24.8 C
Chania
Saturday, July 27, 2024

Μεσαρά: Η νύχτα έγινε μέρα από την φωτιά – Τιτάνια μάχη με τον πύρινο εφιάλτη

Ημερομηνία:

Ολονυχτία μάχη με τις φλόγες για τις πυροσβεστικές δυνάμεις εξαιτίας της μεγάλης πυρκαγιάς που ξέσπασε χθες βράδυ ανάμεσα στον Αμπελούζο και τους Αγίους Δέκα του δήμου Γόρτυνας.

Η φωτιά ξέσπασε κάτω από αδιευκρίνιστες για την ώρα συνθήκες κάνοντας κυριολεκτικά τη νύχτα μέρα αφού οι φλόγες επεκτάθηκαν σε ένα μεγάλο μέτωπο.

Στη μάχη για την κατάσβεση ρίχθηκαν αρχικά περισσότεροι από 70 πυροσβέστες και ομάδες πεζοπόρου τμήματος με δεκάδες οχήματα.

Αυτήν την ώρα η εικόνα της φωτιάς είναι καλύτερη σύμφωνα με το συντονιστικό της πυροσβεστικής υπηρεσίας με τους πυροσβέστες να αντιμετωπίζουν διάσπαρτες μικροεστίες.

Λόγω των ανέμων η φωτιά πήρε γρήγορα διαστάσεις ενώ χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι στα χωριά της περιοχής ήχησαν οι καμπάνες προκειμένου να κινητοποιηθούν οι πολίτες.

Στην περιοχή συνεχίζουν και επιχειρούν 95 πυροσβέστες με 22 οχήματα ενώ με το πρώτο φως της ημέρας θα ξεκινήσει ρίψεις νερού το πυροσβεστικό ελικόπτερο που εδρεύει στο Ηράκλειο.

“Είχαμε καιρό να ζήσουμε τέτοια δύσκολη νύχτα” σχολιάζουν πυροσβέστες που συμμετείχαν στην επιχείρηση κατάσβεσης.

ekriti.gr

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ