Ο Βουλευτής Ρεθύμνης του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Μανόλης Χνάρης, αμφισβητεί την αξιοπιστία των κυβερνητικών εξαγγελιών για αθλητικά έργα στο Ρέθυμνο, επικαλούμενος καθυστερήσεις και ανεκπλήρωτες υποσχέσεις σε ήδη εξαγγελθέντα έργα.
Με αφορμή την επίσκεψη του Αναπληρωτή Υπουργού Αθλητισμού, κ. Γιάννη Βρούτση, στο Ρέθυμνο, ο κ. Χνάρης προέβη σε δήλωση σχετικά με την εξαγγελία για τη χρηματοδότηση ενός σύγχρονου δημοτικού κολυμβητηρίου με πισίνα ολυμπιακών διαστάσεων. Όπως ανέφερε, η συγκεκριμένη δέσμευση «δεν είναι αρκετή για τη βεβαιότητα υλοποίησης του έργου, λόγω της κυβερνητικής ασυνέπειας σε ανάλογες υποσχέσεις».
Ως χαρακτηριστικό παράδειγμα κυβερνητικής αναποτελεσματικότητας, ο βουλευτής επικαλέστηκε την καθυστέρηση στην αντικατάσταση του ταρτάν στο γήπεδο του Γάλλου. Σύμφωνα με τη δήλωσή του, παρά τις εξαγγελίες για άμεση αντιμετώπιση των γραφειοκρατικών εμποδίων, το έργο παραμένει στάσιμο. Μάλιστα, υπενθύμισε ότι ο κ. Βρούτσης είχε δεσμευτεί το 2024 προς τον Δήμο Ρεθύμνης ότι αποτελεί «προσωπική του στόχευση» να εγκαινιάσει ο ίδιος το συγκεκριμένο έργο, δέσμευση που παραμένει ανεκπλήρωτη.
Ο κ. Χνάρης αναφέρθηκε επίσης στις κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις που έχει πραγματοποιήσει κατά τα έτη 2024-2025, σημειώνοντας ότι «οι απαντήσεις του κ. Γιάννη Βρούτση δεν περιελάμβαναν ούτε σαφείς δεσμεύσεις ούτε χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης των διαδικασιών».
Σήμερα, όπως καταγγέλλει ο βουλευτής, ο Δήμος Ρεθύμνης είναι αναγκασμένος να καλύψει το απαιτούμενο ποσό μέσω δανεισμού, με την ολοκλήρωση του έργου για την αντικατάσταση του Ταρτάν Γάλλου να μετατίθεται για το καλοκαίρι του 2026.
«Οι εξαγγελίες της κυβέρνησης για νέα έργα είναι ευπρόσδεκτες, αλλά η αξιοπιστία τους κρίνεται στην υλοποίηση όσων έχουν ήδη υποσχεθεί, αλλά διαψεύστηκαν στην πράξη», κατέληξε ο κ. Χνάρης.



