Ο Μητσοτάκης, ο πρωθυπουργός που επί χρόνια μας μιλά για την “ατομική ευθύνη” του καθενός, βρήκε – ως νέος Τραμπ – κάπου αλλού να μετακυλήσει την δική του ευθύνη για την αποτυχία της κυβέρνησής του να βελτιώσει την πραγματικότητα του Έλληνα αλλά και να αποδώσει Δικαιοσύνη στο ζήτημα των Τεμπών: Στο “βαθύ κράτος”. Έτσι, θέλει τώρα να σταθεί και αυτός μαζί με τους διαμαρτυρόμενους πολίτες – σχεδόν και αυτός σα διαδηλωτής – και να δώσει και αυτός τη μάχη ενάντια στον …”εχθρό” για να αποδοθεί επιτέλους Δικαιοσύνη.
Για ένα «βαθύ κράτος» του παρελθόντος που πρέπει «να νικηθεί» κάνει λόγο σε ανάρτησή του ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με αφορμή την συμπλήρωση δύο χρόνων από το δυστύχημα στα Τέμπη και τις σημερινές συγκεντρώσεις, προσπαθώντας μάλιστα να εμφανιστεί ενωτικός, γράφοντας πως «στο πένθος αυτό συμμετέχει κάθε Ελληνίδα και Έλληνας, ενωμένοι κάτω από το κοινό αίτημα για αλήθεια και κάθαρση», αγνοώντας προφανώς τις επιθέσεις της κυβέρνησης στους συγγενείς των θυμάτων και γενικότερα σε όσους αντιδρούν στην προσπάθεια συγκάλυψης και ζητούν δικαιοσύνη.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλά επίσης για «κομματική καπηλεία της ανθρώπινης οδύνης», ενώ προχωρά και σε μια διαπίστωση, που μοιάζει με έκθεση ιδεών: ότι η πλειονότητα των πολιτών θεωρεί πως το δυστύχημα «δεν πρέπει να γίνει όπλο κάποιων για να πληγωθεί η εσωτερική σύμπνοια και η σταθερή πορεία της πατρίδας στο αύριο».
«Μία διαπίστωση η οποία για την κυβέρνηση μετατρέπεται σε βαρύ καθήκον: να προχωρήσει πιο δυναμικά και γρήγορα σε τομές που θα οδηγήσουν σε σύγχρονα και ασφαλή τρένα. Σε πιο αποτελεσματικές δημόσιες υπηρεσίες. Και σε μια αναβαθμισμένη καθημερινότητα για όλους. Αυτή είναι και η δέσμευσή μας», καταλήγει.
Τέμπη: Η ανάρτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη
Δυο χρόνια πέρασαν από τη νύχτα της 28ης Φεβρουαρίου 2023 που έμελλε να σημαδέψει ανεξίτηλα τη συλλογική μας μνήμη με την τραγωδία των Τεμπών. Η σκέψη όλων είναι με τις οικογένειες των 57 θυμάτων. Με τους τραυματίες. Αλλά και με όσους επέζησαν από αυτό το δυστύχημα, έχοντας για πάντα μέσα τους την πληγή της ανάμνησής του.
Εκείνο το βράδυ, είδαμε το πιο άσχημο πρόσωπο της χώρας στον εθνικό καθρέφτη. Μοιραία ανθρώπινα λάθη ενώθηκαν με χρόνιες ανεπάρκειες του κράτους και εκτροχίασαν βίαια τις βεβαιότητές μας. Τίποτα δεν θα είναι, πια, όπως πριν. Και αυτό, ακριβώς, δείχνει το μέγεθος της μάχης που έχουμε να δώσουμε μέχρι να νικηθεί το «βαθύ κράτος» του παρελθόντος.
Στο πένθος αυτό συμμετέχει κάθε Ελληνίδα και Έλληνας, ενωμένοι κάτω από το κοινό αίτημα για αλήθεια και κάθαρση. Μία ηθική λύτρωση την οποία η ανεξάρτητη Δικαιοσύνη και μόνο μπορεί να προσφέρει στην κοινωνία. Μακριά από την κομματική καπηλεία της ανθρώπινης οδύνης. Αλλά και με την ωριμότητα ενός τόπου που ζητά σιγουριά, συνέπεια και πρόοδο.
Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο η πλειονότητα των πολιτών, είτε αυτοί διαδηλώνουν, είτε τιμούν αθόρυβα τη μνήμη των Τεμπών, σε μία διαπίστωση, νομίζω, συγκλίνουν: ότι ένα δυστύχημα που πλήγωσε την καρδιά τους δεν πρέπει να γίνει όπλο κάποιων για να πληγωθεί η εσωτερική σύμπνοια και η σταθερή πορεία της πατρίδας στο αύριο.
Μία διαπίστωση η οποία για την κυβέρνηση μετατρέπεται σε βαρύ καθήκον: να προχωρήσει πιο δυναμικά και γρήγορα σε τομές που θα οδηγήσουν σε σύγχρονα και ασφαλή τρένα. Σε πιο αποτελεσματικές δημόσιες υπηρεσίες. Και σε μια αναβαθμισμένη καθημερινότητα για όλους. Αυτή είναι και η δέσμευσή μας.
Με πληροφορίες από tvxs.gr