17.8 C
Chania
Sunday, April 14, 2024

Μητροπολίτης Κισάμου για όσους υπερψήφισαν τον γάμο ομόφυλων: Δεν θα τιμώνται, ούτε θα προσκαλούνται σε γεγονότα της Εκκλησίας της Κρήτης

Ημερομηνία:

«Όσοι συνέργησαν προς την κατεύθυνση αυτή, όσο δεν κατανοούν την ευθύνη τους, δεν θα τιμώνται, ούτε θα προσκαλούνται σε γεγονότα που η εν Εσπερία Κρήτης Εκκλησία οργανώνει. Σαφώς οι πόρτες των Εκκλησιών μας είναι ανοικτές για όλους, η Εκκλησία δεν αποκλείει κανένα, δεν δικάζει, ούτε καταδικάζει, όμως συμβιβασμοί και υποχωρήσεις στην πίστη δεν χωρούν».

Αυτά τόνισε μεταξύ άλλων ο Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος κατά την Ιερατική Σύναξη των Κληρικών της Ιεράς Μητρόπολης που πραγματοποιήθηκε στο «Φαλδάμειο» Οίκημα της Ιεράς Μητρόπολης.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Αμφιλόχιος χαιρέτισε και καλωσόρισε τους Κληρικούς της Ι. Μητρόπολης, σημειώνοντας την σπουδαιότητα των Ιερατικών Συνάξεων, καθώς ως είπε: «σφυρηλατούν την μεταξύ μας ενότητα, αναγκαία και απαραίτητη δια τον προσωπικό μας αγιασμό».

Ακολούθως αναφέρθηκε στις «βίαιες αλλαγές, ανατροπές της κοινωνίας», όπως τις χαρακτήρισε ως και την ψήφιση του λεγόμενου «γάμου» ομοφυλόφιλων ατόμων, παραγγέλλοντας στους Ιερείς τον τρόπο συμπεριφοράς και διαχείρισης της νέας αυτής πραγματικότητας, δανειζόμενος τον λόγο του Αγίου Νικολάου Αχρίδος: «Σαν χριστιανοί πρέπει να αγαπάτε και να ελεείτε όλο τον κόσμο, όλους τους ανθρώπους. Αλλά τις αλήθειες του Χριστού δεν έχετε δικαίωμα να τις θίξετε, γιατί δεν είναι δικές σας. Η πίστη του Χριστού δεν είναι ιδιοκτησία μας να την κάνουμε ότι θέλουμε».

«Όσοι συνέργησαν προς την κατεύθυνση αυτή, όσο δεν κατανοούν την ευθύνη τους, δεν θα τιμώνται, ούτε θα προσκαλούνται σε γεγονότα που η εν Εσπερία Κρήτης Εκκλησία οργανώνει. Σαφώς οι πόρτες των Εκκλησιών μας είναι ανοικτές για όλους, η Εκκλησία δεν αποκλείει κανένα, δεν δικάζει, ούτε καταδικάζει, όμως συμβιβασμοί και υποχωρήσεις στην πίστη δεν χωρούν», ανέφερε ο Σεβ. Ποιμενάρχης κ. Αμφιλόχιος.

Ακολούθως, αναφέρθηκε στην επί θύραις περίοδο της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής, «την ιερότερη περίοδο του χρόνου», ως είπε, σύμφωνα με τον Άγιο Συμεών τον Νέο Θεολόγο, ως και το πώς χρειάζεται να πολιτεύεται ο Κληρικός την περίοδο αυτή «και κάθε περίοδο και ημέρα της ζωής του».

«Η καθαρότητα του βίου μας, η συνέπεια λόγων και έργων μας, το βίωμα μας, η εσωτερική μας κατάσταση, η εμπειρία της παρουσίας του Θεού στην ζωή μας, προϋποθέσεις για να μεταλαμπαδεύσουμε στον λαό του Θεού, ο οποίος διψά για τον Χριστό, αυτή την δίψα της πίστης και της χάρις. Αυτή είναι η αποστολή μας. Την χάρι και το θαύμα της Θεϊκής παρουσίας να λιτανεύουμε στην ζωή μας και να μεταδίδουμε στους λαϊκούς αδελφούς μας, ως την μόνη ελπίδα και αλήθεια της ζωής. Η Μεγάλη Τεσσαρακοστή καλεί όλους μας, ανεξαιρέτως και αδιακρίτως, σε ανανέωση του πνευματικού μας συμβολαίου, το οποίο υπογράψαμε κατά την ημέρα της χειροτονίας μας. Πίστις, χάρις, πνευματική ζωή», ανέφερε ο Σεβ. Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος, ενημερώνοντας και διανέμοντας στους Ιερείς, όσα αφορούν την Μεγάλη Τεσσαρακοστή. Εγκύκλιο, Πρόγραμμα Ποιμαντικής κινήσεως του Επισκόπου, Πρόγραμμα Κατανυκτικών Εσπερινών, ως και Εγκύκλιο Σημείωμα με πρακτικές οδηγίες-παραγγελίες της περιόδου.

Αναφέρθηκε, επίσης, στις πρόσφατες αποφάσεις της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Εκκλησίας της Κρήτης περί των προϋποθέσεων τελέσεως του ιερού Μυστηρίου της Βαπτίσεως, παραγγέλλοντας την απαρέγκλιτη τήρηση των εντολών της Συνόδου, διανέμοντας Φυλλάδιο που εξέδωσε η Ιερά Μητρόπολις, προς καταρτισμό και ενημέρωση των γονέων και αναδόχων.

www.orthodoxianewsagency.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ