14.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Μαζικό “ΟΧΙ” στην ξενοδοχοποίηση στην πρώτη σύσκεψη στο Πάρκο Ειρήνης και Φιλίας: Προειδοποιούν ότι “θα φτάσουμε στα άκρα” | Φωτός

Ημερομηνία:

Εκατοντάδες πολίτες αλλά και εκπρόσωποι φορέων, συλλόγων και συλλογικοτήτων συμμετείχαν στην πρώτη ανοικτή σύσκεψη ενάντια στην ξενοδοχοποίηση των κτιρίων στο Λόφο Καστέλι που πραγματοποιήθηκε στο Πάρκο Ειρήνης και Φιλίας.

Ο στόχος που τέθηκε ήταν ξεκάθαρος: η αποτροπή της ξενοδοχοποίησης με κύριο όπλο τις λαϊκές κινητοποιήσεις, από τη συλλογή υπογραφών έως τη διοργάνωση μαζικών κινητοποιήσεων αλλά και με τη χρήση κάθε δυνατού ένδικου μέσου.

Να σημειώσουμε ότι το παρών έδωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων κ. Νίκος Καλογερής ο οποίος μάλιστα πήρε και τον λόγο όχι όμως και ο Δήμαρχος Χανίων κ. Παναγιώτης Σημανδηράκης.

Επίσης, σε παρεμβάσεις προχώρησαν οι εκπρόσωποι των δημοτικών παρατάξεων “Δήμος Ενεργών Πολιτών” κ. Τάσος Βάμβουκας, “Λαϊκή Συσπείρωση” κ. Χαράλαμπος Λουτσέτης, “Πρωτοβουλία Πολιτών – Πρώτα ο Άνθρωπος” κ. Γιάννης Σαρρής, και “Ανταρσια στα Χανιά” κ. Σεραφείμ Ρίζος. Χαιρετισμό απέστειλε και ο βουλευτής Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ κ. Παύλος Πολάκης.

Αρχικά τον λόγο πήρε η αρχαιολόγος και πρώην Γενική Γραμματέας του Υπουργείου Πολιτισμού κ. Μαρία Βλαζάκη η οποία τόνισε ότι “με τις προσπάθειες που έχουμε βάλει σε μία σειρά θα αποφύγουμε αυτό το μεγάλο κακό γιαα την πόλη. Το Πολυτεχνείο Κρήτης όσο και η Belvedere πρέπει να δείξουν γενναιότητα και να καταλάβουν ότι η πόλη τους έχει γυρίσει την πλάτη και να αποχωρήσουν. Οι Χανιώτες έχουν αποδείξει επανειλημμένως ότι όταν παλεύουν για έναν κοινό σκοπό το πετυχαίνουν. Έτσι έγινε με το στρατόπεδο Μαρκοπούλου, έτσι έγινε και με τους Αγίους Αποστόλους”. Εφόσον δεν αποχωρήσουν, τότε προειδοποίησε ότι θα υπάρξουν δικαστικές μάχες που θα κρατήσουν χρόνια και μόνο ταλαιπωρία θα δημιουργήσουν.

Από την πλευρά του, το μέλος της πρωτοβουλίας και καθηγητής στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης κ. Αντώνης Σκαμνάκης τόνισε ότι:

“Αυτό που ζητήσαμε από την Σύγκλητο ήταν να αναιρέσει την απόφασή της. Θα ζητήσουμε συνάντηση με τον Πρωθυπουργό και τους πολιτικούς αρχηγούς και θα επιζητήσουμε την μαζικοποίηση των κινητοποιήσεων. Θα φτάσουμε στα άκρα.”

"google ad"

“Οι κάτοικοι της παλιάς πόλης δεν επιθυμούν την ξενοδοχοποίηση” είπε ο Γραμματέας του Συλλόγου Κατοίκων Παλιάς Πόλης κ. Βασίλης Γιατρουδάκης ο οποίος πρόσθεσε ότι “σεβόμαστε τον αρχαιολογικό χώρο και δεν θέλουμε την καταστρατήγησή του από επενδυτές”

Σε παρεμβάσεις προχώρησαν και όλοι οι εκπρόσωποι των δημοτικών παρατάξεων που βρέθηκαν στη σύσκεψη εκφράζοντας τις ιδέες τους για το τι πρέπει να γίνει και πώς θα επιτευχθεί η όσο μεγαλύτερη συναίνεση που θα εγγυάται τη μαζικότητα του αγώνα διεκδίκησης.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

1 ΣΧΟΛΙΟ

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ