12.8 C
Chania
Saturday, December 9, 2023

Με γιουρούσια, ατάκες και Πολάκη δεν πέφτει ο Μητσοτάκης…

Ημερομηνία:

Του Γιώργου Καρέλια

Η πρώτη «δομημένη» ομιλία του νέου αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ σε κομματικό ακροατήριο έγινε χτες και τα είχε σχεδόν όλα: γενικευμένη  επίθεση στην κυβέρνηση και στον πρωθυπουργό προσωπικά, εκκλήσεις και ανοίγματα ενότητας προς τους βουλευτές, ατάκες  και ενέσεις αισιοδοξίας(«θα νικήσουμε»).

Ο Στέφανος Κασσελάκης κατακεραύνωσε την κυβέρνηση και τον Κυριάκο Μητσοτάκη για όσα έκαναν ή δεν έκαναν στην προηγούμενη θητεία τους (υποκλοπές, Τεμπη, ακρίβεια) και όσα (δεν) κάνουν στη δεύτερη (καταστροφή στη Θεσσαλία).

Αλλά άθελά του ο ίδιος έδειξε το αδιέξοδο στο οποίο βρίσκεται το κόμμα του, αν σκοπεύει να πορευθεί έτσι. Ιδού τα δικά του λόγια: «Και θα αναρωτηθούν κάποιοι, όπως αναρωτιούνται συχνά: Τα ίδια λέγατε και στις τελευταίες εκλογές και κέρδισε ο κ. Μητσοτάκης με 20% διαφορά. Εγώ σας απαντάω ξεκάθαρα και ειλικρινά: Δεν κέρδισε, εμείς χάσαμε».

Ο κ. Κασσελάκης παίζει με τις λέξεις και τις ατάκες. Τι θα πει «δεν κέρδισε ο Μητσοτάκης, εμείς χάσαμε;». Προφανέστατα κέρδισε ο Μητσοτάκης, διότι ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Αλέξης Τσίπρας ήταν ανίκανοι να κερδίσουν.

Ο νέος αρχηγός δεν βαρύνεται ακόμη με καμιά εκλογική ήττα. Γι’ αυτό θα μπορούσε άνετα να μιλήσει για τις αιτίες τους. Αλλά δεν το έκανε. Εκτός αν εννοεί ότι μοναδικός υπαίτιος είναι ο προκάτοχός του και με το δικό του ερχομό όλα θα αλλάξουν.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ήρθε στην κυβέρνηση το 2015 με ένα εκλογικό γιουρούσι. Τον ευνόησε το κλίμα της εποχής, καθώς τα δύο παλιά κόμματα, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, είχαν απαξιωθεί λόγω της χρεοκοπίας. Αλλά ήταν εντελώς απαράσκευος και ακολούθησαν όσα ακολούθησαν. Τώρα ο κ. Κασσελάκης φαίνεται να πιστεύει ότι το μόνο που χρειάζεται είναι ένα αντιπολιτευτικό γιουρούσι για να γκρεμίσει την κυβέρνηση Μητσοτάκη. «Δεν θα τους αφήσω σε χλωρό κλαρί», είπε στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Όμως, ούτε ο Τσίπρας και ο δικός του ΣΥΡΙΖΑ άφησαν τον Μητσοτάκη και τους υπουργούς του σε χλωρό κλαρί μετά το 2019. Επί τέσσερα χρόνια, από το πρωί μέχρι το βράδυ, τους κατακεραύνωναν για τα πάντα. Αλλά αυτό δεν απέδωσε και ήρθαν νέες, πιο οδυνηρές, ήττες. Άρα,η μέθοδος αυτή, που δεν απέδωσε επί Τσίπρα, θα αποδώσει επί Κασσελάκη;

Ουδείς μπορεί να το προδικάσει. Αλλά ο νέος αρχηγός φαίνεται να βάζει το κάρο μπροστά από το άλογο. Αντί να ξεκινήσει από το κόμμα που παρέλαβε και να δει με ποιες πολιτικές και ποια πρόσωπα θα καταφέρει να επενδύσει σε σοβαρότητα και αξιοπιστία, χρησιμοποιεί πομπώδεις φράσεις(«είμαστε η τελευταία ελπίδα», «είμαστε ο γνήσιος εκφραστής της σύγχρονης, πατριωτικής Αριστεράς»- λες και υπάρχει και…μη πατριωτική Αριστερά;) και διορίζει τον Πολάκη υπερσυντονιστή στο κοινοβουλευτικό έργο.

Ρώτησε, άραγε, ο Κασσελάκης τον Τσίπρα πόση ζημιά του έκανε ο «αψύς Κρητικός» πριν τον διορίσει; Ξέρει ο Κασσελάκης-μπορεί να μην τα ξέρει, αλλά κάποιος από τους πολλούς «τσιπρικούς» που έχει δίπλα του δεν τον προειδοποίησε;- ότι ο Πολάκης ήταν ο μέγας χορηγός του αντι-ΣΥΡΙΖΑ μετώπου;

Εν κατακλείδι, για να έχει πιθανότητες να γίνει πράξη το σύνθημα του κ. Κασσελάκη «θα νικήσουμε», το κόμμα του και ο ίδιος δεν πρέπει να επαναλάβουν όσα έφεραν απανωτές ήττες. Δηλαδή, με γιουρούσια και ατάκες και μπροστάρη τον Πολάκη θα αργήσουν πολύ να γκρεμίσουν τον Μητσοτάκη…

news247.gr

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ