Μαθητική εβδομάδα 2023 στο ΜΑΙΧ

Κανένα σχόλιο

Το Μεσογειακό Αγρονομικό Ινστιτούτο Χανίων (ΜΑΙΧ), υλοποιεί από το 2006 προγράμματα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης και διοργανώνει εκπαιδευτικές ξεναγήσεις για τα σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στις εγκαταστάσεις του. Τα θέματα των προγραμμάτων επικεντρώνονται κυρίως στην προβολή του μοναδικού φυσικού περιβάλλοντος της Κρήτης, ενώ παράλληλα έχουν υλοποιηθεί και προγράμματα που εστιάζουν στη διάδοση της επιστημονικής γνώσης και εμπειρίας.

Φέτος το ΜΑΙΧ, στο πλαίσιο της ευαισθητοποίησης για τη βιοποικιλότητα της Κρήτης, διοργανώνει ανοιχτή μαθητική εβδομάδα από τις 3 έως και τις 7 Απριλίου 2023. Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να επισκεφτούν κάποιες από τις εγκαταστάσεις του Ινστιτούτου (Bοτανικός Kήπος, Kέντρο Πληροφόρησης) και να ενημερωθούν για τις δραστηριότητες που υλοποιούνται στο πλαίσιο διαφόρων προγραμμάτων. Απευθύνεται στα σχολεία της Α’ βάθμιας και Β’ βάθμιας εκπαίδευσης του Ν. Χανίων και περιλαμβάνει:.

• Προβολή ταινίας και ξενάγηση στο εκθεσιακό κέντρο του ΜΑΙΧ. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα σε 4 ταινίες που έχουν δημιουργηθεί στο πλαίσιο παλαιότερων προγραμμάτων (CRETAPLANT «Μικροαποθέματα φυτών», MEDPONDS- «Τα Μεσογειακά Εποχικά λιμνία της νήσου Κρήτης» , JUNICOAST-« Ένα ταξίδι στις αμμοθίνες με τους Κέδρους» και «Αμπελιτσιά, το απειλούμενο, ενδημικό δέντρο της Κρήτης»)

"Sponsored links"

• Ξενάγηση στον βοτανικό κήπο με τα ενδημικά και τα σπάνια φυτά της Κρήτης και στον κήπο με τα αρωματικά φυτά.

Οι θέσεις για συμμετοχή στη μαθητική εβδομάδα έχουν ήδη καλυφθεί και θα συμμετέχουν 350 μαθητές από 8 σχολεία του Νομού Χανίων.

Αναγνωρίζοντας τη σημασία της ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των νέων για την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος και λαμβάνοντας υπόψη το ολοένα αυξανόμενο ενδιαφέρον των φορέων της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης για συμμετοχή σε τέτοιου είδους δραστηριότητες, το ΜΑΙΧ προγραμματίζει παρόμοιες δράσεις και για τα επόμενα έτη, δίνοντας έτσι την ευκαιρία σε ακόμα περισσότερα σχολεία να συμμετάσχουν.

Ιστοσελίδα Μαθητικών Ξεναγήσεων http://tour.maich.gr/

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live