14.8 C
Chania
Τρίτη, 17 Μαρτίου, 2026

Μην στρέφεται την κοινωνία εναντίον …. της κοινωνίας!!!

Ημερομηνία:

Νοσταλγία;
Ονειρεύτηκα (ή φαντάστηκα, το ίδιο είναι σε μένα) ότι κλήθηκα να δικαστώ για ένα αποτρόπαιο έγκλημα, την νοσταλγία. Οι αποδείξεις ενάντιά μου ήταν σημαντικές. Είδε, λέει, τυχαία το  εθνικό μου φρόνιμα,  οτι είμαι ‘Ελληνας κάποιος πολιτικός  και έγινε αυτεπάγγελτα δίωξη.

Και έτσι λοιπόν έπρεπε να απολογηθώ επειδή κοιτάζω υπέρ της ¨Ελλάδος  και δεν συμβαδίζω με το παρόν…! ακούστε πράγματα τώρα………..!!

Εξήγησα στους δικαστές, ότι με βελτιώνει που σκέπτομαι  Ελληνικά ακόμα . Επειδή γράφω ό,τι σκέφτομαι και επειδή πάντα διορθώνω ό,τι γράφω, στην ουσία διορθώνω καταρχήν τις σκέψεις μου και κατ’ επέκταση τον τρόπο σκέψης μου, αφού σπάνια επαναλαμβάνω τα ίδια λάθη.

Αν μπορώ να κατηγορηθώ για κάτι, δήλωσα με έμφαση κλείνοντας, είναι η έλλειψη ανοχής και υποταγής .

Αν ήμουν υποταγμένος όσο έπρεπε, θα έκανα κάτι για να γυρίσω την ζωή μου στον τρόπο που την ζούσα πριν χρόνια, όταν επιδίωκα ενεργά να έχω ελεύθερη  ζωή. Από τότε που το αποδέχτηκα αυτό είμαι πραγματικά ευτυχισμένος, ακόμα και αν είμαι λιγότερο από όσο θα μπορούσα να είμαι με κάποια στο πλάι μου.

Αφού είπα τα παραπάνω, οι δικαστές δεν προβληματίστηκαν πολύ για την ετυμηγορία. Τελικά καταδικάστηκα  ομόφωνα.

Η  ποινή τώρα που κρίθηκα  ένοχος γιατί ι είμαι ‘Ελληνας ,επειδή γράφω ό,τι σκέφτομαι, επειδή δείχνω  έλλειψη ανοχής και υποταγής . Ο δικαστής που ψήφισε να κριθώ ένοχος χαμογέλασε σατανικά μα και αυταρχικά αφού μπορούσε να εξουσιάσει μα και να καθορίσει την πορεία του σώματος μου απάντησε:

Ένοχος…. ένοχος

“Θα σε επιστρέφαμε πίσω στο παρών ”

Γεώργιος Σφυριδάκης

Δεν μπορούν όλοι να πληρώσουν. Και το σεβόμαστε.

Αν βρίσκεσαι σε δύσκολη οικονομική κατάσταση, συνέχισε να μας διαβάζεις δωρεάν. Η ενημέρωση πρέπει να παραμένει προσβάσιμη για όλους.

Αν όμως μπορείς, στήριξέ μας σήμερα. Ορίστε δύο καλοί λόγοι για να το κάνεις:

  1. Η στήριξή σου ενισχύει άμεσα την ποιότητα και την ανεξαρτησία της δημοσιογραφίας μας.
  2. Κοστίζει λιγότερο από έναν καφέ και η διαδικασία διαρκεί λιγότερο από 1 λεπτό.

Επίλεξε σήμερα να γίνεις συνδρομητής ή δωρητής.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ανησυχητική δήλωση Τραμπ: «Το Ισραήλ δεν θα χρησιμοποιούσε ποτέ πυρηνικό όπλο εναντίον του Ιράν»

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε χθες Δευτέρα στους δημοσιογράφους ότι δεν...

Χανιά και Ηράκλειο από τις περιοχές με την ακριβότερη βενζίνη πανελλαδικά

«Καίει» τις τσέπες των καταναλωτών η άνοδος στις τιμές των...

Κρήτη: Είχαν δηλώσει 7.500 πρόβατα περισσότερα και είπαν ότι … βοσκούν στο βουνό

Σημαντικές διαφορές ανάμεσα στα αιγοπρόβατα που δηλώθηκαν και σε...

Χάρης Μαμουλάκης: Αναφορά κατά της ρύθμισης για δανειολήπτες σε ελβετικό φράγκο – Καταγγελίες για «επικοινωνιακή επιδότηση»

Ο βουλευτής Ηρακλείου Χάρης Μαμουλάκης κατέθεσε αναφορά για το 13ο Ψήφισμα δανειοληπτών ελβετικού φράγκου. Καταγγελίες για «επικοινωνιακή επιδότηση» και θεσμική εκτροπή.