19.8 C
Chania
Tuesday, November 28, 2023

Με απαρτία 75% η Γ.Σ. της ΕΝΑΤΑΠ Α.Ε. – Αύξηση κατά 23,89% στον κύκλο των εργασιών το 2022

Ημερομηνία:

Το Σάββατο 3 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε η ετήσια Γενική Συνέλευση της ΕΤΑΝΑΠ Α.Ε. “Samaria” στον Στύλο Αποκορώνου. Κατά τη διάρκεια της συνέλευσης, συζητήθηκαν 11 θέματα και διεξήχθησαν εκλογές για το νέο Δ.Σ., με την απαρτία να φθάνει το 75%.

Ο πρόεδρος της ΕΤΑΝΑΠ, Μανώλης Αποστολάκης, παρουσίασε τους στόχους και τις προοπτικές της εταιρείας, επισημαίνοντας τη σημασία της προστασίας του περιβάλλοντος και της εργασιακής ασφάλειας.

Ανέφερε ότι η εταιρεία είναι ισχυρός ανταγωνιστής στον κλάδο, με αύξηση κατά 23,89% στον κύκλο των εργασιών της το 2022. Παρ’ όλο που το μεικτό κέρδος αυξήθηκε κατά 6,82%, τα κέρδη μειώθηκαν λόγω της αύξησης του ενεργειακού κόστους και των πρώτων υλών.

Στη συνέχεια, ο κ. Αποστολάκης ανακοίνωσε ένα μέρισμα των 20 λεπτών ανά μετοχή για το 2022, παρά τη μείωση των κερδών, αποδεικνύοντας την ισχυρή χρηματοοικονομική θέση της εταιρείας.

Ο κ. Αποστολάκης προχώρησε στην ανακοίνωση της απόσυρσης της υποψηφιότητας του κ. Δημοσθένη Βλαχάκη λόγω ασθένειας. Δεν παραμέλησε πάντως να τον επαινέσει για την προσφορά του στην εταιρεία.

Τέλος, η συνέλευση ολοκληρώθηκε με την επιβεβαίωση της αφοσίωσης της εταιρείας στη διατήρηση των υψηλών προτύπων ποιότητας και βιωσιμότητας, παρά τις προκλήσεις της αγοράς με τον πρόεδρο της ΕΤΑΝΑΠ να κάνει ειδική αναφορά στη σημασία της μεταφοράς των προίόντων μέσω των ακτοπλοϊκών εταιρειών.

Είπε χαρακτηριστικά:

“Τα καράβια ανέδειξαν την Κρήτη, τα καράβια θα τη βυθίσουν.

Για να συνεχίσει:

“Αν στις ακτοπλοϊκές μεταφορές, λόγω και της υψηλής κίνησης του τουρισμού και των οχημάτων, δε δίδεται ο απαιτούμενος χώρος στα φορτηγά για τη μεταφορά των προϊόντων, τότε το πρόβλημα που θα δημιουργηθεί θα είναι τεράστιο. Αν δυσκολευτεί η μεταφορά των προϊόντων, τότε εμείς οι παραγωγοί της Κρήτης θα περάσουμε δύσκολα”.

Μία αναγκαία διόρθωση

Σημειώνουμε ότι εκ παραδρομής ότι σε μία πρώτη, αρχική μορφή του κειμένου που αναρτήθηκε ο συντάκτης έγραψε ότι ο πρόεδρος της ΕΤΑΝΑΠ κ. Μανώλης Αποστολάκης ανακοίνωσε την απόσυρση της υποψηφιότητάς του αντί του σωστού που είναι ότι ο κ. Αποστολάκης ανακοίνωσε την απόσυρση της υποψηφιότητας του κ. Δημοσθένη Βλαχάκη.

 

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Έρχεται (ο Ερντογάν) με notam και navtex

Του Δημήτρη Μηλάκα Για να συντηρηθεί η (ψευδ)αίσθηση της δρομολογημένης...

Στην κορυφή της Ευρώπης μαθητές από το Ηράκλειο για το υποβρύχιο που κατασκεύασαν

Την πρώτη θέση σε διαγωνισμό για την βιωσιμότητα, κατέκτησαν μαθητές...

Συνέντευξη Όλγας Μαλανδράκη: Η Χανιώτισσα Επιστήμονας που “Αγγίζει” τα μυστήρια του ήλιου

Η Δρ.  Όλγα Μαλανδράκη, Ελληνίδα ερευνήτρια Φυσικής Διαστήματος, ειδικός...