24.8 C
Chania
Saturday, July 27, 2024

Μαρία Δαφέρμου: Η συμμετοχή σας στις ευρωεκλογές είναι δύναμη!

Ημερομηνία:

“Η προσπάθεια για ένα καλύτερο μέλλον είναι κοινή και η λύση βρίσκεται στη δική σου επιλογή” υπογραμμίζει σε μήνυμά της ενόψει των εκλογών της 9ης Ιουνίου για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, η υποψήφια ευρωβουλευτής με το ΠΑΣΟΚ, Μαρία Δαφέρμου.

Αναλυτικά αναφέρει:

“Φίλες και φίλοι,

Αγαπητοί συμπολίτες,

Λίγες ημέρες πριν από τις σημαντικές ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου θα ήθελα να σας ευχαριστήσω από τα βάθη της καρδιάς μου για την θερμή υποστήριξη και την εμπιστοσύνη που μου δείχνετε στις καθημερινές επαφές και συζητήσεις μας για να σας εκπροσωπήσω στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Οι επερχόμενες ευρωεκλογές, όπως αντιλαμβάνεστε, δεν είναι απλά μια εκλογική διαδικασία. Είναι η ευκαιρία μας να διαμορφώσουμε το μέλλον της Ευρώπης και της χώρας μας μέσα σε αυτήν. Ζούμε σε μια περίοδο μεγάλων προκλήσεων και ανακατατάξεων, όπου οι αποφάσεις που λαμβάνονται σε ευρωπαϊκό επίπεδο επηρεάζουν άμεσα την καθημερινότητά μας. Από την οικονομία και την κλιματική αλλαγή, μέχρι την ασφάλεια και τα δικαιώματα των πολιτών, η Ευρωπαϊκή Ένωση παίζει καθοριστικό ρόλο.

Η συμμετοχή στις ευρωεκλογές είναι καθήκον όλων μας. Είναι ο τρόπος μας να ακουστεί η φωνή μας, να εκφράσουμε τις ανησυχίες και τις ελπίδες μας, και να διαμορφώσουμε τις πολιτικές που θα καθορίσουν το μέλλον μας. Ως υποψήφια ευρωβουλεύτρια, δεσμεύομαι να εργαστώ ακούραστα για τα συμφέροντα της πατρίδας μας και των πολιτών της.

Προτεραιότητά μου είναι η δημιουργία μιας πιο δίκαιης και συμπεριληπτικής κοινωνίας. Πρέπει να διασφαλίσουμε ότι κανένας πολίτης δεν θα μείνει πίσω. Αυτό σημαίνει πρόσβαση σε ποιοτική εκπαίδευση, υγεία, και αξιοπρεπή εργασία για όλους. Πρέπει να επενδύσουμε στη νέα γενιά, να τους δώσουμε τις ευκαιρίες και τα εφόδια που χρειάζονται για να επιτύχουν και να συμβάλλουν στην κοινωνία.

Η κλιματική αλλαγή είναι μια από τις μεγαλύτερες απειλές που αντιμετωπίζουμε. Χρειαζόμαστε αποφασιστικές και αποτελεσματικές πολιτικές για να προστατεύσουμε τον πλανήτη μας και να διασφαλίσουμε ένα βιώσιμο μέλλον για τις επόμενες γενιές. Θα αγωνιστώ για την υιοθέτηση φιλικών προς το περιβάλλον πολιτικών, την προώθηση της πράσινης ενέργειας και την προστασία της βιοποικιλότητας.

Η οικονομική ανάπτυξη πρέπει να είναι βιώσιμη και να εξυπηρετεί το σύνολο της κοινωνίας. Πρέπει να δημιουργήσουμε ένα ευνοϊκό επιχειρηματικό περιβάλλον που θα προσελκύει επενδύσεις, θα δημιουργεί νέες θέσεις εργασίας και θα προάγει την καινοτομία. Παράλληλα, πρέπει να προστατεύσουμε τα δικαιώματα των εργαζομένων και να διασφαλίσουμε ότι η ανάπτυξη ωφελεί όλους τους πολίτες.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση οφείλει να αποτελεί ένα χώρο ελευθερίας, δικαιοσύνης και ασφάλειας. Πρέπει να ενισχύσουμε τη συνεργασία μεταξύ των κρατών-μελών για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας, του οργανωμένου εγκλήματος και της παράνομης μετανάστευσης, ενώ ταυτόχρονα οφείλουμε να προστατεύουμε τα δικαιώματα και τις ελευθερίες των πολιτών μας.

Η Ευρώπη των πόλεων και περιφερειών, η οποία αποτελεί τον πυρήνα της ευρωπαϊκής μας ταυτότητας και ανάπτυξης αποτελεί επίσης μια σημαντική πρόκληση, διότι πιστεύω πως ο θεσμός της τοπικής αυτοδιοίκησης  μπορεί να διαδραματίσει ένα κρίσιμο ρόλο στην προώθηση της οικονομικής, κοινωνικής και πολιτιστικής ευημερίας, αποτελώντας το τοπικό σημείο αναφοράς για την καινοτομία, την εκπαίδευση και τη βιώσιμη ανάπτυξη, διασφαλίζοντας ότι όλοι οι πολίτες, ανεξαρτήτως γεωγραφικής θέσης, έχουν τις ίδιες ευκαιρίες για ευημερία και προκοπή.

Με αυτές τις σκέψεις, σας καλώ να συμμετάσχετε ενεργά στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου. Η συμμετοχή σας είναι δύναμη. Είναι η ευκαιρία μας να διαμορφώσουμε μια Ευρώπη που θα αντανακλά τις αξίες και τα ιδανικά μας. Μια Ευρώπη αλληλεγγύης, ισότητας και προόδου.

Η προσπάθεια για ένα καλύτερο μέλλον είναι κοινή και η λύση βρίσκεται στη δική σου επιλογή.

Σας ευχαριστώ για την αγάπη και την εμπιστοσύνη σας”!

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ