Μεγάλη η κινητοποίηση των αγροτών και κτηνοτρόφων έξω από την Εφορία Χανίων – Νέα διαδήλωση την Παρασκευή | Φωτός

Κανένα σχόλιο

Εκατοντάδες ήταν οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι που συμμετείχαν στη διαμαρτυρία στην εφορία Χανίων την Τετάρτη. Ο προαύλιος χώρος αλλά και ο δρόμος γέμισαν με ανθρώπους που ήθελαν να εκφράσουν την αναγάνακτησή τους για τα νέα μέτρα ενώ επιδόθηκε ψήφισμα στα Υπουργεία Ανάπτυξης και Οικονομικών.

Αποφασίστηκε επίσης η κλιμάκωση των κινητοποιήσεων τις επόμενες ημέρες με αρχή την Παρασκευή όπου θα υπάρξει νέα διαδήλωση, αυτή τη φορά στα Νέα Καταστήματα στις 7 μ.μ..

Να υπενθυμίσουμε ότι κάλεσμα είχαν απευθύνει η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων ν. Χανίων, ο Κτηνοτροφικός Σύλλογος Νομού Χανίων, αλλά και οι αγροτικοί σύλλογοι Μεσκλών, Παλιών Ρουμάτων, Κάινας, Γαβαλοχωρίου και οι πρώην Δήμου Αρμένων και Μυθημνας.

"Sponsored links"

Στο ψήφισμα που επιδόθηκε αναφέρονται τα εξής:

Συνάδελφοι αγροτοκτηνοτρόφοι η κατάσταση δεν πάει άλλο χρειάζεται άμεσα να οργανώσουμε την αγωνιστική μας αντίδραση στη νέα, σφοδρή επίθεση που εξαπολύσουν εναντίον της μικρομεσαίας αγροτιάς η ΕΕ και η κυβέρνηση, μέσω του 3ου μνημονίου και της νέας ΚΑΠ.

Καλούμε τους Αγροτικούς Συλλόγους, τους μικρομεσαίους αγρότες και κτηνοτρόφους να πάρουν, μαζικά, μέρος στη σύσκεψη, όπου θα συζητήσουμε και θα πάρουμε αποφάσεις για την οργάνωση πανελλαδικών αγροτικών κινητοποιήσεων ενάντια στην αντιαγροτική πολιτική της ΕΕ και της κυβέρνησης.

Για να στήσουμε ισχυρό μπλόκο στην φοροεπιδρομή σε βάρος μας με μέτρα όπως:

* Η φορολόγηση από το πρώτο ευρώ του αγροτικού εισοδήματος με συντελεστή 26% και με προκαταβολή 100% του φόρου για την επόμενη χρονιά.

* Η αύξηση στο 23% του ΦΠΑ στα αγροτικά μέσα και εφόδια.

* Η κατάργηση της επιστροφής του Ειδικού Φόρου για το αγροτικό πετρέλαιο και η μεγάλη αύξηση στην τιμή του αγροτικού ρεύματος.

* Ο ΕΝΦΙΑ για σπίτια, αποθήκες, στάβλους και χωράφια.

* Ο τριπλασιασμός των ασφαλιστικών εισφορών στον ΟΓΑ.

"Sponsored links"

Για να συγκρουστούμε με την νέα ΚΑΠ της ΕΕ, που φέρνει νέα αντιαγροτικά μέτρα, όπως η δραματική μείωση των επιδοτήσεων, κατά 50%, μέχρι το 2019, περιορισμούς στην παραγωγή κ.α.

Καλούμε σε μαζική συμμετοχή στην συγκέντρωση μαζί με τους εργαζόμενους και τους μικρομεσαίους αυτοαπασχολούμενους και εμπόρους, την Παρασκευή 16/10 στις 7μμ στην πλατεία Νέων Καταστημάτων, μέρα που ψηφίζονται τα μέτρα. Συντονιζόμαστε με τους αγροτοκτηνοτρόφους όλης της Ελλάδας συμμετέχοντας την Κυριακή 18 Οκτώβρη, στις 12 το μεσημέρι, στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Λάρισας, όπου θα πραγματοποιηθεί η πανελλαδική – αγροτική σύσκεψη της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής των Μπλόκων της Αγροτιάς.

ΕΝΩΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ Ν. ΧΑΝΙΩΝ – ΔΙΕΚΔΙΚΗΤΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΠΑΛΗΣ

· Φορολογία σε κάθε πραγματικό εισόδημα, κατάργηση των τεκμηρίων. Αφορολόγητο οικογενειακό εισόδημα 30.000 ευρώ προσαυξημένο με 5.000 ευρώ για κάθε παιδί. Προοδευτική φορολόγηση στο επιπλέον εισόδημα, για τους μεγαλοαγρότες και τους επιχειρηματίες στο 45%.

· Βιβλία κατηγορίας για αγρότες πάνω από 40.000 ευρώ εισόδημα και 5.000 ευρώ ανα κάθε παιδί

· Κατάργηση, μηδενισμός του ΦΠΑ στα τρόφιμα, είδη λαϊκής κατανάλωσης και υπηρεσίες.

· Αφορολόγητο πετρέλαιο όπως οι εφοπλιστές και μείωση του αγροτικού ρεύματος κατά 50% στους μικρομεσαίους αγροτοκτηνοτρόφους.

· Η κυβέρνηση να διασφαλίσει αγροεφόδια με μηδενικό ΦΠΑ για συνέχιση των καλλιεργητικών εργασιών και ζωοτροφές στους κτηνοτρόφους.

· Καμιά κατάσχεση πρώτης, δεύτερης κατοικίας και στα χωράφια από δάνεια που βρίσκονται στο «κόκκινο», μέχρι συνολικής αντικειμενικής αξίας 300.000 ευρώ.

· Αποκλειστικά Δημόσια Δωρεάν Ασφάλιση, Υγεία – Πρόνοια. Να σφραγιστούν όλα τα βιβλιάρια υγείας του ΟΓΑ, χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Επάρκεια και κάλυψη των αναγκών με φάρμακα. Δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη σε κρατικά νοσοκομεία.

· Καμιά διακοπή ρεύματος (οικιακού και αγροτικού), νερού, τηλεφώνου για απλήρωτους λογαριασμούς. Άμεση επανασύνδεση του ρεύματος σε σπίτια και γεωτρήσεις. Κατάργηση των χαρατσιών ΕΝΦΙΑ (στα σπίτια, χωράφια), ΕΛΓΑ, ΟΣΔΕ κ.ά.

· Καμιά επιβάρυνση με τόκους υπερημερίας σε οφειλές προς τους δημόσιους φορείς. Να «παγώσουν» τα Ανοιχτά Δάνεια Αγροτών, στεγαστικά δάνεια και οι τόκοι, με διαγραφή κάθε ποσού ανατοκισμού και «κούρεμα» 30% σε δάνεια μέχρι 200.000 ευρώ προς τις τράπεζες που αφορούν την επαγγελματική μας δραστηριότητα.

· Κατάργηση του σχεδίου δράσης για τα βοσκοτόπια. Να δοθούν όλα τα βοσκοτόπια στους κτηνοτρόφους όπως δίνονταν μέχρι το 2012. Να δοθούν όλες οι εξισωτικές αποζημιώσεις που έχουν περικοπεί από τον αποχαρακτηρισμό των βοσκότοπων.

· Να δοθούν όλες οι καθυστερούμενες επιδοτήσεις

· Νομιμοποίηση των σταβλικών εγκαταστάσεων

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live
διαφημίσεις