Μητέρες εκλιπαρούν για γάλα, γονείς νεογέννητου ζητούν απεγνωσμένα βοήθεια, μάνα τριών παιδιών «ζητιανεύει» λίγο λάδι – Χειρότερα από την εποχή των μνημονίων

Κανένα σχόλιο

Μητέρες εκλιπαρούν για γάλα, γονείς νεογέννητου ζητούν απεγνωσμένα βοήθεια, μάνα τριών παιδιών «ζητιανεύει» λίγο λάδι. Σε συνθήκες ακραίας φτώχειας, με απλήρωτους λογαρισμούς και άδεια ψυγεία ζουν δεκάδες οικογένειες, στον Βόλο και είναι αβοήθητες.

Οι γονείς είτε είναι άνεργοι είτε ημιαπασχολούμενοι και τα όποια χρήματα καταφέρνουν να συγκεντρώσουν οδηγούνται στους λογαριασμούς, προκειμένου με έναντι πληρωμές να διατηρηθεί ένα επίπεδο διαβίωσης, δηλαδή να υπάρχει στο σπίτι νερό και ρεύμα.

«Είμαστε άνεργοι, ντρέπομαι που ζητάω βοήθεια», αναφέρει μια γυναίκα στο μήνυμά της προς την Τοπική Ομάδα Αλληλοβοήθειας, του Βόλου. Μια δυναμική ομάδα , η οποία έμεινε με άδειες αποθήκες γιατί πλέον δεν υπάρχει υστέρημα για να δοθεί βοήθεια.

"Sponsored links"

«Από την ημέρα που αναλάβαμε εθελοντικά να δημιουργήσουμε αυτή την ομάδα πρώτη φορά δεν μπορούμε να προσφέρουμε σε οικογένειες ούτε τα βασικά. Οι προσφορές του κόσμου έχουν εκμηδενιστεί, οι πολίτες δεν έχουν να προσφέρουν στον διπλανό τους. Μητέρες ζητούν βοήθεια ακόμα και για λίγο λάδι. Το γάλα έχει γίνει στα σπίτια, δυσεύρετο είδος . Η φτώχεια είναι εκτεταμένη και συνεχώς επεκτεινόμενη», τόνισε ο επικεφαλής της ομάδας κ. Γαγάρας. Μόνο σήμερα, στη λίστα για βοήθεια βρέθηκαν 15 οικογένειες με παιδιά, που δεν ξεπερνούν την ηλικία των 4 ετών.
«Τα μνημόνια και οι κοινωνικές επιπτώσεις που τα συνόδευσαν , μας φαίνονται … βόλτα σε λιακάδα σε σύγκριση με την φτώχεια που διαπερνά σήμερα τα νοικοκυριά, όπως αναφέρει. «Επί μνημονίων όσα χαστούκια και να δεχόταν ο κόσμος, έδινε βοήθεια γιατί καλλιεργήθηκε κουλτούρα αλληλεγγύης. Σήμερα, μας δηλώνουν πως δεν μπορούν να διαθέσουν τίποτα, γιατί αύριο θα βρίσκονται οι ίδιοι με κομένο ρεύμα και είναι αλήθεια. Διαπιστώνουμε ότι το πρόβλημα έχει ακουμπήσει ανθρώπους που ζουν δίπλα μας, ανθρώπους που δεν φαίνεται πόσο μεγάλη ανάγκη έχουν, αλλά που δυσκολεύονται ακόμα και να βγάλουν την ημέρα.  Μπροστά σε έναν  γονιό που δεν μπορεί να θρέψει το παιδί του, δεν μπορούμε να σηκώσουμε τα χέρια ψηλά».

Μηνύματα στην Τοπική Ομάδα υποδηλώνουν και την απόγνωση που βρίσκονται οι γονείς:

gegonotanews.gr

Στα : Ελλαδα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live