Με αφορμή το υδατοδρόμιο στο Καστέλι: Χρυσή ευκαιρία που δεν πρέπει να χαθεί

Κανένα σχόλιο

Του Χρήστου Ηλ. Τσοντάκη

Μια σημαντική επένδυση που αφορά την ευρύτερη περιοχή της Κισσάμου, αλλά και της Κρήτης συνολικά, φαίνεται να βρίσκεται στην τελική ευθεία. Πρόκειται για το περίφημο υδατοδρόμιο στο Καστέλι Κισσάμου, το οποίο θα δώσει σημαντική αναπτυξιακή χροιά στο επιχειρείν του τόπου μας.

Εν ολίγοις, η σημαντική αυτή επένδυση σημαίνει θέσεις εργασίας, ανάπτυξη επιχειρηματικών σχεδίων, αύξηση του τουριστικού προϊόντος, δημιουργία προϋποθέσεων για αναπτυξιακά έργα στην Κίσσαμο (οδοποιίας κλπ), αλλά και ενίσχυση του Brand name της περιοχής.

"Sponsored links"

Σε θεωρητικό επίπεδο, υπολογίζεται ότι τόσο ο εσωτερικός τουρισμός (εγχώριος), όσο και οι επισκέπτες από το εξωτερικό, θα αυξηθούν με γεωμετρική πρόοδο!

Είναι η ευκαιρία μας για να γνωρίσουν οι επισκέπτες τον τόπο μας, τις ομορφιές του, την ιστορία, τον πολιτισμό και την κουλτούρα μας.

Είναι η ευκαιρία μας για να βγάλουμε την Κίσσαμο από την αφάνεια.

Γι’ αυτό και πρέπει να κάνουμε πράξη το αυτονόητο:

  • Να πιέσουμε ώστε να μην υπάρξει καμία καθυστέρηση στο έργο
  • Παράλληλα να γίνουν τα απαραίτητα έργα υποδομής σε όλο τον Δήμο Κισσάμου, ώστε οι επισκέπτες να έχουν ομαλή πρόσβαση παντού
  • Να καταρτισθεί πλάνο για την ανάπτυξη του τοπικού επιχειρείν
  • Να δοθούν λύσεις στα προβλήματα των πολιτών που δυσχεραίνουν την καθημερινότητα τους (πχ πρόβλημα με την υδροδότηση του Πλατάνου)
  • Να δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στο έργο του υδατοδρομίου με στόχο την ενίσχυση του τουριστικού προϊόντος της Δυτικής Κρήτης
  • Δημιουργία επιτροπής υλοποίησης και ανάπτυξης των παραπάνω

Προτείνω όπως οι φορείς (Δήμος, Περιφέρεια, Επιμελητήρια και λοιποί φορείς και οργανώσεις) συστρατευτούν πίσω από αυτή την πρόταση, ώστε αυτός ο ευλογημένος τόπος που λέγεται Κίσσαμος να πάρει αυτό που του αξίζει και να γίνει επιτέλους επίκεντρο επιχειρηματικών και οικονομικών εξελίξεων.

Μας δίνεται μια ευκαιρία και εμείς οφείλουμε να την αρπάξουμε απ’ τα μαλλιά. Για το καλό της Κισσάμου και του τόπου μας πριν να είναι αργά…

 

 

 

"Sponsored links"

Στα : Θεσεις

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live