24.8 C
Chania
Saturday, July 27, 2024

Μητσοτάκης για αγρότες: «Κάνεις δεν μπορεί να εκβιάζει το κοινωνικό σύνολο όσο δίκαιο και αν είναι το αίτημά του»

Ημερομηνία:

Με ελαφρά πιο σκληρή «γραμμή» έναντι των αγροτικών κινητοποιήσεων εμφανίστηκε ο πρωθυπουργός σε συγκέντρωση πολιτών στο Χαϊδάρι, την ώρα που οι αγρότες «ζεσταίνουν» τα τρακτέρ για κάθοδο στην Αθήνα.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αναφερόμενος στην κλιμάκωση των αγροτικών κινητοποιήσεων, δήλωσε ότι «ανοιχτός διάλογος γίνεται με ανοιχτούς δρόμους», συμπληρώνοντας ότι «κάνεις δεν μπορεί να εκβιάζει το κοινωνικό σύνολο όσο δίκαιο και αν είναι το αίτημα του» λέγοντας, μάλιστα ότι δεν πρέπει κάποιος πολίτης να αισθάνεται «ότι κάποια κοινωνική ομάδα μπορεί να έχει κάποια προνομιακή μεταχείριση επειδή μπορεί να φωνάζει περισσότερο και να διαδηλώνει πιο έντονα»

Στο ίδιο μήκος κύματος, ο πρωθυπουργός υπενθύμισε ότι «εμείς ήμασταν αυτοί που μειώσαμε την φορολογία για τους αγρότες, που διαπραγματευτήκαμε μια κοινή αγροτική πολιτική που, ναι, έχει δυσκολίες και εδώ πέρα είμαστε πάλι να συζητήσουμε για το πώς μπορούμε να την κάνουμε καλύτερη, που πολεμήσαμε με τις παράνομες ελληνοποιήσεις, που δώσαμε παραπάνω από 1 δισεκατομμύριο ευρώ – προσέξτε 1 δισεκατομμύριο ευρώ – την τετραετία για αποζημιώσεις και είμαστε πάντα ανοιχτοί στον διάλογο».

Κατά τα λοιπά, ο Κ. Μητσοτάκης επιχείρησε να κρατήσει «ζεστούς» τους πολίτες του Χαϊδαρίου, ενόψει ευρωεκλογών, καθώς είπε ότι «μαζί καταφέραμε να πετύχουμε κάτι που πριν έμοιαζε άπιαστο όνειρο, να φέρουμε την ΝΔ πρώτη στη δυτική Αθήνα ειδικά εδώ στο Χαϊδάρι πήραμε 38% και ο ΣΥΡΙΖΑ 19% και αυτό το οφείλουμε σε όλους εσάς. Το οφείλουμε στους παλιούς αγωνιστές της παράταξης γιατί εσείς κρατήσατε το κόμμα όρθιο στις δύσκολες στιγμές, αλλά το οφείλουμε και στους νέους. Η ΝΔ είναι το μόνο πραγματικά λαϊκό κόμμα στην πατρίδα μας που εκφράζει τις προσδοκίες και τις ελπίδες όλων των Ελλήνων».

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ