14.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Με τους εργαζόμενους του ΕΟΦ συναντήθηκε ο τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ Α. Ξανθός

Ημερομηνία:

Επίσκεψη στον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων (ΕΟΦ) και συνάντηση με το Πρόεδρο του κ. Φιλίππου και το Σωματείο Εργαζομένων, πραγματοποίησε σήμερα 23/9 ο τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Α. Ξανθός. Η επίσκεψη έγινε με αφορμή τις κινητοποιήσεις στις οποίες έχουν προχωρήσει οι εργαζόμενοι του ΕΟΦ, διεκδικώντας, σύμφωνα με την απόφαση της ΓΣ του Συλλόγου τους, την ανανέωση των συμβάσεων του επικουρικού προσωπικού, την αναμόρφωση του Οργανογράμματος του ΕΟΦ και την προκήρυξη μόνιμων θέσεων μέσω ΑΣΕΠ, την καταβολή του κινήτρου απόδοσης στο προσωπικό που μέχρι σήμερα το ελάμβανε και μέχρι να επιτευχθεί η μισθολογική εξομοίωση στο σύνολο των εργαζομένων του Οργανισμού, καθώς και τη στήριξη και λειτουργική αναβάθμιση του ΕΟΦ με βάση τα ευρωπαϊκά πρότυπα και τις νέες προκλήσεις λόγω της πανδημίας.

Στη συνάντηση του με τον Πρόεδρο του ΕΟΦ, ο κ. Α. Ξανθός έθεσε μία σειρά από ζητήματα όπως τις ελλείψεις φαρμάκων στην αγορά λόγω παράλληλων εξαγωγών, την αύξηση της τιμής των Μη Συνταγογραφούμενων Φαρμάκων (ΜΗΣΥΦΑ) που συμβάλλουν στο κλίμα ακρίβειας σε βασικά καταναλωτικά αγαθά, τη μη δημοσιοποίηση στοιχείων από την φαρμακοεπαγρύπνηση σε σχέση με τους εμβολιασμούς έναντι του SARS-CoV-2, τα δεδομένα των κλινικών μελετών για τη φαρμακοθεραπεία (πχ μονοκλωνικά αντισώματα ή άλλα σκευάσματα) σε συγκεκριμένες ομάδες ασθενών με Covid-19 και για την προοπτική πρώιμης πρόσβασης σε αυτά ( πριν την τελική έγκριση από τον ΕΜΑ ), καθώς και το μείζον ζήτημα της επικαιροποίησης του Οργανογράμματος του ΕΟΦ και της διασφάλιση της βιώσιμης ανάπτυξης του με μόνιμο και εξειδικευμένο επιστημονικό δυναμικό.

Στη συνέχεια ο κ. Ξανθός συναντήθηκε με το ΔΣ του σωματείου εργαζομένων, οι οποίοι έθεσαν τα αιτήματα της Γενικής Συνέλευσης τους, με κυρίαρχα την εκκρεμότητα του νέου Οργανισμού, το μισθολογικό καθεστώς «πολλαπλών ταχυτήτων» και την επαπειλούμενη μη καταβολή του κίνητρου απόδοσης. Επιπλέον τέθηκε το ζήτημα της σοβαρής υποστελέχωσης του ΕΟΦ (προτελευταίος στην Ευρώπη σε ανθρώπινο δυναμικό σε σχέση με τα πληθυσμιακά δεδομένα της χώρας) και η οποία δεν μπορεί να αντιμετωπίζεται με παρατεινόμενες συμβάσεις.

Ο Τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ τόνισε ότι είναι αδιαμφισβήτητη η συμβολή του Ε.Ο.Φ. και των εργαζομένων του στην εθνική φαρμακευτική πολιτική και στην προστασία της Δημόσιας Υγείας, ειδικά στην συνθήκη της πανδημίας, και επομένως είναι ζωτικής σημασίας η διασφάλιση της εύρυθμης λειτουργίας και η αναπτυξιακή προοπτική του Οργανισμού, μέσα από την αποκατάσταση μισθολογικών αδικιών και την έμπρακτη στήριξη του ηθικού των ανθρώπων του. Ο κ. Ξανθός δεσμεύτηκε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα επαναφέρει στη Βουλή τα θεσμικά και εργασιακά προβλήματα του προσωπικού του ΕΟΦ, διεκδικώντας μαζί τους ένα σύγχρονο, αξιόπιστο και κοινωνικά ανταποδοτικό δημόσιο φορέα στον ευαίσθητο χώρο του φαρμάκου.

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ