30.8 C
Chania
Thursday, June 20, 2024

Με επιτυχία οι 2οι Γηριατρικοί Ολυμπιακοί Αγώνες στο Δημοτικό Γηροκομείο Χανίων

Ημερομηνία:

Με επιτυχία διεξήχθησαν οι 2οι Γηριατρικοί Ολυμπιακοί Αγώνες στο Δημοτικό Γηροκομείο Χανίων, με τη συμμετοχή των ηλικιωμένων της δομής αλλά και δεκάδων ωφελούμενων κάθε ηλικίας, από το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης ΑμεΑ (ΚΔΑΠ-ΑΑΜΕΑ) «Ατλαντίδα» και το Παράρτημα ΑμεΑ Χανίων της Περιφέρειας Κρήτης.

Την έναρξη για τους 2ους Γηριατρικούς Ολυμπιακούς Αγώνες (Geri Olympics), κήρυξε ο Δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης μαζί με τον Πρόεδρο του Δ.Σ. του Δημοτικού Γηροκομείου Χανίων, Στέλιο Βαλυράκη και τον Αντιπρόεδρο, Αλέξανδρο Κοντορινάκη, ενώ στο σημείο παρόντες ήταν επίσης ο Αντιδήμαρχος Παιδείας, Αντώνης Βαρδάκης και η Βουλευτής Χανίων, Σέβη Βολουδάκη.

Κατά τη διάρκεια των Αγώνων οι ωφελούμενοι έλαβαν μέρος σε ποικίλες αθλητικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες, οι οποίες ήταν προσαρμοσμένες στις ανάγκες των συμμετεχόντων (ωφελούμενων δομών) με την αρωγή του Ερυθρού Σταυρού αλλά και δεκάδων εθελοντών.

Ο Δήμαρχος Χανίων, έκανε λόγο για: «μια γιορτή στο Δημοτικό Γηροκομείο, το οποίο είναι ανοιχτό και προσπαθεί συνεχώς να αναβαθμίσει την ποιότητα ζωής και τις υπηρεσίες που παρέχει στους ωφελούμενους» ενώ τόνισε πως: «Η φροντίδα του Δήμου Χανίων τα τελευταία χρόνια δεν περιορίζεται μόνο στο κομμάτι των υποδομών και την μεγάλη αύξηση της χρηματοδότησης, τις νέες μελέτες για τη νέα πτέρυγα που προχωράνε, αλλά έχει να κάνει με την καθημερινότητα των ωφελούμενων, με δράσεις, πρωτοβουλίες που δεν υπήρχαν στο παρελθόν και που βλέπουμε ότι σήμερα πράγματι δίνουν χαρά».

geri olympics Δημοτικό Γηροκομείο Χανίων

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του Δημοτικού Γηροκομείου Χανίων, Στέλιος Βαλυράκης, κατά την τοποθέτησή του ανέφερε: «Με μεγάλη υπερηφάνεια και χαρά υποδεχθήκαμε σήμερα τους συμμετέχοντες στους 2ους Γηριατρικούς Ολυμπιακούς Αγώνες στο Δημοτικό Γηροκομείο Χανίων. Υποσχόμαστε ως διοίκηση του Δημοτικού Γηροκομείου Χανίων ότι οι Γηριατρικοί Ολυμπιακοί Αγώνες θα γίνουν θεσμός, για να έχουν τη δυνατότητα οι ωφελούμενοι να χαίρονται μια γεμάτη και δραστήρια ζωή σε κάθε ηλικία».

Με τη σειρά του ο Αντιπρόεδρος της δομής, Αλέξανδρος Κοντορινάκης τόνισε: «Σήμερα είναι πολύ όμορφη μέρα για το Γηροκομείο μας καθώς η δράση των Geri Olympics δίνει μια διαφορετική και πολύ όμορφη χροιά στη σημερινή μέρα, η οποία έχει σκοπό να ενώσει άτομα από διαφορετικές ηλικιακές και κοινωνικές ομάδες, να γεφυρώσει τις διαφορές μεταξύ τους και να προωθήσει την ισότητα».

Οι Γηριατρικοί Ολυμπιακοί Αγώνες, στους οποίους συμμετείχε ο Δήμος Χανίων, το Δημοτικό Γηροκομείο Χανίων, σε συνεργασία με το ΚΔΑΠ-ΑΜΕΑ «Ατλαντίδα» και το Παράρτημα ΑμεΑ Χανίων της Περιφέρειας Κρήτης, διοργανώνονται στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κίνησης, με τη συμμετοχή 52 φορέων από Ελλάδα και Κύπρο και θα διαρκέσουν έως τις 2 Ιουνίου.

geri olympics Δημοτικό Γηροκομείο Χανίων

Φορείς από τη Θεσσαλονίκη, την Αλεξάνδρεια, το Τυχερό, το Σουφλί, την Ξάνθη, την Ηγουμενίτσα, την Άρτα, την Αττική, τα Χανιά και την Κύπρο θα υποδεχτούν περισσότερους από 1.000 συμμετέχοντες, δίνοντάς τους την ευκαιρία να αναδείξουν τη δύναμή τους, αναδεικνύοντας τη σημασία μιας δραστήριας καθημερινότητας σε κάθε ηλικία.

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ηράκλειο: “Όχι” των δικαστών στην αποφυλάκιση της 39χρονης με το βιτριόλι

Στενός συνεργάτης του Απόστολου Λύτρα βρέθηκε χθες στο Ηράκλειο,...

Ηράκλειο: Επίσκεψη του Πρέσβη της Κίνας

Τον Πρέσβη της Κίνας στην Ελλάδα Xiao Junzheng και τους διπλωματικούς...