Μεγάλες ελλείψεις σε φάρμακα σοβαρών παθήσεων και στα Χανιά

Date:

Μεγάλες παραμένουν οι ελλείψεις σε φάρμακα αιχμής και στα Χανιά, ένα πρόβλημα που -σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Συλλόγου Φαρμακοποιών Μανώλη Κατσαράκη- ταλαιπωρεί ασφαλισμένους αλλά και τον κλάδο, τα τελευταία τουλάχιστον έξι χρόνια.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ΕΡΤ Χανίωντο πρόβλημα έχει προκύψει από την εξαγωγή αυτών των σκευασμάτων αιχμής σε τρίτες χώρες από τις μεγάλες φαρμακαποθήκες- μια πρακτική που σε γενικές γραμμές είναι νομότυπη, αλλά προκαλεί πολύ μεγάλα προβλήματα σε ασθενείς που αναζητούν επί μέρες ή και εβδομάδες τα θεραπευτικά σκευάσματα που τους συνταγογραφούν για σοβαρές και χρόνιες παθήσεις όπως το γλάυκωμα, ο διαβήτης κ.ά.

Ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος αναμένεται να παρέμβει εκ νέου για το θέμα στον ΕΟΦ, με αφορμή ακριβώς αυτές τις εκατοντάδες ελλείψεις φαρμάκων σε που έχουν καταγγείλει κατ’ επανάληψη οι φαρμακοποιοί. Συγκεκριμένα οι φαρμακοποιοί ζητούν από τον Ελληνικό Οργανισμό Φαρμάκων να έχει πιο δραστικό και αποτελεσματικό – ρυθμιστικό ρόλο στον ευαίσθητο χώρο διακίνησης φαρμάκων και, συγκεκριμένα:

"Sponsored links"

• Απαγόρευση εξαγωγών των φαρμάκων που είναι αποδεδειγμένα σε έλλειψη, για όσο χρειαστεί και όχι για μικρά χρονικά διαστήματα.

• Εντατικοποίηση ελέγχων, σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, για τη διασφάλιση της επάρκειας των αποθεμάτων, όπως ορίζει ο νόμος.

• Λήψη συγκεκριμένων μέτρων, μέσω της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης, που θα διασφαλίσουν την πρόσβαση του ασθενούς, στο φάρμακο που έχει ανάγκη.

• Δυνατότητα παράτασης χρονικής ισχύος των συνταγών, σε φάρμακα που αποδεδειγμένα είναι σε έλλειψη.

• Τακτικοί έλεγχοι στις μεγάλες φαρμακαποθήκες, προκειμένου να ελέγχεται η υπάρχουσα ποσότητα αλλά και η διακίνηση των σκευασμάτων.

Αγώνας της Κρήτης
Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_imgspot_img

Δημοφιλή

More like this
Related