10.8 C
Chania
Saturday, January 3, 2026

Μεταναστευτικό: Κοινό μέτωπο διεκδικήσεων από όλους τους αυτοδιοικητικούς της Κρήτης

Ημερομηνία:

Με συγκροτημένο και ενιαίο μέτωπο θα σπεύσουν στο Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου, το αμέσως επόμενο διάστημα, οι αυτοδιοικητικοί της Κρήτης με στόχο την καλύτερη δυνατή αντιμετώπιση του μεταναστευτικού ζητήματος, που πιέζει ασφυκτικά το νησί τους τελευταίους μήνες. Οι επιχειρήσεις διάσωσης, ούτως ή άλλως, των τελευταίων ημερών τα λένε… όλα: η μία ερχόταν πίσω από την άλλη!

Στην σύσκεψη των δημάρχων υπό τον Πρόεδρο της ΠΕΔ Κρήτης Γιώργη Μαρινάκη, με τη συμμετοχή του απόστρατου αντιστράτηγου της Ελληνικής Αστυνομίας, κ. Ελευθέριου Ντουρουντού, που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής, η κοινή διαπίστωση όλων ήταν ότι δεν χωρά καμία αναβολή στην όλη υπόθεση.

Η ελληνική “λογική” του “βλέποντας και κάνοντας” μπορεί να επιφέρει σοβαρές κοινωνικές και οικονομικές επιπτώσεις, όπως τονίστηκε.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Μαρινάκης είχε υποδεχθεί προ ημερών στο γραφείο του στο δημαρχείο Ρεθύμνης τον κ. Ντουρουντού.

Ο μακροβιότερος Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Βορείου Αιγαίου ο οποίος διαθέτει μεγάλη εμπειρία στη διαχείριση του μεταναστευτικού προβλήματος ανέλαβε εθελοντικά και ανιδιοτελώς τον ρόλο του Ειδικού Συνεργάτη της ΠΕΔ Κρήτης και ενημέρωσε τον κ. Μαρινάκη σχετικά με το πώς αντιλαμβάνεται τις τρέχουσες εξελίξεις και ποια μέτρα προτείνει για τον έλεγχο της κατάστασης.

Ο κ. Ντουρουντούς εκπονεί μια εμπεριστατωμένη ανάλυση του ζητήματος το οποίο και ο ίδιος θεωρεί ως εξαιρετικά επείγον, όπως άλλωστε καταδεικνύει η δραματική αύξηση των ροών στην Κρήτη.

Η ΠΕΔ Κρήτης προτείνει δέσμη μέτρων προς την Πολιτεία για την άμεση αντιμετώπιση του μεταναστευτικού ζητήματος

Η ανακοίνωση του Δήμου Ρεθύμνης, αναφέρει:

«Η διαχείριση της ραγδαίας αύξησης των μεταναστευτικών ροών στην Κρήτη τέθηκε επί τάπητος σε τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα, Παρασκευή, 2 Ιανουαρίου με πρωτοβουλία του Προέδρου της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κρήτης και Δημάρχου Ρεθύμνης Γιώργη Χ. Μαρινάκη.

Η σύσκεψη έλαβε χώρα σε συνέχεια της συνάντησης που είχε την Τρίτη, 30 Δεκεμβρίου στο Δημαρχείο Ρεθύμνης  ο κ. Μαρινάκης με τον απόστρατο Αντιστράτηγο της Ελληνικής Αστυνομίας Ελευθέριο Ντουρουντού, ο οποίος διαθέτει μεγάλη εμπειρία στη διαχείριση του μεταναστευτικού προβλήματος και ανέλαβε εθελοντικά και ανιδιοτελώς τον ρόλο του Ειδικού Συνεργάτη της ΠΕΔ Κρήτης.

Στη σημερινή διάσκεψη ο κ. Ντουρουντούς ενημέρωσε αναλυτικά τους Δημάρχους και τους εκπροσώπους των Δήμων της Κρήτης σχετικά με το μέγεθος του προβλήματος που ολοένα και διογκώνεται, παραθέτοντας ενδιαφέροντα στοιχεία και αριθμούς που προκαλούν ανησυχία και καθιστούν αναγκαία και μη επιδεχόμενη αναβολής την άμεση λήψη αποφάσεων από την Πολιτεία σε συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Σε συνεννόηση και με τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη, ο οποίος ενημερώθηκε από τον κ. Μαρινάκη, αποφασίσθηκε να υπάρξει μια συγκροτημένη, εμπεριστατωμένη και τεκμηριωμένη εισήγηση προς την Κυβέρνηση ώστε το κρίσιμο ζήτημα να αντιμετωπισθεί έγκαιρα και αποτελεσματικά και όχι με τη συνηθισμένη ελληνική λογική της αναβλητικότητας που εκφράζεται στο «βλέποντας και κάνοντας».

Η εισήγηση θα περιλαμβάνει τις απόψεις και τις συγκεκριμένες προτάσεις της Τοπικής Αυτοδιοίκησης επί των μέτρων που πρέπει να ληφθούν και θα τεθεί προς έγκριση στην επόμενη συνεδρίαση της ΠΕΔ Κρήτης ώστε να υποβληθεί άμεσα προς την Πολιτεία.

Οι εκπρόσωποι της Αυτοδιοίκησης συζήτησαν διεξοδικά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν στη διαχείριση του προβλήματος, δεδομένου μάλιστα ότι δεν έχουν αρμοδιότητες και δεν διαθέτουν πόρους».

cretalive.gr

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ