28.8 C
Chania
Friday, September 27, 2024

Μαχμούντ Αμπάς: «Σταματήστε να στέλνετε όπλα στο Ισραήλ, δεν αξίζει να είναι μέλος του ΟΗΕ» – Πακέτο στρατιωτικής βοήθειας 8,7 δισ. από τις ΗΠΑ

Ημερομηνία:

Το Ισραήλ «δεν αξίζει να είναι μέλος» του ΟΗΕ, δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς στην ομιλία του στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, απευθύνοντας έκκληση: «Σταματήστε τη γενοκτονία, σταματήστε να στέλνετε όπλα στο Ισραήλ».

«Αυτή η τρέλα πρέπει να σταματήσει. Όλος ο κόσμος είναι υπεύθυνος για όσα υποφέρουν ο λαός μας στη Γάζα και στη Δυτική Όχθη», τόνισε ο Αμπάς, σχεδόν έναν χρόνο του πολέμου στη Λωρίδα της Γάζας.

«Το Ισραήλ, που αρνείται να εφαρμόσει τα ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών, δεν αξίζει να είναι μέλος αυτού του διεθνούς οργανισμού», είπε παράλληλα, εκφράζοντας τη λύπη του που οι ΗΠΑ εμποδίζουν την ένταξη της Παλαιστίνης στον ΟΗΕ, που έχει προς το παρόν καθεστώς παρατηρητή.

Ο Παλαιστίνιος Πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς έλαβε ένα παρατεταμένο χειροκρότημα όταν ανέβηκε στο βήμα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ. «Δεν θα φύγουμε, δεν θα φύγουμε, δεν θα φύγουμε. Η Παλαιστίνη είναι η πατρίδα μας», είπε. «Αν κάποιος έφευγε, θα ήταν οι κατοχικοί σφετεριστές».

«Εδώ και σχεδόν ένα χρόνο, ο λαός μας υποβάλλεται σε ένα από τα πιο αποτρόπαια εγκλήματα της εποχής μας. Ένα έγκλημα πλήρους πολέμου και γενοκτονίας που διαπράττει το Ισραήλ», είπε.

Σημειώνεται πως ο διευθυντής του υπουργείου Άμυνας του Ισραήλ βρέθηκε στην Ουάσιγκτον σήμερα για να οριστικοποιήσει τις λεπτομέρειες του πακέτου στρατιωτικής βοήθειας των ΗΠΑ ύψους 8,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Το πακέτο περιλαμβάνει 3,5 δισεκατομμύρια δολάρια για βασικές προμήθειες εν καιρώ πολέμου, οι οποίες έχουν ήδη παραληφθεί και προορίζονται για κρίσιμης σημασίας στρατιωτικές αγορές, και 5,2 δισεκατομμύρια δολάρια για συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας, συμπεριλαμβανομένου του αντιπυραυλικού συστήματος Σιδηρούς Θόλος και ενός προηγμένου συστήματος λέιζερ.

Το Ισραήλ μάχεται αυτή τη στιγμή σε δύο μέτωπα, ενάντια στην Χαμάς στη Γάζα και στη Χεζμπολάχ στον Λίβανο.

topontiki.gr

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ