Μετά την τεχνητή βροχή τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα θα φτιάχνουν και πόσιμο νερό από τον αέρα

Κανένα σχόλιο

Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα συνεχίζουν ακάθεκτα την προσπάθεια μετατροπής τους σε ένα κράτος που λειτουργεί με ρυθμούς και όρους συνεχούς τεχνολογικής ανάπτυξης και καινοτομίας. Πρόσφατα τα ΗΑΕ έγιναν η πρώτη αραβική χώρα που κατάφερε να φτάσει μόνη της στον Άρη. Στο πλαίσιο αυτής της τεχνολογικής επανάστασης που συντελείται στα ΗΑΕ έγινε γνωστό ότι η χώρα θα προσπαθήσει να παράγει πόσιμο νερό από τον… αέρα της.

Αν η προσπάθεια στεφθεί με επιτυχία όπως είναι ευνόητο τα ΗΑΕ θα έχουν αποκτήσει μια νέα απρόσμενη πηγή συνεχούς παροχής του πολύτιμου ειδικά για την συγκεκριμένη περιοχή πόσιμου νερού. Ένας μηχανισμός θα παράγουν νερό από την υγρασία του αέρα. Ο μηχανισμός αυτός θα βασίζεται σε ανανεώσιμη πηγή ενέργειας και πιο συγκεκριμένα στους δεκάδες χιλιάδες ηλιακούς συλλέκτες που θα υπάρχουν στην νέα πόλη που κατασκευάζεται στα ΗΑΕ.

Οι εμπνευστές του εγχειρήματος πιστεύουν ότι η λειτουργία 20 τέτοιων μηχανισμών μπορούν να παράγουν 6,700 λίτρα πόσιμου νερού ημερησίως. Ιδανική συνθήκη για την λειτουργία των μηχανισμών παραγωγής του νερού είναι η θερμοκρασία να βρίσκεται πέριξ των 26 βαθμών Κελσίου και η υγρασία στην ατμόσφαιρα 60%.

"Sponsored links"

Οι μηχανισμοί παραγωγής νερού από τον αέρα θα λειτουργήσουν αρχικά στην Masdar, μια φουτουριστική πόλη που κατασκευάζεται κοντά στο αεροδρόμιο του Άμπου Ντάμπι. Η πόλη θα λειτουργεί με ενέργεια που θα παράγουν περίπου 90 χιλιάδες ανεξάρτητοι ηλιακοί συλλέκτες καθώς τα χιλιάδες ηλιακά πάνελ που θα τοποθετηθούν στις οροφές των κτιρίων. Στο όλο πρότζεκτ εμπλέκονται οι τοπικές Αρχές των ΗΑΕ, το Πανεπιστήμιο Επιστήμης και Τεχνολογία Khalifa και η αμερικανική εταιρεία Aquovum.

«Υπάρχουν περίοδοι έντονης ομίχλης στο Αμπου Ντάμπι και το Ντουμπάι η οποία σε συνδυασμό με τις τοπικές καιρικές συνθήκες δημιουργούν ατμοσφαιρική υγρασία 60-90%. Το ακάθαρτο νερό είναι ένα τεράστιο πρόβλημα και θεωρητικά είναι ένα πρόβλημα που λύνεται απλά συλλαμβάνοντας την ατμοσφαιρική υγρασία. Αυτή η νέα τεχνολογία είναι απλή, βιώσιμη και εξελίξιμη» αναφέρει ο Ρόμπερτ Γουντ, επικεφαλής τεχνολογίας της Aquovum.

Naftemporiki.gr

Στα : Κόσμος

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live