17.8 C
Chania
Saturday, April 20, 2024

Μετά την κατακραυγή το youtube ανέβασε ξανά το ντοκιμαντέρ “Ukraine on Fire” του Igor Lopatonok σε παραγωγή Όλιβερ Στόουν | Βίντεο

Ημερομηνία:

Ανέβηκε ξανά στο διαδίκτυο το ντοκιμαντέρ «Ukraine on Fire» του Igor Lopatonok και παραγωγής Όλιβερ Στόουν, που περιγράφει τους λόγους που κάνουν την Ουκρανία να βρίσκεται στο επίκεντρο των δυνάμεων που επιδιώκουν να ελέγξουν τα πλούσια εδάφη της και την πρόσβαση στη Μαύρη Θάλασσα.

Οι ιστορικές αναφορές στο φιλμ μιλούν για τις βαθιές διαιρέσεις στην περιοχή που οδήγησαν στην Πορτοκαλί Επανάσταση του 2004, στις εξεγέρσεις του 2014 και στη βίαιη ανατροπή του δημοκρατικά εκλεγμένου Γιανουκόβιτς.

Καλυμμένο από τα δυτικά μέσα ενημέρωσης ως λαϊκή επανάσταση, ήταν στην πραγματικότητα ένα πραξικόπημα που, σύμφωνα με το φιλμ, οργανώθηκε από εθνικιστικές ομάδες, τη CIA και το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ.

Ο ερευνητής δημοσιογράφος Robert Parry αποκαλύπτει πώς οι χρηματοδοτούμενες από τις ΗΠΑ πολιτικές ΜΚΟ και οι εταιρείες μέσων ενημέρωσης που εμφανίστηκαν από τη δεκαετία του ’80 αντικαθιστώντας τη CIA στην προώθηση της γεωπολιτικής ατζέντας της Αμερικής στο εξωτερικό, έπαιξαν το δικό τους βρώμικο παιχνίδι στην υπόθεση της Ουκρανίας.

Στο ντοκιμαντέρ αναλυεται ο ρόλος του ΝΑΤΟ αλλά και ο αρνητικός ρόλος που έπαιξαν προσωπικότητες όπως ο πρώην πλέον πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα Τζέφρεϊ Πάιατ.

Aναφορά γίνεται στη σφαγή της Οδησσού και τα εγκλήματα των ναζί στο Ντομπάς καθώς και τον κυρίαρχο ρόλο που έχουν στην πολιτική σκηνή της Ουκρανίας οι ακροδεξιοι, πάντα με τη στήριξη των ΗΠΑ.

Υπενθυμίζεται, ότι ο Igor Lopatonok χθες με δήλωση του στα μέσα μαζικής δικτύωσης διαμαρτυρήθηκε για το κατέβασμα της ταινίας του από την πλατφόρμα του επίσημου καναλιού Youtube.

Μάλιστα ζητά από εκείνους που θέλουν να την δουν να την κατεβάσουν από το Vimeo. Όπως λέει χαρακτηριστικά «Ως κάτοχος πνευματικών δικαιωμάτων την δίνουμε ελεύθερα σε εσάς γιατί έχετε το δικαίωμα να την δείτε».

Κατεβάστε το ντοκιμαντέρ ΕΔΩ.

Σημειώνουμε ότι το youtube αρχικά ζητούσε πιστοποίηση ταυτότητας για όποιον ήθελε να δει το ντοκιμαντέρ ενώ σήμερα αναφέρει ότι το ντοκιμαντέρ εχει χαρακτηριστεί προσβλητικό από κάποιου ανθρώπους προσπαθώντας να αποτρέψει τους χρήστες από το να το δουν.

Επίσης, έχει τεθεί περιορισμό ηλικίας με αποτέλεσμα να μη μπορεί να “σωθεί” το βίντεο σε λίστες που δημιουργουν χρήστες.

Τόση δημοκρατία…

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο
Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

1 ΣΧΟΛΙΟ

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ | Παρακολουθήστε ζωντανά

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε από το Κέντρο Πολιτισμού...

Η Χανιώτισσα συγγραφέας Μάρω Δούκα υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Την υποψηφιότητα της διακεκριμένης συγγραφέως Μάρως Δούκα για τις...

Με Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου το ΛΑΟΣ στις Ευρωεκλογές 2024

Τους 42 υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου ανακοίνωσε...