Μεγάλη επιτυχία για την Συνεταιριστική Τράπεζα Χανίων: Καλύφθηκε το ποσό των 18.2 εκατ. ευρώ χωρίς τη συμμετοχή στρατηγικού επενδυτή

Κανένα σχόλιο

Μεγάλη επιτυχία της χανιώτικης κοινωνίας. Με την συγκινητική ανταπόκρισή της στο κάλεσμα της Συνεταιριστικής Τράπεζας Χανίων απέτρεψε κάθε αρνητική εξέλιξη αφού η τράπεζα κάλυψε πλήρες το κεφαλαιακό έλλειμα  που προέκυψε από την άσκηση προσομοίωσης ακραίων καταστάσεων που διενήργησε η Τράπεζα της Ελλάδος δίχως την είσοδο στρατηγικού επενδυτή.

Η αύξηση του συνεταιριστικού κεφαλαίου ολοκληρώθηκε επιτυχώς αφού συγκεντρώθηκε από ιδιώτες επενδυτές το ποσό των 18.2 εκατ. ευρώ.

Χαρακτηριστικό της στήριξης που προσέφεραν πολλοί Χανιώτες το γεγονός ότι μέχρι την τελευταία στιγμή υπήρχαν περίπτωσεις όπου ζητούσαν να πάρουν έστω 100 ευρώ μετοχές.

"Sponsored links"

Η διοίκηση της τράπεζας έστειλε τα στοιχεία για τον τρόπο κάλυψης της αύξησης στην εγχώρια νομισματική αρχή την Παρασκευή το απόγευμα, και έλαβε τη σχετική πιστοποίηση για την ολοκλήρωση της αναγκαίας ανακεφαλαιοποίησής της.

Σημειώνεται ότι η διάθεση μεριδίων από την Τράπεζα Χανίων θα συνεχιστεί έως και το τέλος του έτους, με στόχο την περαιτέρω αύξηση των εποπτικών της κεφαλαίων.

Να σημειώσουμε ότι χθες, επειδή πολλοί από τους ενδιαφερόμενους για τη συμμετοχή στην αύξηση του συνεταιριστικού κεφαλαίου της Τράπεζας δεν πρόλαβαν να εξυπηρετηθούν, η δυνατότητα εγγραφής παρατάθηκε και για την Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2015.

Το αποτέλεσμα ήταν να καλυφθεί το σύνολο του ποσού που χρειαζόταν για την ανακεφαλαιοποίηση από πολίτες.

Nα υπενθυμίσουμε ότι λίγες ημέρες νωρίτερα, με δημοσίευμα του bankingnews.gr γνωστοποιούσε ότι το Ταμείο Ασφαλιστικών Εταιρειών είχε εκδηλώσει ενδιαφέρον να καλύψει το 50%, δηλαδή 11 εκατομμύρια ευρώ από την ανακεφαλαιοποίηση της Συνεταιριστικής Τράπεζας Χανίων. Τελικώς, η συγκεκριμένη περίπτωση δεν προχώρησε αφού το ποσό καλύφθηκε.

Το ασφαλιστικό Ταμείο μπορεί πάντως να τοποθετηθεί στη δεύτερη φάση της αύξησης κεφαλαίου, με την οποία η διοίκησή της επιδιώκει την όσο το δυνατό μεγαλύτερη ενίσχυσή των δεικτών της πάνω από τα ελάχιστα όρια που έχουν τεθεί από την Τράπεζα της Ελλάδος.

Υπενθυμίζεται ότι η αύξηση κεφαλαίου μπορεί να φτάσει έως και τα 22 εκατ. ευρώ, με βάση τις αποφάσεις της τελευταίας έκτακτης γενικής συνέλευσης της τράπεζας.

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live