21.8 C
Chania
Thursday, April 18, 2024

“Μαλλιά κουβάρια” για τα διαθέσιμα της αυτοδιοίκησης και για την ΠΝΠ. Τρεις δήμαρχοι στον αέρα του ΚΡΗΤΗ FM 101.5 | ηχητικό

Ημερομηνία:

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις γύρω από την απόφαση της κυβέρνησης να στείλει προς κύρωση στη Βουλή Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, με την οποία θα επιτραπεί η μεταφορά των διαθέσιμων Δήμων-Περιφερειών-Νοσοκομείων κλπ στην Τράπεζα της Ελλάδας.

Την ίδια ώρα που Περιφερειάρχες και Δήμαρχοι ζητούν συνάντηση με τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε ότι η σχετική απόφαση είναι δική της απαίτηση.

Οδηγία της Ε.Ε. με υπογραφή Σαμαρά/Βενιζέλου η μεταφορά των διαθέσιμων

eda1429698801Παράλληλα, σαν κεραυνός σε καταγάλανο τοπίο έσκασε η αποκάλυψη ότι η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου της κυβέρνησης που… «αναστάτωσε» τη Νέα Δημοκρατία -σε ανακοίνωσή της κάνει λόγο για «πραξικοπηματική απόφαση»- έγινε βάσει συμφωνίας που είχε υπογράψει ο ίδιος ο κ. Αντώνης Σαμαράς!

Τρείς Δήμαρχοι μιλούν για το θέμα

Για το θέμα μίλησαν στον Κρήτη FM 101.5 οι δήμαρχοι Πλατανιά Γιάννης Μαλανδράκης, Χανίων Τάσος Βάμβουκας και Ρεθύμνου Γιώργος Μαρινάκης, οι οποίοι κινήθηκαν περίπου στο κοινό πλαίσιο και του συντονιστικού τους οργάνου.

Ιδιαίτερα επικριτικός εμφανίστηκε ο κ. Μαρινάκης, ο οποίος αξιολογεί ως ασαφή και ημιτελή την ίδια την ΠΝΠ, ενώ ο κ. Βάμβουκας τάχθηκε ανοικτά υπέρ ενός συμβιβασμού της κυβέρνησης με το Eurogroup και τους λοιπούς εταίρους.
subscribe στο youtube κανάλι του kritifm1015 |

[youtube url=”https://www.youtube.com/watch?v=f4c0Khe0Sok”]

Βαρέθηκα να ακούω πάντα ότι κάποιος άλλος φταίει και όχι εμείς, ανέφερε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Χανίων, ο οποίος μάλιστα θεωρεί ότι η περαιτέρω μείωση σε μισθούς και συντάξεις, δεν είναι χειρότερη από τη χρεοκοπία της χώρας. subscribe στο youtube κανάλι του kritifm1015 |

[youtube url=”https://www.youtube.com/watch?v=dJC1LfAe-wg”]

Ο ουσιαστικός κίνδυνος βρίσκεται στην ενδεχόμενη δέσμευση των πόρων, τόνισε στον Κρήτη FM 101.5 ο Δήμαρχος Πλατανιά Γιάννης Μαλανδράκης. Τα χρήματα αυτά, θα πρέπει να μπορούμε να εξακολουθούμε να τα διαχειριζόμαστε και εμείς, δεδομένου ότι είναι αναγκαία για ζωτικές λειτουργίες του Δήμου, τόνισε.
subscribe στο youtube κανάλι του kritifm1015 |

[youtube url=”https://www.youtube.com/watch?v=uukzgHetVRI”]

Ήπιος, ο Σταύρος Αρναουτάκης

Σε αντίστιξη με τους κ.κ. Βάμβουκα και Μαρινάκη, συγκαταβατικός εμφανίσθηκε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης. Όλοι πρέπει να βοηθήσουν στο βαθμό που μπορούν, για να ξεπεράσει η χώρα το σκόπελο της οικονομικής κρίσης, αλλά πάντα με δικλείδες ασφαλείας και διασφαλίσεις, ανέφερε χαρακτηριστικά.

"google ad"



Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αλέξης Χαρίτσης: Σκοτεινή υπόθεση η υποψηφιότητα Μπελέρη

Σε μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξή του ο Αλέξης...

Γκλέτσος κατά Κασσελάκη για τα… θαύματα: Τι απογοήτευση είναι αυτή

Για απογοήτευση προς το πρόσωπο του Στέφανου Κασσελάκη έκανε λόγο ο Απόστολος...