ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
29/09/2020 - “Διαπιστώνουμε λίγα κρούσματα σε σχέση με τους θανάτους που έχουμε”
29/09/2020 - Νέα «έκρηξη» με 416 κρούσματα στην Ελλάδα – Κανένας εφησυχασμός, λέει ο Χαρδαλιάς – Επίκεντρο της πανδημίας παραμένει η Αττική
29/09/2020 - Καλά τα νέα για τον Αρχιεπίσκοπο – Ανακτά τις αισθήσεις του
29/09/2020 - Κρήτη: Γίνε δωρητής αντισωμάτων covid-19 και σώσε ζωές!
29/09/2020 - Ξενοδοχεία και βάσεις παντού, το όραμα της Νέας Δημοκρατίας για τον νομό Χανίων
29/09/2020 - Αλήθειες από το ΚΚΕ: Μόνο που δεν ανακήρυξαν τη Σούδα σε 51η Πολιτεία των ΗΠΑ
29/09/2020 - Nέες θέσεις «εργασίας»: Προσλήψεις με ψίχουλα 200 ευρώ
29/09/2020 - Κορωνοϊός: Ανησυχητικά ευρήματα μελέτης – Εννέα στους δέκα ιαθέντες παρουσιάζουν παρενέργειες
29/09/2020 - Ισόβια για την δολοφονία του Κώστα Κατσουλάκη
29/09/2020 - Πνευματικό Ημερολόγιο (Σημειώσεις για τον 21ο αιώνα): ΣΑΑΝΤΙ
29/09/2020 - «Η καταστροφή της Μικράς Ασίας 1919-1922» Φωτογραφικό οδοιπορικό του Δημοσθένη Κυρμιζάκη
29/09/2020 - Ίσες αποστάσεις Πομπέο από Σούδα: Υποστηρίζουμε το διάλογο μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας για την ενεργειακή ασφάλεια και την οικονομική ανάπτυξη όλων – Μητσοτάκης: “Η Σούδα αναδεικνύεται ως το πιο στρατηγικό σημείο της ευρύτερης περιοχής”
29/09/2020 - Παρακολουθήστε μέσω live streaming τις δηλώσεις Μητσοτάκη – Πομπέο από τη Βάση της Σούδας
29/09/2020 - Ελεύθερο Wi-Fi σε δημόσιους χώρους στην Δήμο Καντάνου-Σελίνου
29/09/2020 - Χανιά: Και οι αγρότες διαδηλώνουν ενάντια στην επίσκεψη Πομπέο
29/09/2020 - Μέτρα για τον κορωνοϊό: Έρχονται επιχορηγήσεις 20.000 ευρώ για επιχειρήσεις
29/09/2020 - Χανιά: Ξεκίνησε η δίκη για τη στυγνή και αναίτια δολοφονία του αγαπητού Κώστα Κατσουλάκη
29/09/2020 - “Έχει ξεκινήσει η διαδικασία αφύπνισης και προς το παρόν, αντιδρά ικανοποιητικά”
29/09/2020 - Δραματική παραδοχή Σύψα: «Πολύ δύσκολη η κατάσταση στην Αττική, έχουμε μεγάλη θνησιμότητα πλέον»
29/09/2020 - Επίδομα 534 ευρώ: Την Τετάρτη η πληρωμή σε 120.000 δικαιούχους – Αναλυτικά οι κατηγορίες
Αγώνας της Κρήτης

Μητσοτάκης: Η κατάργηση του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής ήταν λάθος

Κανένα σχόλιο

Ο πρωθυπουργός εξήρε την θητεία του Προκόπη Παυλόπουλου, ξεκαθάρισε όμως ότι δεν θεωρεί πως έσφαλε που δεν τον στήριξε κόντρα στη γραμμή του κόμματός του το 2015.

Λάθος που διορθώθηκε χαρακτήρισε την κατάργηση του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στο κεντρικό  δελτίο του Alpha, ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ακόμα, ο πρωθυπουργός αιτιολόγησε ξανά την επιλογή του για το πρόσωπο του Προέδρου της Δημοκρατίας, η οποία μάλιστα αναμένεται να επικυρωθεί από τη Βουλή στην πρώτη κιόλας ψηφοφορία.

"Sponsored links"

«Πίσω από την πρώτη ΠτΔ κρύβεται ένα πρόσωπο με ικανότητες και δυνατότητες. Έχει χειριστεί πολύ σημαντικές πολιτικές αποφάσεις που αφορούν τη ζωή εκατομμυρίων. Έχει ισχυρή άποψη για τα δρώμενα στη χώρα και μπορεί να την εκπροσωπήσει όχι απλά με επάρκεια, αλλά συμβολίζει κάτι πολύ παραπάνω. Είναι ένας θαυμάσιος, πολύ ζεστός, κανονικός άνθρωπος».

Ο πρωθυπουργός, ο οποίος ήταν ο μοναδικός βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας που δεν είχε ψηφίσει τον Προκόπη Παυλόπουλο το 2015, δήλωσε πως δεν θεωρεί πως έσφαλε τότε, ξεκαθάρισε όμως πως θεωρεί τον απερχόμενο ΠτΔ έναν καλό Πρόεδρο. «Ο Παυλόπουλος ήταν καλός Πρόεδρος, σέβομαι και τιμώ την προσφορά του. Εγώ έπρεπε να διαλέξω ένα πρόσωπο, εξήγησα τους λόγους που το έκανα. Επιμένω και είμαι περήφανος για την επιλογή που έκανα. Ένας πρόσθετος λόγος ήταν ότι την ψηφίζει και το ΚΙΝΑΛ, κάτι που δεν θα συνέβαινε με τον Παυλόπουλο.

Είχα αιτιολογήσει την επιλογή μου. Δεν θεωρώ ότι διέπραξα σφάλμα. Αλλά το 2020, δεν είναι 2015. Σέβομαι και τιμώ τον Πρόεδρο, θεωρώ πως ήταν ένας καλός ΠτΔ. Είμαι απολύτως σίγουρος ότι έκανα τη σωστή επιλογή».

Ακόμα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης «απέκρουσε» την κριτική που δέχθηκε από τον Αλέξη Τσίπρα σχετικά με την «ονοματολογία» που προηγήθηκε της ανακοίνωσης του ονόματος της Κατερίνας Σακελλαροπούλου. «Δεν διέσυρα κανέναν θεσμό, έκανα την επιλογή απ’ ότι χρειαζόταν. Είχα καταλήξει στη Σακελλαροπούλου. Δεν μπήκα στην ονοματολογία, αιτιολόγησα την επιλογή μου. Δεν δέχομαι την κριτική του κ. Τσίπρα. Θα ήταν πιο γενναίο να αναγνωρίσει ότι επιλέγεται ένα πρόσωπο σαν κι αυτό και να αφήσει την κριτική για άλλη φορά».

«Ήταν λάθος η κατάργηση του υπουργείο Μετανάστευσης»

Για τους λόγους που τον οδήγησαν στην επανίδρυση του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, ο κ. Μητσοτάκης εξήγησε: «Έσπευσα να το επανασυστήσω γιατί έκρινα ότι η κατάργηση του υπουργείου δημιούργησε δυστοκίες στην υλοποίηση της πολιτικής μας. Υπάρχει ένας άνθρωπος για το εσωτερικό, ο κ. Μηταράκης και ένας για το εξωτερικό, ο κ. Κουμουτσάκος. Είναι πολύ διαφορετική η πολιτική μας από αυτή της προηγούμενης κυβέρνησης. Ήταν λάθος μας. Ουδείς αλάθητος. Μια κυβέρνηση που παράγει πολλή πολιτική, όπου διαπιστώνονται λάθη και παραλείψεις, αυτά θα διορθώνονται.

«Οι μεταναστευτικές δομές θα γίνουν παρά τις αντιδράσεις»

Κατηγορηματικός ήταν ο πρωθυπουργός για τις νέες μεταναστευτικές δομές που θα γίνουν στα νησιά, παρά τις αντιδράσεις των τοπικών κοινωνιών και παραγόντων.

«Είναι εξαίρεση και όχι κανόνας οι αντιδράσεις τοπικών παραγόντων. Έχουμε πει ότι θα στηρίξουμε τις τοπικές κοινωνίες και οι νέες μεταναστευτικές δομές θα γίνουν. Συζητάμε με τους τοπικούς φορείς αλλά τις αποφάσεις τις παίρνουμε εμείς. Πιστεύω ότι θα βρούμε ένα πεδίο συνεννόησης. Καταλαβαίνω το άγχος των κατοίκων των περιοχών αυτών αλλά η δημιουργία των δομών είναι εθνική πολιτική. Κατανοώ τον σκεπτικισμό αλλά ο σχεδιασμός των δομών θα λειτουργήσει προς όφελός τους» ξεκαθάρισε ο κ. Μητσοτάκης.

"Sponsored links"

Αξιολόγηση και ανασχηματισμός

«Η αξιολόγηση έχει ως κεντρική έννοια το σκοπό του εντοπισμού των προβλημάτων και τη βελτίωση ή την επιβράβευση» είπε ο κ. Μητσοτάκης ερωτηθείς για το πρώτο 6μηνο και την αξιολόγηση των υπουργών του. «Είμαστε στον πρώτο γύρο και όταν κάποτε γίνει ανασχηματισμός θα περιλαμβάνει συμπεράσματα της αξιολόγησης. Αλλά δεν θα δείτε ανασχηματισμό άμεσα».

reader.gr

Στα : Ελλαδα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις
Αγώνας της Κρήτης
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. >> Περισσότερα