17.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

«Μεγάλη τιμή»: Τι λέει ο Έλληνας φωτορεπόρτερ για το καρέ που μπήκε στα κορυφαία του TIME

Ημερομηνία:

Στις κορυφαίες φωτογραφίες του 2021 συμπεριέλαβε το περιοδικό TIΜΕ τη λήψη του Κωσταντίνου Τσακαλίδη με τη μαυροφορεμένη γυναίκα στις φλεγόμενες Γούβες Εύβοιας.

Χαρούμενος που το περιοδικό TIME συμπεριέλαβε στις κορυφαίες της χρονιάς τη φωτογραφία που τράβηξε τον περασμένο Αύγουστο στις φλεγόμενες Γούβες Εύβοιας, δήλωσε στο Sputnik ο Έλληνας φωτορεπόρτερ Κωνσταντίνος Τσακαλίδης.

Το TIME δημοσίευσε τις καλύτερες φωτογραφίες του 2021 μεταξύ των οποίων και η λήψη που ο Κωνσταντίνος Τσακαλίδης έκανε στις 8 Αυγούστου 2021. Με το κλικ του «εγκλώβισε» στην αιωνιότητα την αγωνία και την απελπισία της κυρίας Παναγιώτας, ενώ το πύρινο μέτωπο μαινόταν λίγα μέτρα πάνω από το σπίτι που έμενε.

Η σπαρακτική φωτογραφία είχε δημοσιευθεί τότε σε δεκάδες μέσα της Ελλάδας, αλλά και του εξωτερικού.

«Είμαι πολύ χαρούμενος. Είναι μεγάλη τιμή για εμένα να δημοσιεύει τη φωτογραφία μου σε ένα από τα σημαντικότερα δημοσιογραφικά περιοδικά όπως είναι το TIME που επιπλέον ως περιοδικό πάντα δίνει βαρύτητα στη φωτογραφία» δήλωσε ο φωτορεπόρτερ.

Πώς τράβηξε το συγκλονιστικό καρέ

Μία μέρα μετά τη λήψη της φωτογραφίας, στις 9 Αυγούστου ο Κωνσταντίνος Τσακαλίδης είχε περιγράψει στο Sputnik πώς φωτογράφισε την κυρία Παναγιώτα.

Όλα άρχισαν όταν προσπάθησε να φύγει από τις Γούβες και να πάει σε άλλη περιοχή στην Εύβοια, αλλά λόγω της πυρκαγιάς είχε αποκλειστεί ο μοναδικός δρόμος που έφευγε από το χωριό.

«Η φωτιά το μεσημέρι προσέγγισε το χωριό Γούβες και περίπου στις 15:30 η φωτιά πλησίασε αρκετά στα πρώτα σπίτια. Περίπου μία ώρα μετά, βρέθηκα όσο πιο κοντά γινόταν στο μέτωπο και είδα την κυρία Παναγιώτα που είχε βγει από το σπίτι της στο οποίο πλησίαζε η φωτιά και περίμενε να βγει και ο σύζυγός της για να απομακρυνθούν» εξήγησε ο κ. Τσακαλίδης.

Όπως περιέγραψε ο φωτορεπόρτερ, η ηλικιωμένη ήταν σε απόγνωση. «Φώναζε ότι “θα καούμε“, ότι έμειναν μόνοι τους -χωρίς βοήθεια-, με τη φωτιά να απειλεί τους κατοίκους και το χωριό».

sputniknews.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ | Παρακολουθήστε ζωντανά

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε από το Κέντρο Πολιτισμού...

Η Χανιώτισσα συγγραφέας Μάρω Δούκα υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Την υποψηφιότητα της διακεκριμένης συγγραφέως Μάρως Δούκα για τις...

Με Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου το ΛΑΟΣ στις Ευρωεκλογές 2024

Τους 42 υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου ανακοίνωσε...