12.8 C
Chania
Monday, December 8, 2025

Μιχάλης Βλατάκης: «Τουλάχιστον διπλάσια τα αεροπορικά τέλη στο Καστέλλι»

Ημερομηνία:

Για ένα πολύ ακριβό αεροδρόμιο, που θα κάνει κακό στον τουρισμό της Κρήτης, μιλά ο πρόεδρος του Συλλόγου Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Πρακτόρων Κρήτης Μιχάλης Βλατάκης.

Το υψηλό κόστος κατασκευής, η αύξηση των φόρων αεροδρομίου, η επιμήκυνση του ταξιδιωτικού χρόνου αλλά και τα συνοδά έξοδα μεταφοράς από και προς το αεροδρόμιο είναι παράγοντες που θα επιβαρύνουν το εισιτήριο με προφανείς συνέπειες σε ένα άκρως ανταγωνιστικό περιβάλλον, όπως επισημαίνει ο κ. Βλατάκης.

Αν και ο ίδιος τονίζει πως η Κρήτη χρειάζεται επιτέλους ένα σύγχρονο αεροδρόμιο εντούτοις μεταφέρει την ανησυχία και των ξένων tour operators θεωρώντας δεδομένο των διπλασιασμό των αεροπορικών τελών. «Οφείλουμε να λάβουμε σοβαρά υπόψη τις ανησυχίες τους. Είναι αυτοί που μας στέλνουν τους τουρίστες στην Κρήτη» αναφέρει ο ίδιος.

Σύμφωνα με τον κ. Βλατάκη το υπάρχον αεροδρόμιο «Νίκος Καζαντζάκης» μπορεί με την αποχώρηση των στρατιωτικών μονάδων να προσφέρει νέες δυνατότητες με την επανεξέταση του σχεδίου για λοξό διάδρομο ενώ όπως τονίζει και οι tour operators θεωρούν ως ενδεικνυόμενη λύση την επέκταση του υπάρχοντος αεροδρομίου έναντι της κατασκευής νέου.

Ζητήματα που επίσης μπορεί να επηρεάσουν το τουριστικό ρεύμα στην Κρήτη είναι κατά τον κ. Βλατάκη είναι οι καθυστερήσεις των πτήσεων από τη συλλειτουργία με το διπλανό στρατιωτικό αεροδρόμιο Καστελλίου αλλά και οι πολύ πιθανές αναταράξεις δίπλα στα Λαιθιώτικα Όρη, όπως αναφέρουν οι πιλότοι, κάτι το οποίο δεν αρέσει καθόλου στους ταξιδιώτες.

Τέλος, ο πρόεδρος των τουριστικών και ταξιδιωτικών πρακτόρων απαντά με σαφήνεια στο ερώτημα αν πρόκειται να ευνοηθεί τουριστικά η περιοχή του Καστελλίου από τη δημιουργία του αεροδρομίου. «Δείτε το προηγούμενο των Σπάτων. Δεν υπάρχει καμία τουριστική ανάπτυξη στην ευρύτερη περιοχή. Το ίδιο θα γίνει και εδώ»  απαντά χαρακτηριστικά.

Με τη συνέντευξη του Μιχάλη Βλατάκη η Πρωτοβουλία Πολιτών για τη Διάσωση, Προβολή και Αειφόρο Ανάπτυξη της Πεδιάδας εγκαινιάζει μια σειρά συνεντεύξεων από εκπροσώπους τοπικών και κεντρικών φορέων της Οικονομίας, του Τουρισμού, των Μεταφορών, των Κατασκευών, της Αυτοδιοίκησης κλπ σε σχέση με το σχεδιαζόμενο έργο του νέου αεροδρομίου.

Ανοίγουμε έναν μεγάλο διάλογο, που δεν έγινε ποτέ μέχρι σήμερα σε βάθος και με όλα τα στοιχεία διαθέσιμα, για τις πραγματικές οικονομικές, περιβαλλοντικές και κοινωνικές συνέπειες του εν λόγω έργου. Το τεράστιο έλλειμμα ενημέρωσης φάνηκε περίτρανα στις πρόσφατες συνεδριάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης (26/7) και του Δημοτικού Συμβουλίου Μινώα Πεδιάδος (25/6) όπου τέθηκε το εν λόγω ζήτημα.

Δεν μπορούν όλοι να πληρώσουν. Και το σεβόμαστε.

Αν βρίσκεσαι σε δύσκολη οικονομική κατάσταση, συνέχισε να μας διαβάζεις δωρεάν. Η ενημέρωση πρέπει να παραμένει προσβάσιμη για όλους.

Αν όμως μπορείς, στήριξέ μας σήμερα. Ορίστε δύο καλοί λόγοι για να το κάνεις:

  1. Η στήριξή σου ενισχύει άμεσα την ποιότητα και την ανεξαρτησία της δημοσιογραφίας μας.
  2. Κοστίζει λιγότερο από έναν καφέ και η διαδικασία διαρκεί λιγότερο από 1 λεπτό.

Επίλεξε σήμερα να γίνεις συνδρομητής ή δωρητής.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

«Οι τίμιοι αγρότες θα πληρωθούν»!!!

Της Γεωργίας Θάνου * Δεν υπάρχει δήλωση του πρωθυπουργού και...