32.8 C
Chania
Wednesday, July 24, 2024

Μελέτη – σοκ από το Πεντάγωνο: Υψηλά ποσοστά καρκίνου σε πιλότους αεροσκαφών και πληρώματα εδάφους

Ημερομηνία:

Σοκ προκαλούν τα ευρήματα της μελέτης του Πενταγώνου για τα ποσοστά εμφάνισης καρκίνου σε συγκεκριμένα σταρτιωτικά σώματα και ειδικότητες. Η μελέτη διαπίστωσε υψηλά ποσοστά καρκίνου σε πιλότους πολεμικών αεροσκαφών, αλλά και στα πληρώματα εδάφους, τα οποία είναι υπεύθυνα για τη συντήρηση των αεροσκαφών.

Όπως αναφέρει στο ρεπορτάζ του το Associated Press, συνταξιούχοι πιλότοι είχαν επισημάνει τις αυξημένες εμφανίσεις καρκίνων και είχαν ζητήσει στοιχεία από την αρμόδια υπηρεσία. Τους είπαν ότι παλαιότερες στρατιωτικές μελέτες είχαν δείξει ότι δεν διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο από τον γενικό πληθυσμό των ΗΠΑ.

Στη μελέτη, που συμμετείχαν σχεδόν 900.000 στρατιωτικοί, οι οποίοι πέταξαν ή εργάστηκαν σε στρατιωτικά αεροσκάφη μεταξύ 1992 και 2017, το Πεντάγωνο διαπίστωσε ότι τα μέλη του πληρώματος αεροπορίας είχαν 87% υψηλότερο ποσοστό μελανώματος και 39% υψηλότερο ποσοστό καρκίνου του θυρεοειδούς, ενώ οι άνδρες είχαν 16% υψηλότερο ποσοστό καρκίνου του προστάτη και γυναίκες 16% υψηλότερο ποσοστό καρκίνου του μαστού. Συνολικά, τα αεροπορικά πληρώματα είχαν 24% υψηλότερο ποσοστό καρκίνου όλων των τύπων.

Η μελέτη έδειξε ότι τα πληρώματα εδάφους είχαν 19% υψηλότερο ποσοστό καρκίνου του εγκεφάλου και του νευρικού συστήματος, 15% υψηλότερο ποσοστό καρκίνου του θυρεοειδούς και 9% υψηλότερο ποσοστό καρκίνου των νεφρών ή των νεφρών, ενώ οι γυναίκες είχαν 7% υψηλότερο ποσοστό καρκίνου του μαστού. Το συνολικό ποσοστό για καρκίνους όλων των τύπων ήταν 3% υψηλότερο.

Ανακοινώθηκαν και κάποια καλά νέα. Τόσο τα πληρώματα εδάφους όσο και αεροπορικά είχαν πολύ χαμηλότερα ποσοστά καρκίνου του πνεύμονα και τα πληρώματα αεροπορίας είχαν επίσης χαμηλότερα ποσοστά καρκίνου της ουροδόχου κύστης και του παχέος εντέρου.

Τα δεδομένα συνέκριναν τα μέλη της υπηρεσίας με τον γενικό πληθυσμό των ΗΠΑ μετά από προσαρμογή για την ηλικία, το φύλο και τη φυλή.

Το Πεντάγωνο είπε ότι η νέα μελέτη ήταν μια από τις μεγαλύτερες και πιο ολοκληρωμένες μέχρι σήμερα. Μια παλαιότερη μελέτη εξέτασε μόνο τους πιλότους της Πολεμικής Αεροπορίας και είχε βρει κάποια υψηλότερα ποσοστά καρκίνου, ενώ αυτή εξέτασε όλες τις υπηρεσίες και τα πληρώματα αέρος και εδάφους. Ακόμη και με την ευρύτερη προσέγγιση, το Πεντάγωνο προειδοποίησε ότι ο πραγματικός αριθμός των περιπτώσεων καρκίνου είναι πιθανό να είναι ακόμη υψηλότερος λόγω των κενών στα δεδομένα, τα οποία είπε ότι θα εργαστεί για να διορθωθούν.

Η μελέτη απαιτήθηκε από το Κογκρέσο στο αμυντικό νομοσχέδιο του 2021. Τώρα, επειδή βρέθηκαν υψηλότερα ποσοστά, το Πεντάγωνο πρέπει να διεξαγάγει μια ακόμη μεγαλύτερη έρευνα, προκειμένου να διαπιστώσει τα αίτια που προκαλεούν τους καρκίνους.

Τα πληρώματα της αεροπορίας έχουν ζητήσει εδώ και καιρό από το Πεντάγωνο να εξετάσει προσεκτικά ορισμένους από τους περιβαλλοντικούς παράγοντες στους οποίους εκτίθενται, όπως τα καύσιμα αεριωθουμένων και οι διαλύτες που χρησιμοποιούνται για τον καθαρισμό και τη συντήρηση των εξαρτημάτων του αεροσκάφους, τους αισθητήρες και τις πηγές ενέργειας τους στους κώνους μύτης του αεροσκάφους και το τεράστιο συστήματα ραντάρ στα καταστρώματα των πλοίων στα οποία προσγειώνονται.

skai.gr

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΠΑΣΟΚ: Εκλογική διαδικασία «μπάτε σκύλοι αλέστε»

Του Όμηρου Ταχμαζίδη Η Άννα Διαμαντοπούλου “αποκρίθηκε” στο ερώτημά μου...

Ο Κρητικός που καλπάζει προς την κορυφή του Παρισιού στους Ολυμπιακούς

Η ολυμπιακή κλεψύδρα γύρισε και μετράει αντίστροφα τον χρόνο...

Σινεμά Κάτω Από Τ΄Αστέρια στον Δημοτικό Κινηματογράφο ΚΗΠΟΣ και σε 3 γωνιές της πόλης

Για ένα δεκαήμερο το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων προτείνει...