Μεταξύ σοβαρού κι αστείου: Ο στύλος της ΔΕΗ στο Κολυμπάρι ως μνημείο που πρέπει να διατηρηθεί

Κανένα σχόλιο

Άραγε τι να σκέφτονταν αυτοί που προχώρησαν στη διαπλάτυνση του δρόμου στο Κολυμπάρι;

Η εικόνα ενός στύλου της ΔΕΗ που προεξέχει με όλα του τα καλώδια σχεδόν στη μέση του ασφαλτοστρωμένου δρόμου, είναι ένα θέαμα μοναδικό που μας βάζει σε σκέψεις.

Άραγε, αποτελεί ο στύλος διατηρητέο μνημείο το οποίο δεν επιτρέπεται να μετακινηθεί από τη θέση του; Δείχνουν έτσι οι εργολάβοι και η πολιτεία σεβασμό στην ιστορία του τόπου μας που μέρος του είναι και οι γερασμένοι στύλοι με τα καλώδια που κρέμονται πάνω απο τα κεφάλια μας;

"Sponsored links"

Για να μιλήσουμε και λίγο σοβαρά, η εικόνα που παρουσιάσαμε σε προχθεσινό ρεπορτάζ μας είναι τραγική για πολλούς λόγους. Κατ’ αρχάς, για την διαπλάτυνση του δρόμου που έγινε μπαζώθηκε η εκβολή παραπόταμου στα Μοθιανά, που άγνωστο είναι ποιες θα είναι οι συνέπειες στην περιοχή και στις καλλιέργειες σε κάποια πλημμύρα.

Αφού όμως προχώρησαν στη διαπλάτυνση, για ποιο λόγο δε μετέφεραν τον στύλο της ΔΕΗ; Για λόγους… οικονομίας;

Είναι δυνατόν να άφησαν τον στύλο στη μέση του δρόμου με ότι κινδυνο αυτό συνεπάγεται για τους οδηγούς, για λόγους οικονομίας;

Εκεί, στον δήμο Πλατανιά, τι έχουν να πουν;

Δείτε ξανά τη φωτογραφία:

Στα : Θεσεις

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live