21.8 C
Chania
Wednesday, October 9, 2024

Μαλεβίζι: Πασίγνωστο πρόσωπο της Κρήτης πίσω από τον μαφιόζικο εμπρησμό των απορριματοφόρων

Ημερομηνία:

Από την πρώτη στιγμή ήταν ένα μεγάλο “στοίχημα” για τις διωκτικές αρχές η όσο το δυνατό πιο γρήγορη εξιχνίαση της υπόθεσης εμπρησμού του αμαξοστασίου στο Δήμο Μαλεβιζίου, για την οποία, όπως έγραψε το Cretalive συνελήφθησαν τρία άτομα, δύο ως φυσικοί αυτουργοί και ο τρίτος ως το άτομο που διέταξε την εμπρηστική ενέργεια.

Όπως γράψαμε νωρίτερα πρόκειται για άνδρα πολύ γνωστό στην κοινωνία της Κρήτης, ο οποίος οδηγήθηκε – μαζί με τους άλλους δύο συλληφθέντες – στην Εισαγγελία Ηρακλείου. Σε βάρος τους ασκήθηκαν βαρύτατες κακουργηματικές διώξεις και πήραν προθεσμία για να απολογηθούν στις 5 το απόγευμα της Παρασκευής στην α’ ανακρίτρια Ηρακλείου.

Η σοβαρότητα και οι μεγάλες διαστάσεις της υπόθεσης, καθιστούσαν επιτακτική για τους εμπλεκόμενους στις έρευνες, την ανάγκη να εντοπιστούν και να οδηγηθούν άμεσα στη δικαιοσύνη οι δράστες.

Παράλληλα, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες του Cretalive, από την πρώτη στιγμή ήταν γι’ αυτούς ξεκάθαρο το κίνητρο και το συνέδεαν με τη διαχείριση των απορριμμάτων, καθώς διαπιστώθηκε ότι οι δράστες κινήθηκαν στοχευμένα στους κάδους κομποστοποίησης και τα απορριμματοφόρα.

Πώς φτάσαμε στην εξιχνίαση

Από τις πρώτες ώρες του συμβάντος, όπως αναφέρεται, έγινε από το ανακριτικό της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, μια ενδελεχής αυτοψία στο χώρο του αμαξοστασίου, με σημαντικά ευρήματα, γεγονός που λειτούργησε θετικά και καταλυτικά στην πρόοδο των ερευνών. Είναι χαρακτηριστικό ότι από την αυτοψία αυτή, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες μας, βρέθηκε, μεταξύ άλλων, και τμήμα από μπουφάν (υαλοβάμβακας), που αποδείχτηκε σημαντικό στοιχείο.

Στη συνέχεια την σκυτάλη πήρε η ΕΛ.ΑΣ. και συγκροτήθηκε ομάδα αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Μαλεβιζίου με τη συνδρομή του Τμήματος Αντιμετώπισης  Οργανωμένου Εγκλήματος Κρήτης, ενώ συμμετείχαν και άνδρες της Ασφάλειας Ηρακλείου.

Μεταξύ άλλων, και οι αστυνομικοί “διαβάζοντας” τον τόπο του εμπρησμού έφτασαν ξεκάθαρα στο κίνητρο.

Παράλληλα, έγινε εκτεταμένη “σάρωση” καμερών ασφαλείας που υπάρχουν όχι μόνο κοντά στο χώρο του αμαξοστασίου αλλά σε μια μεγάλη ακτίνα.

Πολύ γρήγορα οι αστυνομικοί κατάφεραν να φτάσουν στα ίχνη των δύο υπόπτων ως φυσικών αυτουργών, και σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ενημέρωσης, στα σπίτια τους βρέθηκαν – μεταξύ άλλων – τα κράνη και τα ρούχα που φορούσαν τη νύχτα του εμπρησμού. Ανάμεσα στα ευρήματα και το μπουφάν του ενός εκ των δραστών, από το οποίο προερχόταν – όπως διαπιστώθηκε – το κομμάτι που είχε βρεθεί στο αμαξοστάσιο από τα στελέχη του ανακριτικού της Πυροσβεστικής.

Υπό το βάρος όλων των στοιχείων οι δύο άνδρες γρήγορα ομολόγησαν την συμμετοχή τους. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι περιέγραψαν με πολλές λεπτομέρειες το πώς προσεγγίστηκαν από τον φερόμενο ως ηθικό αυτουργό, πως έκαναν τις επαφές και τις συνεννοήσεις, ενώ ανέφεραν ότι η αμοιβή που θα λάμβαναν ήταν περίπου 5.000 ευρώ.

Η επίσημη ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ:

Στην ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ για την υπόθεση αναφέρεται:

“Η εμπεριστατωμένη και ενδελεχής έρευνα των αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Μαλεβιζίου με τη συνδρομή αστυνομικών του Τμήματος Αντιμετώπισης  Οργανωμένου Εγκλήματος Κρήτης και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ηρακλείου είχε σαν αποτέλεσμα την εξιχνίαση υπόθεσης εμπρησμού οκτώ (8) απορριμματοφόρων οχημάτων και κάδων κομποστοποίησης απορριμμάτων, ιδιοκτησίας Δήμου Μαλεβιζίου που έλαβε χώρα νυκτερινές ώρες της 02.10.2024 σε αμαξοστάσιο του ανωτέρω Δήμου.

Όπως προέκυψε από την προανάκριση  των ανωτέρω υπηρεσιών, δύο ημεδαποί (39χρονος και 53χρονος) ενεργώντας κατ΄ εντολή 44χρονου ημεδαπού, μετέβησαν στο ανωτέρω αμαξοστάσιο όπου προέβησαν σε εμπρησμό των απορριμματοφόρων οχημάτων, προκαλώντας με αυτό τον τρόπο φθορές ύψους 2.000.000 Ευρώ.

Πρωινές ώρες, χθες και σήμερα (08 & 09.10.2024) οργανώθηκαν συντονισμένες αστυνομικές επιχειρήσεις στις οποίες συμμετείχαν αστυνομικοί του Τμήματος Ειδικής Κατασταλτικής Αντιτρομοκρατικής Μονάδας Κρήτης και ειδικής ομάδας της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου.

Κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν τα ανωτέρω άτομα καθώς πραγματοποιήθηκαν έρευνες σε οικίες τους κατά τις οποίες  βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

-3- μεταλλικοί κόφτες,

-3- μαχαίρια και

είδη ένδυσης και προστατευτικά κράνη.

Επίσης, βρέθηκε και κατασχέθηκε δίκυκλη μοτοσυκλέτα ως μέσο τέλεσης αξιόποινης πράξης.

Η προανάκριση συνεχίζεται από το Αστυνομικό Τμήμα Μαλεβιζίου και το Τμήμα Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος Κρήτης”.

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ