portal τον τελευταίο καιρό και μετά την ανακοίνωση της πρόθεσης Γεωργίου Παπανδρέου για ίδρυση κόμματος έχει προχωρήσει σε μία σειρά θετικών δημοσιευμάτων. Από τη συγκεκριμένη ιστοσελίδα “διέρρευσαν” και τα ονόματα των “υποστηρικτών” Γ. Παπανδρέου.

Να σημειώσουμε ότι κάποιοι από τη συγκεκριμένη λίστα έχουν προχωρήσει σε δημοσιοποίηση διαψεύσεων για τα περί υποψηφιότητας στις εκλογές.

Τα ονόματα που αναφέρονται για την Κρήτη είναι τα εξής:

Ηράκλειο

  • Φραγκίσκος Παρασύρης, πρώην βουλευτής
  • Μανώλης Στρατάκης πρώην βουλευτής
  • Γιάννης Σκουλάς

Ρέθυμνο

"google ad"

  • Αλή Χαν, γιατρός στο τοπικό νοσοκομείο
  • Δημήτρης Βαονάκης περιφερειακός σύμβουλος
  • Γιώργος Βαλεργάκης (πρώην υπαρχηγός Λιμενικού Σώματος)

Χανιά

  • Η δημοσιογράφος Κατερίνα Πολύζου
  • Ο πρώην γραμματέας της Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Χανίων Ευτύχης Μαυρογένης
  • Το παλιό μέλος του Εθνικού Συμβουλίου Νεολαίας ΠΑΣΟΚ, πολιτικός μηχανικός στο επάγγελμα, Αντώνης Σαμιωτάκης
  • Ο πρώην γραμματέας του δήμου Χανίων, Γαβριήλ Κουρής

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ρέθυμνο: 500 ευρώ γιατί έκαιγε υπολείμματα καλλιεργειών

Διαδοχικά είναι τα πρόστιμα στην Κρήτη για πυρκαγιάς που...

Έως την Μεγάλη Τετάρτη το Δώρο Πάσχα – Οι προϋποθέσεις

Έως τη Μεγάλη Τετάρτη 1η Μαΐου θα πρέπει να...

Περιπέτεια για τουρίστρια σε φαράγγι του Λασιθίου

Άσχημα απρόοπτα είχε για μία τουρίστρια η πεζοπορία σε...