“Με λένε Χαλέλ. Με βάζουν φυλακή γιατί αρνήθηκα να υπηρετήσω τον ισραηλινό στρατό”

Κανένα σχόλιο

Σε στρατιωτικές φυλακές του Ισραήλ οδηγήθηκε για τρίτη φορά η 19χρονη αρνητής στράτευσης Χαλέλ Ράμπιν, η οποία αρνείται να υποστηρίξει την στρατιωτική κατοχή παλαιστινιακών εδαφών.

Σε βίντεο-μήνυμά της η Χαλέλ αναφέρει ότι δέχεται συχνά απειλές κατά της ζωής της. «Το γεγονός ότι έχουμε καταλάβει στρατιωτικά εδάφη, ότι κρατάμε αποκλεισμένη τη Γάζα και πραγματοποιούμε τρομακτικές διακρίσεις εναντίον ανθρώπων, ενίσχυσε την απόφασή μου να μην συμμετάσχω σε αυτή τη διαδικασία, εξηγεί η Χαλέλ.

Η 19χρονη θα περάσει άλλες 25 ημέρες σε στρατιωτικές φυλακές του Ισραήλ ενώ εκκρεμεί η έφεση που έχει υποβάλλει στην άρνηση των στρατιωτικών αρχών να της αναγνωρίσουν το δικαίωμα να μην υπηρετήσει.

"Sponsored links"

Διαβάστε πρόσφατο μήνυμα που δημοσιοποίησε η Χαλέλ Ραμπιν

«Το όνομά μου είναι Hallel Rabin. Είμαι 18 ετών αρνήτρια της στρατιωτικής θητείας, από το Ισραήλ, και αύριο [20 Οκτ.] ο ισραηλινός στρατός θα με φυλακίσει.

Λίγο πριν την Εβραϊκή Πρωτοχρονιά, αρνήθηκα να υπηρετήσω θητεία στον ισραηλινό στρατό και κρατήθηκα σε στρατιωτική φυλακή κατά τη διάρκεια των διακοπών. Έχω ήδη φυλακιστεί για 14 ημέρες, επειδή δεν θέλω να γίνω στρατιώτης και να υποστηρίξω την κατοχή της Παλαιστίνης.

Ζήτησα να εξαιρεθώ για λόγους συνείδησης, αλλά ο στρατός μού αρνήθηκε το δικαίωμα. Αντ’ αυτού, με έστειλαν στη φυλακή ξανά και ξανά για να σπάσουν το πνεύμα μου. Αύριο θα εγκλειστώ για τρίτη φορά μέσα σ’ ένα μήνα.

Ζούμε σε μια εποχή μεγάλων αλλαγών αλλά και αγώνων. Παντού στον κόσμο οι νέοι αγωνίζονται για την πραγματική δημοκρατία και χρησιμοποιούν την πολιτική ανυπακοή για την καταπολέμηση του ρατσισμού και της αδικίας.

 

Όμως, για τους Παλαιστινίους οι αδικίες του παρελθόντος εξακολουθούν να επικρατούν. Στα εδάφη που καταλαμβάνει το Ισραήλ, τα βασικά ανθρώπινα δικαιώματα και οι ελευθερίες συστηματικά αμφισβητούνται, ενώ οι Παλαιστίνιοι στερούνται του δικαιώματος στην ελεύθερη διαβίωση.

Μεγάλωσα με τις αξίες της ελευθερίας, της συμπόνιας και της αγάπης. Το να συμμετέχω στην υποδούλωση ενός άλλου έθνους έρχεται σε αντίθεση με αυτές τις αξίες.

"Sponsored links"

Χρόνια τώρα, πολλοί Ισραηλινοί συμμετέχουν στις φρικαλεότητες που διαπράττει η δύναμη κατοχής. Παρότι γνωρίζω ότι η δική μου άρνηση είναι μικρή και προσωπική «θέλω να είμαι η αλλαγή που επιθυμώ να δω στον κόσμο» και θέλω επίσης να δείξω ότι υπάρχουν εναλλακτικοί δρόμοι.

Λίγοι άνθρωποι είναι ικανοί να καταφέρουν μεγάλες αλλαγές. Ήρθε η ώρα να φωνάξουμε: Δεν υπάρχει καλή καταστολή, ούτε δικαιολογημένος ρατσισμός και δεν υπάρχει πλέον χώρος για την ισραηλινή κατοχή».

Στα : Κόσμος

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live