16.8 C
Chania
Friday, April 26, 2024

Μητσοτάκης: “Το δράμα οφείλεται σε τραγικό ανθρώπινο λάθος” – Νέος που έχασε πατέρα κι αδελφό: “Δεν μπορεί να τα φορτώνουμε όλα σε έναν άνθρωπο επειδή έκανε ένα λάθος”

Ημερομηνία:

Η αντίθεση είναι δυνατή και αποτυπώνει τη σύγκρουση δύο κόσμων.

Από τη μία ένας πρωθυπουργός που ενώ ανακοινώνει σύσταση  ανεξάρτητης και υπερκομματικής Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων την ίδια στιγμή δεν αναλαμβάνει καμία ευθύνη και δηλώνει πως “όλα δείχνουν πως το δράμα οφείλεται, δυστυχώς, κυρίως σε τραγικό ανθρώπινο λάθος” και από την άλλη ένας νέος άνθρωπος, επιβάτης του μοιραίου τρένου, που μόλις έχει χάσει πατέρα και 15χρονο αδελφό. Αυτός, αγέρωχος, μιλά στους δημοσιογράφους και κατακρίνει την υποκρισία των πολιτικών που δε λένε τίποτα “μόνο αερολογίες”. Ζητά πράξεις, όχι υποκριτική στήριξη. Ζητά πράξεις ώστε “να μη ξαναγίνει τέτοιο δυστύχημα”.

Και μιλώντας για τον άνθρωπο από τον οποίο ξεκίνησε το κακό, για τον σταθμάρχη, τον οποίο η κυβέρνηση δια του στόματος του πρωθυπουργού προσπάθησε να μετατρέψει σε αποδιοπομπαίο τράγο, βρήκε την δύναμη και είπε:

«Δεν μπορεί να τα φορτώνουμε όλα σε έναν άνθρωπο επειδή έκανε ένα λάθος.  Άνθρωπος είναι, άνθρωποι είμαστε όλοι και μπορεί να κάνουμε ένα λάθος. Τι σημαίνει αυτό; Πώς ένα λάθος θα στοιχίσει την ζωή σας και τις ζωές άλλων ανθρώπων; Πού είναι τώρα όλοι τους; Να μιλήσουνε. Περιμένουν τις εκλογές, για ποιο λόγο; Για ποιο πράγμα; Η ανθρώπινη ζωή είναι πάνω από όλα».

Από τη μία, ο κόσμος πολιτικών γεμάτος υποκρισία, υποσχέσεις, επικκλήσεις στην ευθύνη των πολιτών τη στιγμή που οι πολιτικοί πράττουν ανεύθυνα, και από την άλλη ένας νέος άνθρωπος, που μέσα στον πόνο του παραμένει αξιοπρέπής. Δε ζητά ένα εξιλαστήριο θύμα για να ξοδέψει τον πόνο αλλά απαιτεί λύσεις. Από μία πολιτεία που μέχρι τώρα ήταν απούσα και της οποίας η απουσία κόστισε τη ζωή των πιο αγαπημένων του ανθρώπων.

Εμείς, ελπίζουμε σε αυτούς τους νέους ανθρώπους…

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αδειάζει πάλι την Ντόρα το ΥΠΕΞ για το Κόσοβο

Αποστάσεις από τη Ντόρα Μπακογιάννη παίρνει εκ νέου το...

Ακύρωσε ο Ερντογάν την επίσκεψη στον Λευκό Οίκο

Ακύρωσε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν την προγραμματισμένη για τις...