Μαθητής του μουσικού σχολείου ο 16χρονος που αυτοκτόνησε στο Νοσοκομείο Χανίων

Κανένα σχόλιο

Ένας έφηβος 16 ετών, μαθητής του μουσικού σχολείου Χανίων είναι ο άνθρωπος που αυτοκτόνησε χθες, στις 9 το βράδυ, πέφτωντας από τον 5ο όροφο του Νοσοκομείου Χανίων.

Η είδηση συζητιέται στην τοπική κοινωνία γιατί πέραν της τραγικότητας της πράξης της αυτοκτονίας λόγου ή κατάστασης, η ηλικία του θύματος προκάλεσε εντύπωση.

Ο 16χρονος Αλέξανδρος, ήταν ένας ταλαντούχος νέος ο οποίος επέλεξε να σπουδάσει στο μουσικό σχολείο για να αναπτύξει το ταλέντο του στο φλάουτο.

"Sponsored links"

Τα αίτια πίσω από την αυτοκτονία παραμένουν άγνωστα.

Ψυχολόγοι πάντως τονίζουν ότι η εφηβεία είναι μία κρίσιμη περίοδο στη ζωή κάθε ανθρώπου.

Η σοβαρότητα του προβλήματος της αυτοκτονικής συμπεριφοράς στην εφηβεία αποδεικνύεται επιδημιολογικά καθώς η αυτοκτονία αποτελεί την τρίτη κατά σειρά αιτία θανάτου στους εφήβους ενώ τα ποσοστά της έχουν αυξηθεί κατά 300% τα τελευταία 40 χρόνια. Οι θάνατοι από αυτοκτονία είναι 6 φορές συχνότεροι στα αγόρια σε σχέση με τα κορίτσια, μολονότι στα τελευταία υπερτερούν οι απόπειρες.

Η απόπειρα αυτοκτονίας είναι 50-100 φορές συχνότερη σε σχέση με την αυτοκτονία. Στην Ελλάδα, το 12,5% των μαθητών (6,6% των αγοριών και 17,6% των κοριτσιών) αναφέρουν απόπειρα αυτοκτονίας, ενώ οι αντίστοιχοι θάνατοι ανέρχονται στο 3.8/100000 στα αγόρια και το 0.8/100000 στα κορίτσια (Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας).

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live