Μανώλης Μαυράκης: Ντοκιμαντέρ μικρού μήκους για τον Χανιώτη που υπήρξε μοντέλο στη Νέα Υόρκη και διευθυντής του περιβόητου SURF CLUB

Κανένα σχόλιο

Στιγμές από τη ζωή του Χανιώτη Μανώλη Μαυράκη σε ντοκιμαντέρ μικρού μήκους

Ο Μανώλης έχει ζήσει δεκαπέντε ζωές σε μία. Είναι 73 ετών και ποδηλάτης.

Έχει υπάρξει φωτομοντέλο στην Νέα Υόρκη δουλεύοντας με τους πιο γνωστούς φωτογράφους της εποχής, όπως τον Ken Haak, Richard Avedon, Κenn Dunkan και έχει σπουδάσει υποκριτική στην σχολή της Stella Adler.

"Sponsored links"

Έχει διευθύνει (1986-1990) το περιβόητο SURF CLUB… ”The Surf Club was a unique 80’s thing,” said John R. Maupin, a banker who had been a regular when limousines lined up for a block at 91st Street and York Avenue, and supplicants waved $100 bills at the doorman. ”For a brief, shining moment it was the hottest club in the world.”

Όπως λέει και ο ίδιος, έχει περάσει πολλές φορές από το φως στο σκοτάδι και από το σκοτάδι στο φως. Σκοπός του ντοκιμαντέρ δεν είναι να φανερώσει την -από κάποιους- πολυπόθητη ζωή του Μανώλη στο εξωτερικό ή την φυσική του κατάσταση στην ηλικία τούτη ή το μπέρδεμα με την υγεία του που ακόμα και έτσι συνεχίζει συνειδητοποιημένος να ζει την κάθε στιγμή με χαρά και σεβασμό…

Σκοπός του ντοκιμαντέρ είναι η φωνή ενός ανθρώπου. Ενός ανθρώπου που ναι μεν δεν έζησε στα κοινωνικά πρότυπα και πλαίσια της εκάστοτε κοινωνίας που έζησε αλλά τίποτα δεν τον διαφοροποιεί από οποιονδήποτε άλλον που δεν έσπασε ή έσπασε τα ανθρώπινα “κουτάκια”. Είναι μία άλλη ζωή. Είναι η νομαδική μοναχική ζωή με τη πλήρη επίγνωση της μοναχικής ζωής και με πλήρη επίγνωση ότι είναι η άλλη πλευρά του ίδιου νομίσματος που λέγεται ζωή!

Δείτε το ντοκιμαντέρ μικρού μήκους:

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.