20.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Μελέτη για ύπαρξη σιδηροδρόμου στην Κρήτη και στο βόρειο άξονα και στο νότιο

Ημερομηνία:

Κατά τη διάρκεια συζήτησης στη Βουλή επίκαιρης ερώτησης του Βουλευτή Μεσσηνίας κ.  Ι. Λαμπρόπουλου προς τον Υπουργό Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων κ. Χρυσοχοΐδη, που αφορούσε την καθυστέρηση της κατασκευής του αυτοκινητοδρόμου «ΠΑΤΡΑ-ΠΥΡΓΟΣ-ΤΣΑΚΩΝΑ», παρενέβη ο προεδρεύων αντιπρόεδρος και βουλευτής Χανίων κ. Χρήστος Μαρκογιαννάκης, ο οποίος απευθυνόμενος προς τον Υπουργό τόνισε:

«Πάντως, ευχάριστο είναι να συζητάμε για τον εκσυγχρονισμό των σιδηροδρόμων και για την επανεκκίνηση κατασκευής των μεγάλων οδικών αξόνων.

Εμείς κάτω στην Κρήτη με πολύ μελαγχολία τα βλέπουμε όλα αυτά, περιοριζόμενοι στους κατσικόδρομους».

Απαντώντας ο κ. Χρυσοχοΐδης είπε:

«Εγώ πραγματικά ως πολιτικός δεν αισθάνομαι καλά με το θέμα κυρίως του ΒΟΑΚ του βορείου, δηλαδή, άξονα της Κρήτης.

Θέλω να πω όμως, ότι πρέπει να υπάρξει και μια συνολική αυτοκριτική και αναστοχασμός όλων των συναδέλφων της Κρήτης όλα αυτά τα χρόνια για τις προτεραιότητες που δώσαμε.

Πιστεύω ότι εάν υπάρχει ένα μεγάλο έλλειμμα στις πολιτικές μας μεταπολιτευτικά, ήταν η μη ολοκλήρωση έστω και ενός άξονα κεντρικού, του βόρειου άξονα στην Κρήτη.

Θα έχουμε νέα σύντομα και ίσως βρούμε μια ευκαιρία να τα συζητήσουμε και στην Αίθουσα αυτή».

Στην συζήτηση παρενέβη και ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Εμμ. Γλέζος, ο οποίος και τόνισε:

«Ειδικά για εσάς, θέλω να πω ότι υπάρχει από χρόνια πολλά μελέτη για ύπαρξη σιδηροδρόμου στην Κρήτη και στο βόρειο άξονα και στο νότιο και ενδιάμεσα και επαφή με την Πελοπόννησο. Υπάρχει η μελέτη».

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Σαββατοκύριακο γεμάτο εκδηλώσεις στο Comixadiko στα Χανιά

Γεμάτο δράσεις είναι αυτό το Σαββατοκύριακο το Comixadiko (Ξέπαπα 15) στα Χανιά. Το Σάββατο...