14.8 C
Chania
Saturday, April 20, 2024

Μισό ευρώ για να κάνεις 30 δευτερόλεπτα ντους στη Γαύδο, με απόφαση της δημοτικής αρχής

Ημερομηνία:

Αν θες να πλυθείς στη Γαύδο θα πρέπει να το πληρώνεις και μάλιστα ακριβά.

Με απόφαση που έλαβε ο Δήμος Γαύδου το μπάνιο στις ντουζιέρες που βρισκονται στις παραλίες θα κοστίζει 0.50 ευρώ. Μάλιστα, προς αυτου θα τοποθετηθούν κερματοδείκτες οι οποίες με την είσοδο 0.50 ευρώ θα επιτρεπουν τη χρήση της ντουζιέρας για 30 μόλις δευτερόλεπτα.

Στην εισήγησή της η Δήμαρχος Γαύδου κ. Λίλιαν Στεφανάκη είπε:

«Είναι γνωστό πως η υπερκατανάλωση του νερού στο νησί μας, ιδιαίτερα κατά την θερινή τουριστική περίοδο, δύναται να δημιουργήσει πρόβλημα στην επάρκεια του αγαθού.

Πέραν τούτου, κατά την περσινή τουριστική περίοδο παρατηρήθηκε το γεγονός ότι στη δημοτικές ντουζιέρες που βρίσκονται σε παραλίες του νησιού, η χρήση του νερού αρκετά συχνά ήταν αλόγιστη και άσκοπη, ενώ δεν ήταν λίγες οι φορές που παρατηρήθηκε επισκέπτες ακόμα και να πλένουν τα αυτοκίνητά και τα ρούχα τους εκεί, καταναλώνοντας πολύ περισσότερη ποσότητα νερού απ’ αυτήν που χρειαζόταν, χρησιμοποιώντας μάλιστα απορρυπαντικά προκαλώντας ρύπανση στο περιβάλλον.

Σε αρκετά νησιά και περιοχές της χώρας που υπήρχε ίδιο ή ανάλογο πρόβλημα, οι Δήμοι το έλυσαν αντικαθιστώντας τις «παραδοσιακές» δημόσιες ντουζιέρες, με ντουζιέρες με ενσωματωμένο κερματοδέκτη, ενώ τα αποτελέσματα ως προς την ωφελιμότητα αυτής της πρακτικής, ήταν καλά.

Για το λόγο αυτό και προκειμένου αφενός να μην γίνεται αλόγιστη χρήση νερού, αφετέρου να καλύπτονται τα έξοδα συντήρησης του δικτύου και των υλικών και καθημερινή συλλογή των κερμάτων, προτείνω τη χρήση κερματοδεκτών στις ντουζιέρες στο νησί στις οποίες η χρέωση θα είναι 50 cents για κάθε χρήση ποσότητα νερού 30 δευτερολέπτων.»

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ | Παρακολουθήστε ζωντανά

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε από το Κέντρο Πολιτισμού...

Η Χανιώτισσα συγγραφέας Μάρω Δούκα υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Την υποψηφιότητα της διακεκριμένης συγγραφέως Μάρως Δούκα για τις...

Με Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου το ΛΑΟΣ στις Ευρωεκλογές 2024

Τους 42 υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου ανακοίνωσε...