17.8 C
Chania
Wednesday, April 24, 2024

“Με αφορμή μια προ(σ)κληση”: “ΟΧΙ” από τον Γιάννη Κυριακάκη στην πρόσκληση των αμερικάνων του USS Harry Truman

Ημερομηνία:

Σε δημόσιες σχέσεις προχωρά ο στρατός των ΗΠΑ με αφορμή την έλευση του αεροπλανοφόρου Χάρυ Τρούμαν στα Χανιά. Έτσι, όπως μάθαμε μέσω κειμένου του περιφερειακού συμβούλου Κρήτης με τον συνδυασμό “Aνυπόταχτη Κρήτη” κ. Γιάννη Κυριακάκη, απεύθυναν πρόσκληση προς αυτόν, και σε άλλους περιφερειακούς συμβούλους για να συμμετάσχουν σε εκδήλωση στο αεροπλανοφόρο USS Harry Truman την Τετάρτη 22 Ιουνίου στις 19.30 το απόγευμα.

Ο Γιάννης Κυριακάκης αρνήθηκε την πρόσκληση και εξηγεί τους λόγους της άρνησής του στο ακόλουθο κείμενο με τον τίτλο “Με αφορμή μια πρό(σ)κληση”:

Υποθέτω ότι έλαβα αυτή την πρόσκληση σαν μέλος του Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης. Καλούμαστε λοιπόν να δούμε από κοντά και να θαυμάσουμε το θηριώδες αεροπλανοφόρο Χ. Τρούμαν που “οργώνει” τις θάλασσες και σκορπά το θάνατο στους λαούς.

Καλούμαστε να πάμε στη ναυτική βάση στο Μαράθι, μέρος μιας τεράστιας έκτασης που βρίσκεται υπό αμερικανονατοϊκή κατοχή και δεν ισχύουν καν οι νόμοι της χώρας μας.

Η βάση της Σούδας παρέχει πολύτιμες υπηρεσίες στο ΝΑΤΟ για να εξαπολύει τις δολοφονικές του επιθέσεις στην περιοχή της Νοτιοανατολικής Μεσογείου. Το Χ. Τρούμαν κάνει στα Χανιά ένα διάλειμμα αφού αρχές Ιούνη συμμετείχε σε βομβαρδισμούς στη Συρία, και ετοιμάζεται για μια νέα επίθεση στη Λιβύη το προσεχές διάστημα. “Πολεμούν” το Ισλαμικό Κράτος αφού προηγουμένως το εξέθρεψαν, το χρηματοδότησαν και το εξόπλισαν. Τα θύματά τους, τον άμαχο πληθυσμό, δεν τα βλέπουμε πια μόνο στην τηλεόραση. Καταφτάνουν στη χώρα μας χιλιάδες πρόσφυγες, διωγμένοι και κατεστραμμένοι από πολέμους που οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ προκάλεσαν ή υποδαύλισαν.

13434809_1761109040831786_6325015587798478245_n
Η πρόσκληση εκ μέρους του πρέσβη των ΗΠΑ κ. David Pearce, του Διοικητή των Ναυτικών Δυνάμεων Ευρώπης και Αφρικής, ναύαρχου Michelle J. Howard και του Διοικητή του USS Harry C. Truman, Υποπλοίαρχο Ryan B. Scholl

Εμείς θα συνεχίσουμε να πηγαίνουμε έξω από την πύλη στο Μαράθι διαδηλώνοντας για την απομάκρυνση των βάσεων του θανάτου. Δεν θέλουμε ο τόπος μας να είναι ορμητήριο των ιμπεριαλιστών για να μακελεύουν τους λαούς. Το αίμα των εκατομμυρίων θυμάτων του αμερικανικού στρατού, σε όλο τον πλανήτη, δεν μας επιτρέπει να παίρνουμε μέρος σε “γιορτές” βαρβαρότητας και ατιμίας. Τι να πρωτοθυμηθεί κανείς; Τις στρατιωτικές επεμβάσεις ή τους βομβαρδισμούς σε: Κορέα (1950-53), Λίβανο (1958), Κούβα (1961), Βιετνάμ (1964), Άγιο Δομίνικο (1965), Παναμά (1966), Γουατεμάλα (1966-67), Καμπότζη (1969-75), Λίβανο (1978 μαζί με το Ισραήλ), Λιβύη (βομβαρδισμός 1981), Λίβανο (1982), Γρανάδα (1983), Παναμά (1989), Ιράκ (1991), Σομαλία (1992-94), Βοσνία (1994), Αϊτή (1994-96) , Ιράκ(1996), Αφγανιστάν (1998 βομβαρδισμός), Σουδάν (1998), Γιουγκοσλαβία (1999 ), Αφγανιστάν (2001-14), Ιράκ (2003-10). Τις αμερικανοκίνητες χούντες σε Ιράν, Γουατεμάλα, Κογκό, Ελλάδα, Χιλή, Κύπρο και σε πολλά άλλα μέρη της γης. Και πολλά άλλα εγκλήματα για τα οποία μια μέρα θα λογοδοτήσουν.

Γυρίστε την πλάτη στους φονιάδες. Αρνηθείτε τις προσκλήσεις τους.

Να κλείσει η βάση της Σούδας – Έξω από το ΝΑΤΟ

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο
Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Β. Κασσελάκης: “Ο ξάδερφος μου Στέφανος Κασσελάκης επαναπροσδιορίζει την Αριστερά”

«Πλεονέκτημα και μειονέκτημα το επώνυμό μου», τονίζει ο υποψήφιος...

Κλείνει μεγάλο τμήμα της Ηρώων Πολυτεχνείου λόγω έργων της ΔΕΥΑΧ

Η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Χανίων σας ενημερώνει ότι...

Δράσεις ανάδειξης του εξαιρετικού παρθένου ελαιόλαδου «Kriti»

Η Περιφέρεια Κρήτης και το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο, σε...

easyJet: Εξι νέες συνδέσεις με την Κρήτη φέτος – Δύο για Χανιά

Είκοσι δύο νέες συνδέσεις με Ελλάδα προσφέρει αυτό το...