24.8 C
Chania
Saturday, July 27, 2024

Μαζικά υπέρ της συνέχισης της κατάληψης ψήφισαν στο Πολυτεχνείο Κρήτης – Η ΔΑΠ – ΝΔΦΚ καταγγέλει βία από μέλη των ΕΑΑΚ

Ημερομηνία:

Επεισόδιο δημιουργήθηκε λίγο πριν την συνέλευση στο Πολυτεχνείο Κρήτης που αποφάσισε για τη συνέχιση της κατάληψης στο ίδρυμα.

Σύμφωνα με μαρτυρίες φοιτητών το επεισόδιο έγινε μεταξύ μελών των ΕΑΑΚ που τάσσονται υπέρ της συνέχισης της κατάληψης και μελών της κυβερνητικής παράταξης της ΔΑΠ – ΝΔΦΚ που τάσσεται κατά της κατάληψης.

Δεν υπήρξε τραυματισμός, όμως όπως φαίνεται και στη φωτογραφία που σας παρουσιάζουμε στο ίδρυμα έκανε την εμφάνισή τους αστυνομικοί των ΤΑΕ, μετά από καταγγελία των μελών της ΔΑΠ.

Μετά το επεισόδιο αποχώρησε η πλειοψηφία αυτών που διαφωνούν.

Σύμφωνα με φοιτητές που δεν πρόσκεινται στη ΔΑΠ, το επεισόδιο ήταν προσχεδιασμένο επειδή ήταν ξεκάθαρο ότι εφόσον γινόταν ψηφορορία θα υπερισχούσε η απόψη υπέρ της συνέχισης της κατάληψης.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΔΑΠ πάντως το επεισόδιο έγινε επειδή αν γινόταν ψηφοφορία το Πολυτεχνείο Κρήτης θα άνοιγε.

Σημειώνουμε ότι στο ίδρυμα ήλθε και ο πρύτανης κ. Ζερβάκης. Μετά τις εξηγήσεις που δόθηκαν η συνέλευση πραγματοποιήθηκε κανονικά και ψήφισε υπέρ της κατάληψης με μαζική συμμετοχή.

Η συνέλευση πραγματοποιήθηκε και ψήφισε μαζικά υπέρ της συνέχισης της κατάληψης.

Πιο συγκεκριμένα, σε σύνολο 545 που ψήφισαν, η πρόταση της Συντονιστικής Επιτροπής της Κατάληψης έλαβε 536 ψήφους, η πρόταση των Αγωνιστικών Κινήσεων 7 ενώ υπήρξαν και 2 λευκά.

Σε ανακοίνωσή της η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ αναφέρει:

Στην προγραμματισμένη γενική Συνέλευση του Ενιαίου Συλλόγου του Πολυτεχνείου Κρήτης γίναμε μάρτυρες πρωτοφανούς βίας από τα μέλη των ΕΑΑΚ εις βάρος των μελών της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ και ανεξάρτητων φοιτητών.

Την ίδια στιγμή ομάδα εξωπανεπιστημιακών έστησε καραούλι έξω από το αμφιθέατρο προκαλώντας πανικό σε όλους τους φοιτητές που παρευρέθηκαν εκεί, προκειμένου να ανοίξει η σχολή τους.

Ως ΔΑΠ-ΝΔΦΚ αποχωρούμε από τη Γενική Συνέλευση για μην τεθεί σε περαιτέρω κίνδυνο η σωματική ακεραιότητα κανενός φοιτητή και καλούμε τη Δικαιοσύνη και τις Αρχές να επιληφθούν των γεγονότων.

Είναι έκθετοι σε ολόκληρη τη φοιτητική κοινότητα και στους φοιτητές που έχουν χτυπήσει.

Δεν τους παίρνει να ξαναμιλήσουν για δημοκρατία οι μεγαλύτεροι πολέμιοι της και δεν έχουν καμία θέση μέσα στο ελληνικό δημόσιο Πανεπιστήμιο. Το ευτελίζουν και το δυσφημίζουν με το χειρότερο τρόπο.

Δυστυχώς ο διάλογος είναι για τους φοιτητές και όχι για κόκκινους μαφιόζους.

Σε λίγες ώρες το Πολυτεχνείο Κρήτης θα ήταν ανοιχτό. Το γνωρίζουν. Και η μεγαλύτερη απόδειξη για αυτό είναι η συμπεριφορά τους.

Το Πολυτεχνείο Κρήτης θα ανοίξει.

 

 

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ