17.8 C
Chania
Wednesday, October 9, 2024

Μειώθηκαν κατά 65% τα τροχαία στην Κρήτη – Οφείλεται στις απαγορεύσεις κυκλοφορίας λόγω κορωνοϊού ή σε κάτι άλλο;

Ημερομηνία:

Εύστοχο το σχόλιο αναγνώστριας της εφημερίδας μας στη σελίδα του facebook.

Σχολιάζοντας την είδηση περί κατακόρυφης μείωσης των θανάτων από τροχαία στην Κρήτη και τη συσχέτιση που έγινε με το γεγονός (δυστυχώς, και από εμάς) ότι σε αυτό έχει συντελέσει η απαγόρευση κυκλοφορίας είπε:

Αν η φοβικη στασιμότητα σταθμιζεται με την στέρηση της ελευθερίας στην μετακινηση, τότε κακώς μας έμαθαν να περπατάμε.

Αν μπουσουλουσαμε δεν θα πεφτάμε ποτέ κάτω…

Η σύγκριση του να ζεις με το να φυτοζωεις για λογους ασφαλείας ειναι τουλαχιστον χυδαία.

Πράγματι, η λύση για τη μείωση των θανατηφόρων τροχαίων δε μπορεί να είναι η απαγόρευση κυκλοφορίας και οι λογικές στις οποίες καλούμαστε να ανακαλύψουμε τις θετικές επιπτώσεις της στέρησης βασικών ελευθεριών, οπωσδήποτε δε βοηθά.

Πάντως, πέραν του σχολιασμού καλό είναι να επισημάνουμε κάποια ακόμα πράγματα σχετικά με την είδηση.

Η μείωση αφορά όχι την περίοδο μετά την επιβολή των μέτρων απαγόρευσης αλλά το εξάμηνο Οκτώβρης 2019 έως Μάρτιος 2019 στο οποίο πέρυσι θρηνήσαμε 29 νεκρούς ενώ φέτος μόλις 10.

Υπενθυμίζουμε ότι οι απαγορεύσεις ξεκίνησαν να εφαρμόζονται από τα μέσα του Μάρτη κι ως εκ τούτου, το αποτέλεσμα της μείωσης των τροχαίων δε μπορεί να οφείλεται στην επιδημία του κορωνοϊού.

Αυτό επισημαίνει και σε ανακοίνωσή της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης η οποία τονίζει ότι:

“Η αξιοσημείωτη αυτή μείωση των θυμάτων οφείλεται κατά αποκλειστικό λόγο στον ειδικό στρατηγικό επιχειρησιακό σχεδιασμό που εκπόνησε η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κρήτης υπό την καθοδήγηση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας από τα μέσα Αυγούστου του 2019, όταν και τέθηκε σε εφαρμογή το σχέδιο με την ενδυνάμωση των υπηρεσιών Τροχαίας του νησιού με αστυνομικό προσωπικό.

Η λήψη και η εφαρμογή νέων μέτρων, σε συνδυασμό με την αύξηση της τροχονομικής αστυνόμευσης και την εντατικοποίηση των ελέγχων σε ένα ίδιο επί της ουσίας οδικό περιβάλλον, αποδεικνύουν ότι δύναται να επιφέρουν θεαματικά αποτελέσματα στην καταπολέμηση της μάστιγας των τροχαίων στο νησί”.

Ως εκ τούτου, η αλήθεια είναι ότι τα στοιχεία της μείωσης 65% των θανατηφόρων τροχαίων αποδεικνύουν ότι δε συσχετίζονται με τις απαγορεύσεις λόγω επιδημίας κορωνοϊού.
"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ