24.8 C
Chania
Saturday, July 27, 2024

Μεσαρά: “Όργιο” με τις παράνομες γεωτρήσεις – Τραγική η κατάσταση με τα αποθέματα νερού

Ημερομηνία:

Ανησυχητικές διαστάσεις τείνει να λάβει το φαινόμενο με τις παράνομες γεωτρήσεις σε περιοχές της Μεσσαράς, σε μία περίοδο όπου το καμπανάκι για τη λειψυδρία χτυπά ήδη κόκκινο.

Σύμφωνα με μαρτυρίες ακροατών του Ράδιο Κρήτη, δεν είναι λίγοι εκείνοι που προχωρούν στο άνοιγμα νέων γεωτρήσεων και τις λειτουργούν ανεξέλεγκτα αφού εκείνες δεν έχουν καταγραφεί και δεν ελέγχονται.

Παρατηρείται επίσης το φαινόμενο, ορισμένοι να ανοίγουν γεώτρηση στα 300 μέτρα για να αντλούν το νερό γεώτρησης που έχει πετύχει, για παράδειγμα, μία συνεταιριστική οργάνωση.

Το θέμα θεωρείται εξαιρετικά σοβαρό σε μία περίοδο όπου η στάθμη του υπόγειου υδροφόρου ορίζοντα, ειδικά σε περιοχές της Μεσαράς, είναι πολύ χαμηλή.

Μιλώντας στο Ράδιο Κρήτη και στην εκπομπή του Μανόλη Αργυράκη η προϊσταμένη της Διεύθυνσης Υδάτων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης Αγγελική Μαρτίνου, σχολίασε το φαινόμενο λέγοντας ότι η κατάσταση αυτή δημιουργεί προβλήματα καθώς τα πράγματα φέτος είναι δύσκολα.

Όπως είπε, το αισθητήριο του μηχανήματος που μετρά τη στάθμη του υδροφόρου ορίζοντα στις Μοίρες είναι στον αέρα καθώς η στάθμη του νερού έχει κατέβει πολύ χαμηλότερα από αυτό.

Σύμφωνα με την ίδια, αυτό που παρατηρείται επίσης είναι ο μεγάλος αριθμός αιτήσεων που γίνονται στην υπηρεσία της για παλιές και ξεχασμένες γεωτρήσεις οι οποίες ωστόσο πολλές φορές δεν είναι τίποτα παραπάνω από μία… απλή τρύπα.

Όπως περιέγραψε μετά από καταγγελία πολίτη για παράνομη γεώτρηση, η αστυνομία επενέβη και οι εργασίες σταμάτησαν. Τέλος η Μαρτίνου, επέστησε την προσοχή των πολιτών και τους συνέστησε να καταγγέλλουν περιστατικά τέτοιου είδους.

 

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ