23.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Μαρτυρία συλληφθέντα Νέας Σμύρνης στη ΓΑΔΑ: «Θα βιάσουμε μέχρι και το κουτάβι σου»

Ημερομηνία:

Σε κάποια άλλη χώρα, όπου επικρατεί στρατιωτικός νόμος και τα στοιχειώδη ανθρώπινα δικαιώματα έχουν καταλυθεί παραπέμπουν τα όσα κατέθεσε σε συνέντευξή του στην “Εφσυν” ο 21χρονος Αρης Παπαζαχαρουδάκης ο οποίος κυριολεκτικά απήχθη από κουκουλουφόρους αστυνομικούς μία μέρα μετά τα επεισόδια στη Νέα Σμύρνη.

Κατήγγειλε πολύωρο βασανισμό του στη ΓΑΔΑ και δήλωσε ότι ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης έχει την αποκλειστική ευθύνη για οτιδήποτε συμβεί από εδώ και πέρα σε εκείνον ή στον συγκατηγορούμενό του που προφυλακίστηκε κατηγορούμενος για απόπειρα ανθρωποκτονίας αστυνομικού χωρίς, όπως λέει, να μπορεί να στηριχθεί το κατηγορητήριο.

Σύμφωνα με την μαρτυρία του, αρχικά σταμάτησε μπροστά του μία μηχανή με δύο άτομα που φορούσαν κουκούλες, έδειξε την ταυτότητά του, σε δευτερόλεπτα έφτασε δίπλα του ένα αυτοκίνητο χωρίς πινακίδες και ενώ ήταν εν κινήσει τον πέταξαν στο καπό. «Με έδεσαν πισθάγκωνα με χειροπέδες, μου φόρεσαν κουκούλα και με έβαλαν στο αυτοκίνητο με μπουνιές και κλοτσιές. Μέχρι εκείνη την ώρα δεν ήξερα αν έχω να κάνω με αστυνομικούς ή με μαφιόζους. Απ’ ό,τι αποδείχθηκε, ίσως ήταν καλύτερο να έχω να κάνω με μαφιόζους», είπε χαρακτηριστικά.

Κολαστήριο η ΓΑΔΑ

Ώρες κόλασης έζησε στο υπόγειο της ΓΑΔΑ. «Δεξιά και αριστερά διέκρινα πως ήταν παρατεταγμένοι δεκάδες αστυνομικοί. Με έβγαλαν έξω και άρχισαν να με χτυπάνε, με πέταξαν στο ασανσέρ και μου έλεγαν «θα βιάσουμε μέχρι και το κουτάβι σου». Με ρώτησαν πόσων χρονών είμαι και όταν απάντησα 21, μου είπαν «δυνατά πόδια έχεις για 21» και με βάραγαν εκεί.»

Όπως σημείωσε, «όλη η αστυνομική δύναμη ανεβοκατέβαινε για να με δέρνει. Αλλοι με χτυπούσαν χωρίς να μιλάνε, άλλοι με έβριζαν, μου ζητούσαν επανειλημμένα να πω ποιας ομάδας είμαι οπαδός. Τους εξηγούσα -τρόπος του λέγειν το «εξηγούσα», στην κατάσταση που ήμουν- ότι δεν είμαι ούτε οπαδός ούτε χούλιγκαν και πήρα την απάντηση: «Στ’ αρχίδια μας, θα πεις μια ομάδα». Κάποια στιγμή έσβησαν τα φώτα και τότε το μόνο φως που μπορούσα να διακρίνω ήταν όταν ανοιγόκλεινε η πόρτα για να μπει κάποιος να με χτυπήσει»

«Αν θες να λυτρωθείς, δεν θα σε εμποδίσει κάποιος»

Υπήρξε μάλιστα αστυνομικός που του είπε δείχνοντάς του ανοιχτό παράθυρο, όταν είχε μεταφερθεί στον 13ο όροφο από το υπόγειο,: «Αν θες να λυτρωθείς, δεν θα σε εμποδίσει κάποιος. Αλλιώς σε τέσσερις μέρες από τώρα θα πας φυλακή για απόπειρα ανθρωποκτονίας αστυνομικού και εκεί θα έχεις την ευκαιρία να μετράς τα λάικ στα ποστ σου».

Όπως ο ίδιος τόνισε, αρνήθηκε να ζητήσει ιατρική περίθαλψη για λόγους αξιοπρέπειας.

«Ο φίλος μου και εγώ είμαστε πολιτικοί κρατούμενοι και ακριβώς γι’ αυτόν τον λόγο εκείνος προφυλακίστηκε».

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Θλίψη στον Δικηγορικό Σύλλογο Χανίων για τον θάνατο του Ιωάννη Αρετάκη

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Χανίων με ιδιαίτερη θλίψη αποχαιρετά τον...

Προοπτικές ανάπτυξης ποδηλατικού τουρισμού στην Κίσσαμο

Ο ποδηλατικός τουρισμός μπορεί να συμβάλλει στην προσέλκυση υψηλού...

Επίκαιρα θέματα – Έσχατες λύσεις

Του Δημήτρη Κ. Τυραϊδή * Στην ηλικία που είμαι σήμερα...