22.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Μετακινήσεις ανεμβολίαστων από νομό σε νομό μόνο με αρνητικό τεστ, εισηγείται η Επιτροπή – Πιθανό το ενδεχόμενο περιορισμών στο Ρεθυμνο

Ημερομηνία:

Επιπλεόν μέτρα για τους μη εμβολιασμένους, οι οποίοι θα μπορούν να ταξιδεύουν από νομό σε νομό μόνο με αρνητικό τεστ κορωνοϊού, είτε μοριακό είτε rapid εισηγείται σύμφωνα με πληροφορίες η Επιτροπή των Εμπειρογνωμόνων.

Συγκεκριμένα, η εισήγηση προβλέπει να γίνονται εσωτερικές μετακινήσεις για τους ανεμβολιαστους πολίτες με αρνητικό μοριακό έλεγχο ή με αρνητικό rapid test, ενώ δεν θα γίνονται δεκτά τα self test.

Τα μέλη της επιτροπής κρίνουν αναγκαίο ένα τέτοιο μέτρο με αποκλειστικό στόχο τη διασφάλιση της μη διασποράς του κορωνοϊου το επόμενο διάστημα που αναμένεται η κινητικότητα να αυξηθεί κατακόρυφα λόγω καλοκαιριού και διακοπών.

Παράλληλα, και η κυβέρνηση ευελπιστεί η συγκεκριμένη εξέλιξη να λειτουργήσει ως ένας ακόμη μοχλός πίεσης για τους πολίτες που δεν έχουν εμβολιαστεί ακόμα, καθώς τα προνόμια των εμβολιασμένων αυξάνονται συνεχώς.

Την ίδια στιγμή οι επιστήμονες εμφανίζονται προβληματισμένοι καθώς αυξάνεται το ιικό φορτίο σε Μύκονο, Σποράδες, Ικαρία, Ρέθυμνο, Ρόδο και Τήνο και εξετάζεται το ενδεχόμενο επιβολής περιορισμών.

Λεπτομέρειες σχετικά με τα παραπάνω θα ανακοινωθούν το απόγευμα κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για την πορεία της επιδημίας από τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκο Χαρδαλιά.

topontiki.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Πέθανε το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Χαραλαμπίδης

Έφυγε από τη ζωή το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Χαραλαμπίδης,...

Έφυγε από τη ζωή ο Μιχάλης Χαραλαμπίδης

Έφυγε χθες, Τετάρτη, από τη ζωή σε ηλικία 73...

Την Δευτέρα η «κάθοδος» Καιρίδη για τις μεταναστευτικές ροές στην Κρήτη

Την Δευτέρα 1η Απριλίου και όχι αύριο (29/3) Παρασκευή...