Μεγάλη αλυσίδα ψητοπωλείων άσκησε δίωξη στον πρόεδρο του σωματείου επισιτισμού Χανίων – Συγκέντρωση αλληλεγγυης την Τρίτη 13 Δεκεμβρίου στα Δικαστήρια

Κανένα σχόλιο

Γνωστή αλυσίδα ψητοπωλείων προχώρησε σε δίωξη εις βάρος του προέδρου του σωματείου επισιτισμού ν. Χανίων. Το σωματείο καλεί σε  συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Τρίτη 13 Δεκεμβρίου στις 9.00 έξω τα δικαστήρια.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση:

«Το Σωματείο Επισιτισμού ν. Χανίων καταγγέλλει τη δίωξη του προέδρου του σωματείου μας από μεγάλη αλυσίδα ψητοπωλείων με πρόσχημα διατάραξη της λειτουργίας του εστιατορίου και άλλες ανυπόστατες κατηγορίες.

"Sponsored links"

Είναι φανερό ότι η δράση του σωματείου για την βελτίωση των όρων εργασίας αλλά και οι περιφρούρηση των κεκτημένων μας εμποδίζοντας αρνητικές εξελίξεις στο συγκεκριμένο εστιατόριο οδήγησαν την εργοδοσία της αλυσίδας στην απαράδεκτη ενέργεια της δίωξης. Η εργοδοσία έχει ταξικό ένστικτο και θέλει να σταματήσει τις αντιδράσεις που πολλαπλασιάζονται.

Ξέρουμε ότι η προώθηση ακόμη μεγαλύτερης εντατικοποίησης και επίθεσης στα δικαιώματα των εργαζομένων του κλάδου πάει πάντα μαζί με τρομοκρατία και καταστολή. Αυτή τη φορά η εργοδοσία επέλεξε να σύρει ένα εκλεγμένο συνδικαλιστή και μάλιστα πρόεδρο στα δικαστήρια επειδή απαίτησε ανθρώπινες συνθήκες εργασίας! Η ίδια εργοδοσία έχει μηνήσει τον συνάδελφο πρόεδρο του Σωματείου Διανομέων ‘Ιωσήφ Σαριδάκης’ Ν. Χανίων απαίτησε να μην γίνει διανομή με χιόνι!

Η κυβέρνηση και η εργοδοσία προσπαθούν να φιμώσουν την φωνή του λαού. Αξιοποιούν όλους τους αντεργατικούς και αντί-συνδικαλιστικούς νόμους που ψήφισαν η σημερινή κυβέρνηση, όπως και όλο το νομικό «οπλοστάσιο» που τους άφησαν «προίκα» οι προηγούμενες κυβερνήσεις.

Το σωματείο μας έχει ήδη δείξει την αλληλεγγύη του σε όσους σέρνουν σε δικαστήρια και θα συνεχίσει τον αγώνα για να ακυρώνονται ένας-ένας στην πράξη όλοι οι αντεργατικοί τους νόμοι. Πρόκειται για πανελλαδική πρακτική. Για παράδειγμα τα «διαδηλωτοδικεία» της προέδρου της Ομοσπονδίας των Νοσοκομειακών Γιατρών (ΟΕΝΓΕ) και του γενικού γραμματέα της Ομοσπονδίας Οικοδόμων διότι «εμπόδισε» πλειστηριασμό. Είναι οι εκδικητικές απολύσεις συνδικαλιστικών στελεχών, όπως στη «Μαλαματίνα», στην Ομοσπονδία Τύπου – Χάρτου και αλλού.
Τέτοια παραδείγματα έχουμε και στα Χανιά:

Μηνύσεις και διώξεις από την εργοδοσία απέναντι στην καμαριέρα που διεκδίκησε μαζί με τις υπόλοιπες συναδέλφισσες της την εφαρμογή της τοπικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.

Η πρόσφατη επιχείρηση τρομοκράτησης του γραμματέα του Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών (Χανίων) από την Πρυτανεία του Πολυτεχνείου Κρήτης και την «επιτροπή δεοντολογίας», λόγω της συνδικαλιστικής του δράσης. Το «αδίκημά» του ότι «χάλασε την εικόνα του Ιδρύματος» με την δημοσίευση της ανακοίνωσης του Σωματείου, η οποία αφορούσε τα εργασιακά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στα εργαστήρια του Πολυτεχνείου.

Η απόλυση του προέδρου του επιχειρησιακού Σωματείου της E-food, από την ηλεκτρονική πλατφόρμα Wolt (στην οποία επίσης εργαζόταν), με πρόσχημα την χαμηλή βαθμολογία και κακή αξιολόγηση.
Οι επιθέσεις αυτές δεν αφορούν μόνο τα συγκεκριμένα πρόσωπα, τους συγκεκριμένους συναδέλφους και συνδικαλιστές. Αφορούν το σύνολο του λαού μας: Θέλουν απομονωμένους και φοβισμένους τους εργαζόμενους και την νεολαία. Αποτελούν μια σαρωτική επίθεση σε κατακτημένες συνδικαλιστικές ελευθερίες. Προσπαθούν να παρουσιάσουν τη δράση των συνδικάτων ως περίπου εγκληματική ενέργεια. Αποκαλύπτουν το μίσος εργοδοτών, κυβερνήσεων και των εκπροσώπων τους, απέναντι στην οργανωμένη συλλογική διεκδίκηση.

Η μαζική οργανωμένη πάλη του εργατικού κινήματος είναι η μόνη απάντηση σε αυτές τις μεθοδεύσεις!

Απαιτούμε:

"Sponsored links"

• Καμιά δίωξη συνδικαλιστών. Κάτω τα χέρια από τις συνδικαλιστικές μας ελευθερίες.
• Προστασία της συνδικαλιστικής δράσης, προστασία του συνόλου των ιδρυτικών μελών ενός σωματείου. Κατοχύρωση της ανεμπόδιστης συνδικαλιστικής δράσης στους χώρους δουλειάς, εξασφάλιση των συνδικαλιστικών αδειών.
• Όχι στις απολύσεις συνδικαλιστών. Ακύρωση κάθε απόλυσης και κάθε δίωξης για συνδικαλιστική δράση.

Δεν τρομάζουμε – δεν είμαστε μόνοι μας! Καλούμε όλους τους συναδέλφους να συσπειρωθούν στα σωματεία τους και όλοι μαζί να δώσουμε μια δυνατή απάντηση σε κυβέρνηση και εργοδοσία.
Καλούμε όλα τα σωματεία του Νομού Χανίων, τους φοιτητικούς συλλόγους και τους φορείς του λαϊκού κινήματος να δείξουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους. Να παρθεί πίσω η δίωξη!
Δεν τρομοκρατούμαστε, δεν κάνουμε πίσω από το δίκιο της τάξης μας! Η συνδικαλιστική δράση και οι αγώνες της εργατικής τάξης για την ζωή και τα δικαιώματα μας δεν μπαίνουν στον γύψο, δεν απαγορεύονται ,δεν καταστέλλονται.

Καλούμε όλο τον χανιώτικο λαό την Τρίτη 13/12 στις 9.00 π.μ. στα δικαστήρια να δείξει έμπρακτα την αλληλεγγύη του.

Όχι στις διώξεις για συνδικαλιστική δράση.

Η τρομοκρατία δε θα περάσει, του λαού η πάλη θα τη σπάσει.»

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live