17.1 C
Chania
Σάββατο, 4 Απριλίου, 2026

Μια πρόταση τιμής για την Suzanne Eaton – Ο τόπος το οφείλει

Ημερομηνία:

Ο τόπος αυτός οφείλει μια αναγνώριση και τιμή στον άνθρωπο, την επιστήμονα, τη γυναίκα που αγάπησε την περιοχή μας σαν να ήταν τόπος καταγωγής της.

Η Suzanne Eaton, η γυναίκα που με τόσο αποτρόπαιο τρόπο έφυγε από τη ζωή αυτή από έναν τερατόψυχο δικό μας, πρέπει να τιμηθεί από την κοινωνία μας.

Πρότασή μας να ονομασθεί ο δρόμος που δέχτηκε την φονική επίθεση, αυτός ο δρόμος που οδηγεί στο μνημείο πεσόντων ευέλπιδων κατά τη Μάχη της Κρήτης σε οδό Suzanne Eaton.

Επίσης να στηθεί η προτομή αυτής της διακεκριμένης επιστήμονος σε χώρο της ΟΑΚ, αφού συμμετείχε σε πολλά επιστημονικά συνέδρια που διεξήχθησαν στις εγκαταστάσεις της Ορθόδοξης Ακαδημίας Κρήτης.

Ο τόπος αυτός της φιλοξενίας, ο ευγενής, ο τόπος του φωτός και της πρωτοπορίας οφείλει πολλά, για να εξιλεωθεί από το στίγμα ενός υπανθρώπου που μας πρόσβαλε όλους και έθεσε, με αυτόν τον απάνθρωπο τρόπο, τέρμα στη ζωή αυτής της φωτισμένης, πρωτοπόρου επιστήμονος.

Έτσι κι αλλιώς είναι χρέος μας να τιμήσουμε την ειλικρινή φίλη μας.

Νίκος Αγγελάκης

Δεν μπορούν όλοι να πληρώσουν. Και το σεβόμαστε.

Αν βρίσκεσαι σε δύσκολη οικονομική κατάσταση, συνέχισε να μας διαβάζεις δωρεάν. Η ενημέρωση πρέπει να παραμένει προσβάσιμη για όλους.

Αν όμως μπορείς, στήριξέ μας σήμερα. Ορίστε δύο καλοί λόγοι για να το κάνεις:

  1. Η στήριξή σου ενισχύει άμεσα την ποιότητα και την ανεξαρτησία της δημοσιογραφίας μας.
  2. Κοστίζει λιγότερο από έναν καφέ και η διαδικασία διαρκεί λιγότερο από 1 λεπτό.

Επίλεξε σήμερα να γίνεις συνδρομητής ή δωρητής.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ένταση τροχονομικών ελέγχων στην Κρήτη: 520 παραβάσεις σε 1.291 οχήματα

520 παραβάσεις βεβαιώθηκαν σε 1.291 ελεγχθέντα οχήματα στην Κρήτη στις 3 Απριλίου 2026. Οι έλεγχοι διενεργήθηκαν από τις Διευθύνσεις Αστυνομίας Χανίων, Ρεθύμνου, Ηρακλείου και Λασιθίου.

Αυξημένα μέτρα τροχαίας από την Ελληνική Αστυνομία για το Πάσχα

Η Ελληνική Αστυνομία εφαρμόζει αυξημένα μέτρα τροχαίας από 3 έως 19 Απριλίου 2026 για το Πάσχα. Εντατικοί έλεγχοι για αλκοόλ, ταχύτητα, κινητά και ζώνες ασφαλείας.

Σύλληψη πέντε ατόμων για ναρκωτικά στην Ιεράπετρα

Σύλληψη πέντε ημεδαπών 19-27 ετών στην Ιεράπετρα για ναρκωτικά. Κατασχέθηκαν κοκαΐνη, κάνναβη και χρήματα από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων.

Άρχισε το 5ο Διεθνές Σκακιστικό Τουρνουά «Μίκης Θεοδωράκης» στα Χανιά με 142 αθλητές από όλον τον κόσμο

Άρχισε στα Χανιά το 5ο Διεθνές Σκακιστικό Τουρνουά «Μίκης Θεοδωράκης» με 142 αθλητές από όλον τον κόσμο. Διεξάγεται στο Μεγάλο Αρσενάλι έως τη Μεγάλη Πέμπτη.