“Μεγάλη Παραίτηση”, “Σιωπηλή Απόλυση” και Quitfluencers: Το νέο λεξικό της εργασίας | Βίντεο

Κανένα σχόλιο

“Γιατί να εργάζομαι 5 ημέρες την εβδομάδα, αφού και σε 4 εργάσιμες θα μπορούσα να κάνω τα ίδια; Μήπως να παραιτηθώ;”

Η τηλεργασία, ενώ στην Ελλάδα αφορά μόνο 3 στους 10 εργαζόμενους πλέον, έχει επηρεάσει σαν ντόμινο τις εργασιακές σχέσεις. Quiet quitting, Quiet firing, Quitfluencer, Midweek mountain είναι μερικοί μόνο από τους όρους που έχουν αναδειχθεί το τελευταίο διάστημα, χάρη και στην gen z που διεκδικεί την επί ίσοις όροις είσοδό της στην αγορά εργασίας.

Στην Ελλάδα, όμως, υπάρχει Σιωπηλή Παραίτηση ή Σιωπηλή Απόλυση; Πώς μεταφράζονται όλοι αυτοί οι όροι στα ελληνικά δεδομένα; Μιλήσαμε με τον Δρ. Απόστολο Καψάλη, Ερευνητή εργασιακών σχέσεων, ΙΝΕ/ ΓΣΕΕ, διδάσκων στο Πάντειο Πανεπιστήμιο για να μας εξηγήσει τι συμβαίνει.

"Sponsored links"

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

news247.gr

Στα : Ελλαδα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live