13.8 C
Chania
Saturday, April 20, 2024

Φωτορεπορτάζ: Μεγάλος συνωστισμός στον εορτασμό των Θεοφανείων στη Μητρόπολη Χανίων | Φωτός

Ημερομηνία:

Η σύγκρουση μεταξύ Εκκλησίας και κυβέρνησης οδήγησε σε υποχώρηση την κυβερνηση όμως φαίνεται ότι τελικά συντέλεσε ώστε να υπάρξει μεγάλη προχειρότητα στη διαδικασία του εορτασμού.

Στη Μητρόπολη Χανίων κατά τη Θεία Λειτουργία για τον εορτασμό των Θεοφανείων μέτρα αρχικά τηρήθηκαν. Οι πιστοί κρατούσαν αποστάσεις μεταξύ τους, μερικές δεκάδες ήταν αυτοί εντός του ναού, τα καθίσματα είχαν μεταξύ τους κενά, όλοι φορούσαν μάσκες.

Όμως, μετά από ένα σημείο, τα μέτρα κατάρρευσαν.

"google ad"

Τοσο κατά τη μετάληψη όσο και με το τέλος της Λειτουργίας όπου οι πιστοι έσπευδαν να φιλήσουν τον σταυρό και να λάβουν την ευλογία του ιερέα κανένα μέτρο δεν τηρήθηκε. Έσπευδαν μαζικώς για να προλάβουν πρωτοι να λάβουν την ευλογία του ιερέα.

Μάταια ο ιερέας τους καλούσε να κάθονται στις θέσεις τους ώστε αυτός να περνά από το σημείο. Η αληθεια βεβαίως είναι ότι δε δόθηκαν οδηγίες εξαρχής στους πιστούς και το κάλεσμα για επιστροφή στις θέσεις τους έγινε όταν ήταν ήδη αργά.

Παρόμοια η εικόνα και με τον αγιασμό.

Το σημείο που τοποθετήθηκε, στο στενό πέρασμα στην είσοδο του ναού αν και όσο η Θεια Λειτουργία βρισκόταν σε εξέλιξη εξυπηρετούσε τους πιστούς, με το τέλος της, δημιουργήθηκε απίστευτος συνωστισμός αφού οι πιστοί εντός και εκτός του ναού έσπευσαν για να λάβουν τον αγιασμό

Αρκετοί ήταν και αυτοί που αντέδρασαν για την τοποθέτηση του αγιασμού στο συγκεκριμένο σημείο αν και υπήρξαν και άλλοι που τα έβαλαν με την αστυνομία, αφού σύμφωνα με αυτούς, ο φόβος των προστίμων ανάγκασε την εκκλησία να έχει τον Αγιασμό εντός του ναού.

Αλλά το σημείο ήταν οπωσδήποτε πολύ κακό. Όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες οι πιστοί είναι κολλητά ο ένας με τον άλλο. Η πλειοψηφία αυτών είναι ηλικιωμένοι άνθρωποι.

Σημειώνουμε ότι η παρουσία της αστυνομίας ήταν πολύ διακριτική αφού έξω από τη Μητρόπολη υπηρχε μόλις μία αστυνομική μηχανή ενώ σε κανένα σημείο δε δημιουργήθηκε η οποιαδήποτε ένταση, ούτε επιβλήθηκε κάποιο πρόστιμα.

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ | Παρακολουθήστε ζωντανά

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε από το Κέντρο Πολιτισμού...

Η Χανιώτισσα συγγραφέας Μάρω Δούκα υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Την υποψηφιότητα της διακεκριμένης συγγραφέως Μάρως Δούκα για τις...

Με Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου το ΛΑΟΣ στις Ευρωεκλογές 2024

Τους 42 υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου ανακοίνωσε...